دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های شیمیایی دوران قذافی

منابع نظامی لیبی دستیابی گروه‌های تروریستی در این کشور به سلاح‌های شیمیایی باقیمانده در انبارهای لیبی در صحراهای جنوب این کشور را تائید کردند.
کد خبر: ۷۷۳۰۱۵

به گزارش ایرنا، روزنامه الشرق‌الاوسط چاپ لندن به نقل از این منابع نوشت: بیم آن می‌رود که مواد کشنده‌ای مانند گاز خردل و سارین به دست گروه تروریستی داعش که به دنبال جلب نظر منابع خبری و نظامی است، بیفتد. یک مقام نظامی لیبیایی که خواست نامش فاش نشود، درباره مقدار سلاح شیمیایی که به دست گروه‌های تروریستی افتاده، گفت: متاسفانه این سلاح‌ها در حال حاضر در اماکن تحت کنترل تروریست‌هاست، به طوری که آنها به این سلاح‌ها اشراف کامل دارند و از مقداری از آنها برای جنگ با ارتش لیبی چه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم استفاده خواهند کرد.

یک مقام نظامی لیبیایی تاکید کرد معمر قذافی پیش از سقوط حدود هزار تن متر مکعب موادی که برای ساخت سلاح شیمیایی استفاده می‌شود و حدود 20 تن متر مکعب خردل که موجب سوختگی پوست می‌شود، همچنین هزاران بمب طراحی شده برای استفاده همراه گاز خردل و گوگرد به جای گذاشت که قرار بود طبق قراردادهای سال 2004 این سلاح‌ها منهدم شود، اما به دلیل انقلاب علیه قذافی فقط عملیات نابودی 60 درصد از آنها صورت گرفت. پیشتر پایگاه خبری 24 امارات اعلام کرده بود یک ویدئو از سوی تروریست‌های مسلح منتشر شد که در آن این گروه‌ها به آزمایش سلاح شیمیایی از انبار ارتش قذافی در منطقه مشروع‌اللوز در جاده ارتباطی دو منطقه بوجهیم و هون دست زده‌اند.

این اخبار در حالی منتشر می‌شود که ناآرامی‌ها در این کشور همچنان ادامه دارد. در همین زمینه، شبکه خبری «العربیه» گزارش داد تروریست‌ها از سوی شهر «درنه» لیبی به سوی فرودگاه الابرق شش موشک پرتاب کردند. از سوی دیگر اعلام شد بسیاری از جوانان قبایل القذاذفه، العمامره و ورفله بزرگ‌ترین قبایل لیبی که هواداران قذافی به شمار می‌رفتند، به گروه ترویستی داعش در شهر «سرت» زادگاه قذافی پیوستند. برخی منابع رسانه‌ای نیز گفتند بسیاری از کارکنان دولتی در شهر سرت نیز به داعش پیوستند. در همین حال، ولایت البرقه یا همان شاخه داعش در لیبی مسئولیت انفجار همزمان سه خودروی بمب‌گذاری شده در شهر القبه در شرق لیبی با 45 کشته را برعهده گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها