استقبال سرد از انتخابات محلی در عربستان

منابع خبری از اعلام شمارش آرای انتخابات شورای شهر عربستان در سایه استقبال ضعیف رای‌دهندگان خبر دادند.
کد خبر: ۸۶۳۸۲۴

به گزارش تسنیم، خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره در ریاض گزارش داد: شمارش آرای سومین دوره انتخابات اعضای شورای شهر با بسته شدن مراکز رای‌گیری از صبح دیروز آغاز شد و قرار است نتایج رسمی‌به زودی اعلام شود. وی افزود: میزان مشارکت در انتخابات ضعیف و در حدود 25 درصد بوده است. گزارش شده اولین جلسه شوراهای شهر با اعضای منتخب 23 روز دیگر برگزار خواهد شد.

الجزیره علت استقبال ضعیف از انتخابات را تعطیل رسمی ‌روز شنبه و عدم تجربه زیاد رای‌دهندگان برای شرکت در انتخابات و حضور در مراکز رای گیری دانست. این اولین انتخابات بعد از افزایش میزان اعضای منتخب شوراهای شهر عربستان از نیم به دوسوم و کاهش سن رای دهندگان از 21 به 18 سال بود. در این انتخابات برای اولین‌بار زنان حق رای دادن و نامزدی داشتند. بر همین اساس شبکه‌های رسانه‌ای عربستان و دیگر شبکه‌های عربی هم پیمان با آن سعی کردند این اتفاق را مهم جلوه دهند.

با این حال، شبکه تلویزیونی سی‌.ان.ان. در گزارشی اعلام کرد محدودیت‌های فرایند ثبت‌نام، رای دادن زنان در انتخابات روز شنبه شهرداری‌ها در عربستان سعودی را بسیار دشوار کرد. عربستان تنها کشور جهان به‌شمار می‌رود که تاکنون فقط مردان در آن حق رای دادن و نامزدی برای انتخابات را داشته‌اند. براساس آمار کمیته انتخابات، نزدیک به یک میلیون و 500 هزار فرد بالای 18 سال برای رای دادن نام‌نویسی کردند که تنها 119 هزار نفر از آنها زن بودند. شوراهای شهر عربستان تنها شوراهای منتخب این کشور به‌شمار می‌آیند و نقش آنان به‌طور کلی به مسائل شهری و خیابان‌ها محدود می‌شود.

از سوی دیگر در حالی‌که هنوز آمار رسمی ‌در مورد نتایج انتخابات اعلام نشده، برخی منابع خبر اعلام کردند سالمه العتیبی موفق شد از شهرک مدرکه به شورای شهر منطقه مکه مکرمه راه یابد. با این اوصاف، او اولین زنی است که به این شورا راه پیدا می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها