40 میلیارد تومان بودجه برای رفع مشکلات نیاز است

چندی پیش خبر توزیع پاکت های شیر حاوی آب در برخی مدارس کشور منتشر شد تا یکبار دیگر نظارت بیشتر بر وضعیت بهداشتی مدارس و تندرستی دانش آموزان مورد توجه قرار گیرد.
کد خبر: ۷۹۳۱۵

اما آنچه پس از طرح تمام مشکلات بهداشتی مدارس بر سر زبانها می افتد کمبود بودجه در آموزش و پرورش است.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش به یکی از این مشکلات اشاره می کند و می گوید: حدود 8هزار مدرسه در کشور اصلا سرویس بهداشتی ندارند.اگر نبودن سرویس بهداشتی در 8هزار مدرسه کشور را در کنار تحصیل دانش آموزان برخی مدارس در کپر و یا در کلاس های درس فاقد اصول اولیه ایمنی و بهداشتی مانند گرما و سرمای مناسب و نور کافی و وجود نیمکت ها و صندلی های غیراستاندارد بگذاریم و تغذیه نامناسب ، بی تحرکی و کم تحرکی دانش آموزان را نیز به همراه وجود معضلات اجتماعی و بهداشتی نظیر اعتیاد به مواد مخدر ، سیگار و ایدز به آن اضافه کنیم ، نظام آموزش و پرورش را در بعد سلامتی و تندرستی نیازمند خانه تکانی اساسی می یابیم .رستمی ثانی ، عضو کمیسیون آموزشی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این مساله می افزاید: البته بسیاری از خانواده های ما به بخش بهداشتی بسیار حساس هستند و فرزندان خود را از این نظر کنترل می کنند اما این مساله هیچ باری از دوش دولت و آموزش و پرورش بر نمی دارد و حتما باید در زمینه ارتقای سلامت بهداشت و تندرستی دانش آموزان در مدارس تلاش جدی صورت گیرد. ریاض غیرتمند ، مدیرکل سلامت و تندرستی آموزش و پرورش نیز در ادامه صحبت های خود مشکل کمبود بودجه را به رخ می کشد و می گوید: در مجموع حدود 40 میلیارد تومان نیاز داریم تا بتوانیم مشکلات بهداشت محیط 80 هزار واحد آموزشی را مرتفع کنیم .وی می افزاید: این مبلغ شامل موارد مختلفی است. برای احداث سرویس های بهداشتی مورد نیاز در مدارس کشور با توجه به این که به تعداد 26 هزار چشمه توالت نیاز داریم مبلغی حدود 25 میلیارد تومان می خواهیم و برای جداسازی دستشویی ها از آبخوری ها نیز به مبلغ حدود 10 تا 15 میلیارد تومان نیاز داریم .به گفته وی ، برای لوله کشی صابون مایع در تمام مدارس کشور نیز به مبلغ یک میلیارد تومان پول نیاز است.

بهداشت و تندرستی دختران

توجه به بهداشت و تندرستی دختران در مدارس و بهینه سازی وضعیت ، ابزار و امکانات بهداشت محیط برای مدارس دخترانه یکی از مهمترین ضرورت های آموزش و پرورش است ، چرا که به عقیده عضو کمیسیون آموزشی مجلس شورای اسلامی و البته بنا بر یک اعتقاد عمیق دینی و انسانی ، دختران امروز مادران فردای فرزندان جامعه هستند و بی توجهی به بهداشت آنها در مدارس نسل های بعد را با خطر مواجه می کند. کارشناس بهداشت آموزش و پرورش تهران با تاکید بر ضرورت افزایش امکانات بهداشتی در مدارس از آموزش پیشگیری از ایدز و بهداشت بلوغ برای دانش آموزان دختر در تهران خبر می دهد و می گوید: آموزش و پیشگیری از ایدز و بهداشت بلوغ برای دانش آموزان دختر شهر تهران و والدین آنها از نیمه دوم آبان امسال آغاز می شود. سهیلا تبریزی می گوید: همزمان با دانش آموزان دختر اولیای آنها نیز به صورت جداگانه آموزش می بینند.به گفته وی این آموزش ها برای تمام دانش آموزان مقطع سوم راهنمایی و سوم دبیرستان در تهران اجرا می شود. مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش می گوید: امیدواریم بتوانیم با توجه به سیاست های کلی کشور ، آموزش های پیشگیری از ایدز را در مدارس راهنمایی و متوسطه کشور توسعه دهیم .
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها