
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اما وقتی کار به خرید ماده اولیه این غذا یعنی همان ماهی تازه میرسد کمی دچار دردسر خواهیم شد، چون روشهای شناسایی و تشخیص ماهی تازه از مانده را نمیدانیم و دائم نگران این هستیم که مبادا با خوردن این ماهی که قصد خرید آن را داریم دچار مشکلاتی بشویم. به همین دلیل حالا که نوبت به خرید اقلام خوراکی سال نو رسیده و به دنبال خرید ماهی هستید بد نیست کمی درباره نحوه و راه و روش خرید ماهی و میگو برایتان بگوییم.
بهطور کلی ماهی را میتوان به دو صورت تازه یا منجمد خریداری کرد که روش شناسایی تازه بودن هر یک از انواع ماهیها متفاوت است و باید به تفکیک به آنها بپردازیم. اما قبل از هر نکتهای بهتر است از خودمان بپرسیم ماهی شمال یا جنوب کدام بهتر است.
در این باره باید بدانید بهطور کلی چون ماهیهای جنوب کشور در آب شورتری زندگی کردهاند و تغذیهای کاملا متفاوت داشتهاند، دارای طعم بهتر و متفاوتی نسبت به ماهیهای شمالی ایران دارند هر چند در این میان میتوان به تنوع ماهیهای بدون تیغ در آبهای خلیجفارس نیز اشاره کرد، اما در خزر نیز ماهی کفال همین خاصیت را دارد.
این در حالی است که بافت گوشت ماهیهای جنوب کمی سفتتر و به هم تنیدهتر از ماهیهای شمالی کشورمان است که همین موضوع باعث رونق بازار ماهیهای شمالی در میان اکثر افراد است هر چند ماهی حلوا سفید یا همان زبیدی یکی از بینظیرترینهای جنوبی کشورمان است.
خوب و بد این بازار کدام است
هر یک از ما روشهای متفاوتی برای شناسایی ماهی تازه از مانده را شنیدهایم، اما هنگام عمل ممکن است دچار شک و تردید شویم در حالی که راهکار، ساده و مشخص است. یک نکته کلیدی برای شناسایی کیفیت انواع ماهی تازه این است که اگر ماهی تازه را از وسط روی دست خود نگهداریم نباید خم شود چون هنوز بافت و استخوانبندی بدن تازه است، اما اگر زاویهدار شد و به سمت پایین خم شد بدانید این ماهی تازه نیست.
اما روش بعدی برای شناسایی ماهی تازه، رنگ آبششهاست. برای شناسایی ماهی تازه شمال کافی است رنگ آبششهایش قرمز و زنده باشد، اما برای ماهی جنوب رنگ قرمز روشن ملاک نیست چون این ماهیها معمولا یک یا دو روز داخل یخ در مسیر رسیدن به مغازه هستند.
روش دیگر برای شناسایی ماهی تازه از غیر تازه، پولکهای روی بدن ماهی است که هر چه ماهی رو به فساد برود پولکها خودبهخود ریخته یا تغییر رنگ میدهند، اما در ماهی تازه این پولکها در ردیفهای کاملا مشخص قرار گرفتهاند.
نکته ظریف اینجاست که ممکن است ماهی قبلا فریز شده باشد و امروز به صورت تازه مقابل مشتری قرار گرفته باشد. برای شناسایی این نوع ماهی کافی است به مردمک چشم ماهی نگاه بیندازید چون ماهیهایی که قبلا منجمد شدهاند مردمک چشمشان یا سوراخ شده یا اینکه کلا فرورفته است. درباره ماهیهای منجمد کار کمی دشوارتر است، چون در اثر فرآیند انجماد برخی از علایم از بین خواهد رفت، اما مردمک چشمها و پوست ماهی میتواند نشانههایی در اختیار شما قرار دهد. در ماهی منجمد با کیفیت مردمک هنوز قابل رویت است و دارای یک نقطه سفید رنگ و به هیچ عنوان نباید در بدن ماهی اثر سوختگی انجماد یا رنگ زرد دیده شود.
از سوی دیگر اگر شما قصد خرید ماهی تکه شده دارید که اصولا توصیه نمیشود، کافی است کمی بیشتر دقت کنید. چون راههای شناسایی ماهی تازه در این مورد دشوارتر است. برای این کار ابتدا به نحوه قرار گرفتن پوست به گوشت توجه داشته باشید، چون در ماهی تازه پوست و گوشت کاملا به یکدیگر متصل است و نباید در صورت فشرده شدن در همان حالت باقی بماند، اما اگر ماهی فیله بستهبندی شده میخرید، به مایع اطراف ظرف خوب دقت کنید اگر خونابه رنگ قرمز تیره داشت مشکلی نیست، اما اگر به سفیدی رفته از خرید آن جدا خودداری کنید.
اگر میخواهید میگو بخرید
اگر خریدار میگو به جای ماهی شب عید هستید، به این موارد توجه ویژه داشته باشید:
1ـ بوی میگو کاملا برای همه آشناست، اما اگر بویی غیر آنچه باید باشد را استشمام کردید یا اینکه این بو باعث ناراحتی شما شد احتمالا مشکلی در کار است.
2ـ پوست میگو براساس طبیعتش باید سخت باشد، اما اگر هنگام دست زدن به آن بهراحتی شکست یا اینکه نرم شده بود نشان از کهنگی آن دارد.
3ـ رنگ میگو در برخی موارد کاملا گویای واقعیت است، بنابراین به شفاف بودن و زیبایی رنگ میگو توجه کنید هیچ تیرگی یا تغییر رنگی قابل قبول نیست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد