با سیدعلی آل‌داوود، محقق و پژوهشگر

از مشاوره حقوقی رایگان تا فرهنگ آثار ایرانی ـ اسلامی

سیدعلی آل‌داوود در سال 1331 در شهر خور و بیابانک به دنیا آمد. او در رشته حقوق سیاسی در دانشگاه تهران مدرک لیسانس گرفت. سپس تحصیل در مقطع فوق لیسانس رشته جامعه‌شناسی را در دانشگاه تهران آغاز کرد ولی آن را نا تمام گذاشت. آل‌داوود مصحح دیوان شعرای قدیم، نسخه‌شناس، مقاله‌نویس، ویراستار و عضو هیات علمی دائره‌المعارف بزرگ اسلامی است. یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های او در سال‌های اخیر، انتشار فرهنگ ایرانی ـ اسلامی است که زیر نظر او منتشر می‌شود. درباره ادامه جلدهای این فرهنگ، کتاب‌های تازه آل‌داوود در نمایشگاه کتاب و همچنین مشاوره‌های حقوقی‌اش به ناشران در خانه کتاب، گفت‌وگوی کوتاهی انجام دادیم که در ادامه می‌آید.
کد خبر: ۷۹۰۷۴۸

از جلدهای بعدی فرهنگ آثار ایرانی ـ اسلامی چه خبر؟

سه جلد از فرهنگ آثار ایرانی- اسلامی تاکنون منتشر و جلد چهارم آن هم کامل شده و حتی صفحه‌آرایی هم شده و آماده انتشار است. این جلد اندکی از جلدهای قبلی مفصل تر است؛ چون شامل حرف «دال» تا اول حرف «سین» است و حدود 150 دیوان شعرا در آن معرفی شده است. ولی ناشر دو سال است طرح فرهنگ آثار ایرانی ـ اسلامی را به بهانه‌های مختلف متوقف کرده است. ما منتظریم این طرح آزاد شود چون واقعا حیف است. ما حتی نیمی از جلد پنجم را هم آماده کردیم.

توقف این طرح به دلیل مشکل بودجه است؟

به ما دلیل روشنی نگفته‌اند. ایراداتی وارد کردند که ما آنها را رفع کردیم ولی باز هم طرح متوقف است.

خودتان امسال در نمایشگاه کتاب چه کتاب تازه‌ای دارید؟

جلد دوم مجموعه مقالات با عنوان «هفت شهر کتاب» را اخیرا انتشارات امیرکبیر منتشر کرده که برای اولین بار این مقالات چاپ می‌شوند. حدود 50 مقاله در زمینه‌های تاریخ، ادبیات، کتابشناسی، مردم‌شناسی و حقوق در این کتاب وجود دارد. همچنین مسائلی درباره حقوق نشر و مسائل مربوط به حمایت مالکیت معنوی و کپی رایت در این کتاب دیده می‌شود. سال 1385 جلد اول مقالاتم را انتشارات امیرکبیر منتشر کرد و حالا دیگر مقالاتم در این کتاب جدید آمده است. یک ویژه‌نامه حقوق با عنوان «پیام بهارستان» هم اندکی قبل کتابخانه مجلس شورای اسلامی منتشر کرد که مشتمل بر 30 مقاله درباره تاریخ و حقوق جدید در ایران است که من سردبیرش بودم.

از جلسات حقوقی با ناشران در خانه کتاب چه خبر؟

همان‌طور که می‌دانید آنجا ماهی یک‌بار روزهای سه‌شنبه جلسه داریم. در این جلسات استادان حقوق بخصوص کسانی که با مسائل حقوقی فرهنگ و علم و نشر در ارتباطند، حضور می‌یابند. در این جلسات مسائل مختلف حقوقی حوزه نشر مطرح می‌شود و مشروح گفتارها هم قرار است بعدها در نشریه «فقه و حقوق» خانه کتاب منتشر شود.

آیا این جلسات یک خروجی کاربردی هم برای حل مشکلات و موانع حقوقی ناشران در پی دارد؟

دقیقا همین است. ما بارها از ناشران کتاب‌های حقوقی دعوت کردیم تا خیلی از مسائل و مشکلات را برای ما بشکافند؛ ضمن این‌که هر سه‌شنبه صبح جلساتی در خانه کتاب دارم که به ناشران در خصوص مسائل حقوقی مشاوره رایگان می‌دهم.

سجاد روشنی ‌/‌ گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها