آخرین وضعیت پرونده خاوری و کلاهبردار 9 میلیون یورویی

شناسایی و بازگشت خاوری به کشور، آمار عملکرد 9 ماهه پلیس بین‌الملل، وضعیت قاچاق انسان و دستگیری دو کلاهبردار فراری از مهم ترین موضوعات نشست خبری دیروز رئیس اینترپل ناجا بود.
کد خبر: ۸۷۷۹۱۲

به گزارش ایسنا، سردار سیدمسعود رضوانی درباره آخرین وضعیت پرونده محمود خاوری، مدیرعامل فراری بانک ملی در دولت نهم و دهم، گفت: با پیگیری‌های پلیس بین‌الملل ناجا سرانجام برای خاوری اعلان قرمز از سوی پلیس بین‌الملل صادر شد.

وی با بیان این‌که پلیس کانادا ابتدا اعلام کرده بود اطلاعاتی از محل زندگی خاوری ندارد، افزود: ما اطلاعات محل زندگی، خودرو و... را به پلیس کانادا دادیم و در نهایت پذیرفتند که خاوری در این کشور است. در حال حاضر خاوری شناسایی و ردیابی شده و به ما گفته‌اند که باید از طریق قضایی و دیپلماتیک پیگیر این موضوع بود.

رئیس اینترپل ناجا درباره ماجرای حمله به سفارت عربستان و این‌که گفته می‌شود برخی افراد در خارج از کشور در این ماجرا دخیل بوده یا به خارج متواری شده‌اند، گفت: در این باره به پلیس بین‌الملل چیزی اعلام نشده است و این پرونده در دست ما نیست.

رضوانی به تشریح آمار عملکرد 9 ماهه پلیس بین‌الملل نیز پرداخت و گفت: 70نفر از اتباعی که به درخواست پلیس ایران تحت‌تعقیب بودند دستگیر شدند که عمده این افراد ایرانی بودند و البته چند نفری هم از اتباع خارجی بودند که به درخواست ایران تحت‌تعقیب قرار داشتند.

رئیس اینترپل ناجا با بیان این‌که استرداد مجرمان از خارج از کشور نیز 57 درصد رشد داشته است، اضافه کرد: در 9 ماهه امسال 11 نفر را به کشور بازگردانده‌ایم.

رضوانی تعداد مجرمانی را که جمهوری اسلامی به کشورشان مسترد کرده، ده مورد دانست و گفت: عمده این افراد از اتباع کشور افغانستان بودند که به اتهام‌هایی چون قتل، گروگانگیری و... تحت‌تعقیب قرار داشتند.

رئیس اینترپل ناجا درباره پرونده برادر عبدالمالک ریگی نیز گفت: با مقامات کشور پاکستان صحبت کردیم و آنان اعلام کردند این فرد به اتهام جرایمی که در کشور خود مرتکب شده، ابتدا باید محاکمه شود و سپس به کشور ما بازگردانده خواهد شد.

هشدار نسبت به قاچاق انسان

رضوانی نسبت به سودجویی قاچاقچیان انسان نیز هشدار داد و گفت: برخی از افراد برای مهاجرت به کشورهای شرق آسیا رفته و در آنجا گرفتار می‌شدند، عده‌ای نیز به کشورهای غربی می‌رفتند که آخرین پرونده آن مربوط به یک ماه قبل و درباره کانتینری در مرز یونان بود که 81 نفر در آن جان خود را از دست دادند که دو نفرشان ایرانی بودند.

وی همچنین به پرونده دیگری اشاره کرد که قاچاقچیان، افراد را با پرواز تهران‌ـ مسکو به کشورهای آسیای شرقی قاچاق می‌کردند که طی این پرونده پلیس مسکو متوجه این موضوع و غیرقانونی بودن آن شده و جلوی این اقدام را گرفت و ما نیز در ایران پرونده را بررسی کرده و طی آن مسیر قاچاق مسدود شد.

پرونده‌های مهم امسال

رئیس اینترپل ناجا به ماجرای پرونده آزادی یک تاجر ایرانی که در روسیه به گروگان گرفته شده بود نیز اشاره کرد و گفت: با پیگیری‌های ما فرد تاجر آزاد و با گروگانگیران نیز برخورد شد. در پرونده دیگر که گروگانگیری در ترکیه بود، گروگانگیران درخواست دو میلیارد تومان پول کرده بودند که 48 ساعت پس از اعلام شکایت و با پیگیری‌های اینترپل، این افراد نیز دستگیرشدند و ایرانی به گروگان گرفته شده آزاد شد.

رئیس اینترپل ناجا با اشاره به امضا و قراردادهای مشترک میان ایران و کشورهای خارجی اظهار کرد: ما آمادگی داریم تا پیش از امضای قرارداد نسبت به بررسی سوءپیشینه این افراد اقدام کنیم و با استفاده از بانک‌های اطلاعاتی اینترپل می‌توانیم به سوءپیشینه‌های این افراد دسترسی پیدا کرده و آن را در اختیار دستگاه‌های درخواست‌کننده قرار دهیم. البته این درخواست از طریق مقام قضایی انجام خواهد شد. رئیس اینترپل ناجا در تشریح یکی دیگر از پرونده‌های مهم پلیس بین‌الملل نیز گفت: فردی که طرف قرارداد با شرکت پتروشیمی بود، پس از کلاهبرداری 9 میلیون یورویی به ورشو فرار کرده بود که این فرد ردیابی و دستگیر شد و مراحل استردادش به کشور در حال انجام است.

رضوانی در تشریح یکی دیگر از پرونده‌های مهم پلیس بین‌الملل گفت: فردی که در یکی از شرکت‌های پخش دارو و در سال 92 کلاهبرداری و به کشورهای نخجوان، آذربایجان، ترکیه و حاشیه خلیج‌فارس فرار کرده بود، ردیابی و دو شب پیش پس از دستگیری به کشور بازگردانده شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها