شمخانی در دیدار وزیر امور خارجه ارمنستان مطرح کرد

آمادگی ایران برای کمک به حل مناقشه قره‌باغ

ایران آماده نقش‌آفرینی در حل بحران قره‌باغ

وزیر امور خارجه کشورمان که به آذربایجان سفر کرده، روز گذشته با رئیس‌جمهور، وزیر خارجه، نخست‌وزیر و رئیس مجلس این کشور دیدار کرد و سپس در ادامه سفر دیپلماتیک خود، راهی بلاروس شد.
کد خبر: ۷۷۱۴۴۰

وزیر امور خارجه کشورمان در سفر یکروزه خود به جمهوری آذربایجان، روز گذشته با الهام علی‌اف دیدار کرد.

به گزارش جام جم،رئیس‌جمهور آذربایجان در این دیدار با اشاره به نقش ایران در حفظ ثبات و امنیت منطقه تاکید کرد: معتقدیم هیچ مانعی برای توسعه روابط همه‌جانبه میان جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد. او با ابراز خرسندی از سفر ظریف به باکو اظهار کرد: زمینه‌های همکاری میان دو کشور رو به گسترش است و امیدواریم در سال‌های آینده شاهد پیشرفت چشمگیر در مناسبات دو کشور باشیم.

علی‌اف تروریسم و افراط‌گرایی را تهدیدی علیه دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان و نیز تهدیدی علیه کل منطقه خواند و ادامه داد: نقش جمهوری اسلامی ایران در حفظ و برقراری ثبات و امنیت در منطقه بسیار مهم است و مانعی برای توسعه روابط میان دو کشور وجود ندارد. رئیس‌جمهور آذربایجان با تاکید بر ضرورت توجه به اسلام اعتدالی تصریح کرد: این تفکر نه‌تنها می‌تواند مانع پیشرفت خشونت و تروریست در منطقه شود بلکه می‌تواند چهره اسلام و مسلمانان را نیز به جهان معرفی کرده و تمدن و رشد آنها را به شایستگی به نمایش بگذارد.

وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار افراط‌گرایی و تروریسم را تهدیدی جدی علیه منطقه خواند و ضمن تاکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با این پدیده گفت: تبیین پیام اعتدال یکی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با افراط‌گرایی و تروریسم است که در پرتو آگاهی‌بخشی و تقویت فکری و فرهنگی عموم مردم امکان‌پذیر است.

محمدجواد ظریف همچنین در نشست مشترک با المار محمد یاراف، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ایفای نقش در جهت حل بحران قره‌باغ و توسعه صلح و ثبات در منطقه خبر داد و گفت: برای جمهوری اسلامی ایران نیز ارتباط با همسایگان، مهم‌ترین اولویت سیاست خارجی است. ظریف گفت: این‌که جمهوری آذربایجان در سطح بین‌المللی همواره از حقوق هسته‌ای ایران حمایت کرده از این کشور سپاسگزاریم و ما نیز در سطوح بین‌المللی در کنار جمهوری آذربایجان خواهیم بود.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به بحران قره‌باغ و مشکلات پیش آمده برای جمهوری آذربایجان، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان یک همسایه و هم به‌عنوان کشوری که بیش از صد کیلومتر از مرز آن، به نوعی مرتبط با این مساله است، از ابتدا خواهان حل مسالمت‌آمیز این مساله بوده است. وی افزود: برای ما کل همسایگان و بویژه این منطقه بسیار مهم است و دیدن شرایطی که جمهوری آذربایجان از آن رنج می‌برد، خیلی دردناک است؛ به همین خاطر ایران از ابتدای بحران قره‌باغ برای کمک رساندن به شهروندان جمهوری آذربایجان و نیز برای آتش‌بس حضور یافته و الان نیز خواهان موفقیت گروه مینسک برای حل این مشکل براساس احترام به صلح و قواعد و حقوق بین‌الملل هستیم. ظریف تصریح کرد: هم‌اکنون اعلام آمادگی می‌کنیم که جمهوری اسلامی ایران آماده ایفای هر گونه نقشی برای توسعه صلح و ثبات در این منطقه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها