سفر وزیر دفاع آمریکا در آستانه آزادی الرمادی

در حالی که نیروهای عراقی قدم به قدم به آزادسازی دو شهر استراتژیک فلوجه و رمادی نزدیک می‌شوند، اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا در یک سفر غیررسمی وارد این کشور شد تا با مقامات عراقی دیدار و گفت‌وگو کند. حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق در این دیدار بر عراقی بودن نیروهایی که در خاک این کشور با داعش می‌جنگند تاکید کرد و افزود: شهر الرمادی بزودی از کنترل تروریست‌ها خارج خواهد شد.
کد خبر: ۸۱۹۵۳۰

اشتون کارتر روز پنجشنبه وارد بغداد شد و با خالد العبیدی همتای عراقی خود دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در دیدار با حیدر العبادی با تاکید بر این‌که آمریکا مصمم به شکست داعش است، گفت: نیروهای عراقی توانایی بالایی در شکست داعش دارند. وزیر دفاع آمریکا بر حمایت این کشور از ثبات و امنیت عراق تاکید کرد و گفت: نیروهای عراقی توانایی بالایی دارند و آنها می‌توانند داعش را شکست دهند. العبادی نیز در مورد رابطه بغداد با واشنگتن گفت: همکاری میان دو کشور در چارچوب روابط استراتژیک است و توافق میان طرفین منحصر در جنبه امنیتی و نظامی نیست بلکه جنبه‌های اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و تجاری دارد. گفتنی است وزیر دفاع آمریکا سفر خود را به منطقه خاورمیانه در چارچوب اطمینان بخشی به عرب‌ها و صهیونیست‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران انجام داده بود . وی پیش از این به اردن و اراضی اشغالی فلسطین و عربستان سفر کرده بود و روز گذشته نیز برای گفت‌وگو با مقامات اقلیم کردستان وارد اربیل شد.

هر چند در مورد سفر وزیر دفاع آمریکا به عراق برخی خبرها حکایت از ایجاد هماهنگی بین واشنگتن و بغداد برای ادامه حمله به تروریست‌های داعش دارد، اما برخی خبرهای دیگر حاکی است که اخیرا هواپیماهای اردن و عربستان سعودی به نفع گروه داعش در عراق عملیات انجام داده و این امر با سکوت ایالات متحده آمریکا همراه بوده است . وزیر دفاع آمریکا در طول دیدارهای روز پنجشنبه‌اش با سران عراق تاکید کرد که آمریکا خود را برای حمایت از عراق در جنگ علیه تروریسم متعهد می‌داند، اما مشخص نیست که آیا مقامات عراقی نسبت به عملکرد دوگانه آمریکا در عراق واکنشی نشان داده و اعتراض کرده‌اند یا خیر.

روز گذشته در ادامه حملات ارتش و نیروهای مردمی عراق به تروریست‌ها اعلام شد 130 داعشی در الرمادی عراق به هلاکت رسیده‌اند. در یک خبر دیگر روز گذشته نماینده آیت‌الله سیستانی نیز اعلام کرد پس از شکست‌های متعدد، داعش دست به انتقامگیری طایفه‌ای زده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها