تعرفه صادرات کالا به عراق به روال سابق بر می‌گردد

مدیر کل گمرکات استان ایلام گفت: تعرفه صادرات کالا به کشور عراق بزودی به روال سابق باز می‌گردد.
کد خبر: ۷۹۶۶۹۵

خلیل حیدری در گفت‌وگو با ایرنا افزود: مجلس عراق در مصوبه‌ای افزایش تعرفه واردات کالا از مرزهای بین‌المللی به این کشور را به حالت مسکوت گذاشته است.

وی گفت: تعرفه ورود کالا به این کشور با این مصوبه مجلس عراق به روال سابق برمی‌گردد و براساس آخرین تماس با مسئولان وزارت امور خارجه و طرف‌های آنسوی مرز، دولت عراق طی یکی دو روز آینده این موضوع را ابلاغ می‌کند.

مدیرکل گمرکات ایلام یادآور شد: اکنون مبادلات مرزی و صادرات و واردات کالا از مرز بین‌المللی مهران صورت می‌گیرد به‌طوری‌که روز گذشته حدود 400 کامیون حامل کالا از این خروجی بین‌الملی به کشور عراق صادر شد.

حیدری ادامه داد: صادرات تمامی کالاها بجز سیمان که برای واردکنندگان عراقی دارای صرفه اقتصادی نیست، اکنون از مرز مهران انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: صادرات کالا به عراق در تمامی مرزهای ایران با این کشور به‌دلیل افزایش تولید داخلی عراق اکنون با کاهش روبه‌رو شده و این موضوع تنها مختص مرز مهران نیست.

مدیرکل گمرکات ایلام یادآور شد: فروردین ماه 94 حدود 76 میلیون دلار انواع کالا از مرز مهران به عراق صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 16 درصد افزایش نشان می‌دهد، ولی به دلیل افزایش تعرفه کالا توسط مقام‌های عراقی در اردیبهشت با کاهش صادرات روبه‌رو بوده‌ایم.

وی ابراز امیدواری کرد با رفع مشکل ایجاد شده در زمینه افزایش تعرفه صادرات، شاهد رونق هر چه بیشتر مبادلات تجاری در این مرز بین‌المللی باشیم.

تعرفه ورود کامیون‌های حامل کالاهای ایرانی از مرز بین‌المللی مهران به عراق توسط مسئولان این کشور در روزهای گذشته از 7 میلیون و 110 هزار ریال با بیش از 5 برابر افزایش به 36 میلیون و 700 هزار ریال رسیده بود.

افزایش تعرفه گمرکی ورود کالاهای ایرانی به عراق باعث شد بازرگانان این کشور تمایلی برای واردات محصولات ایرانی نداشته باشند و خرید محصولات کشورمان برای آنان دارای صرفه اقتصادی نباشد.

رایزنی‌های گسترده‌ای از سوی مقام‌های کشورمان و بویژه معاون اول رئیس‌جمهور برای رفع این معضل صورت گرفت که خوشبختانه با موافقت مجلس و دولت عراق مواجه شد.

مرز بین‌المللی مهران در 85 کیلومتری جنوب غرب ایلام، کانون تردد مسافر و کالاست.

روزانه بیش از 500 دستگاه کامیون و تریلر محموله‌های کالا از نقاط مختلف کشور به گمرک مهران منتقل شده تا پس از سیر مراحل قانونی از این طریق به کشور عراق صادر شود.

سال گذشته حدود یک میلیارد و 200 میلیون دلار کالا از این مرز به کشور عراق صادر شد که در مقایسه با سال 92، 42 درصد افزایش یافته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها