شناسایی جانباختگان فاجعه منا با آزمایش «دی.ان.ای»

پس از گذشت هشت روز از فاجعه منا و تائید مرگ 465 ایرانی، تلاش‌ها برای شناسایی هویت قربانیان آغاز شد. قرار شده فرآیند تشخیص هویت زائران ایرانی که هویتشان هنوز مشخص نشده است، از طریق انجام آزمایش دی.ان.ای در ایران انجام شود.
کد خبر: ۸۴۱۵۶۱

به گزارش جام‌جم، سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت در این باره گفت: امسال 64 هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج به عربستان اعزام شده که بر اساس آخرین آمار 465 نفر از حجاج ایرانی در فاجعه روز پنجشنبه دوم مهرماه در سرزمین منا جان خود را از دست داده‌اند.

پذیرفته‌ شدن شروط ایران

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان این‌که در جلسه‌ای با مقامات سعودی سه موضوع اساسی بحث شد، ادامه داد: اول هیات ایرانی تاکیدکرد که ما به هیچ وجه اجازه دفن هیچ یک از پیکرهای مطهر زائران ایرانی را در عربستان نخواهیم داد مگر با درخواست خانواده‌های آنها. طرف مقابل موضوع اول ما را قبول کرد و گفت که هیچ گریزی از این موضوع نیست و هیات ایرانی و خانواده‌های جان‌باختگان صاحبان تصمیم‌گیری در این خصوص هستند. خواسته دوم ما از مقامات سعودی این بود که موانع انتقال اجساد جانباختگان باید برطرف شود تا سریع‌تر بتوانیم اجساد را به ایران بازگردانیم تا بخشی از آلام مردم ایران برطرف شود و این موضوع نیز مورد قبول واقع و تصویب شد.

وی درباره موضوع سوم با بیان این‌که یک بحث فنی و سنگینی را آقای هاشمی داشت، افزود: تصمیم گرفته شد در همین حد که ما شناسایی کنیم این اجساد ایرانی هستند مقدمات انتقال اجساد مطهر به ایران را انجام دهیم و تشخیص هویت تعدادی از این عزیزان در ایران انجام خواهد شد که این فرآیند از سرعت بیشتری برخوردار خواهد بود.

دفن 2 ایرانی در مکه

وی تصریح کرد: براساس هماهنگی‌هایی که با وزارت حج و بهداشت عربستان با مجموعه عوامل حج و زیارت و مرکز پزشکی انجام شد روند شناسایی پیکرها سرعت بیشتری گرفت و هیچ پیکری بدون مجوز بستگان در مکه دفن نمی‌شود اما تاکنون خانواده‌های چهار نفر از قربانیان در خواست کردند پیکر عزیزانشان در مکه دفن شود که در حال حاضر پیکر دو نفر از جانباختگان با حضور خانواده آنها دفن شده است.

شناسایی از طریق دی.ان.ای

شبکه خبر هم به نقل از عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر کشور اعلام کرد؛ پس از انتقال پیکرهای جانباختگان ایرانی به کشور، شناسایی و تشخیص هویت آنها با آزمایش DNA صورت می‌گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها