برنامه رئیس‌جمهور آرژانتین برای برچیدن سازمان اطلاعات این کشور

رئیس‌جمهور آرژانتین در یک نطق تلویزیونی گفت که پیش‌نویس لایحه‌ای را برای برچیدن سازمان اطلاعات آرژانتین و ایجاد یک دستگاه تازه اطلاعاتی آماده کرده است.
کد خبر: ۷۶۴۲۸۸

به گزارش بی‌بی‌سی فارسی، کریستینا فرناندز دی کرشنر، گفت که دستگاه‌های اطلاعاتی عمدتا همان ساختاری را حفظ کرده‌اند که در دوره دولت نظامی ـ که در سال ۱۹۸۳ برچیده شد ـ داشتند.

این تصمیم پس از مرگ اسرارآمیز آلبرتو نیسمان گرفته می‌شود؛ دادستانی که درباره پرونده بمبگذاری مرکز یهودیان بوئنوس آیرس تحقیق می‌کرد و قرار بود ساعاتی بعد علیه مقام‌های بلندپایه دولت شهادت دهد. این داستان مربوط به همان بمبگذاری جنجالی سال ۱۹۹۴ است که به مرگ ۸۵ نفر منجر شد و صهیونیست‌ها تلاش می‌کنند ایران و حزب‌الله لبنان را به عنوان عوامل طراحی و اجرای آن متهم کنند. فرناندز گفت: من لایحه‌ای برای اصلاح سازمان اطلاعات آماده کرده‌ام و می‌خواهم این پیشنهاد در یک جلسه اضطراری کنگره به بحث گذاشته شود.

او گفت: هدف این طرح انحلال سازمان اصلی اطلاعات آرژانتین و ایجاد یک سازمان اطلاعات فدرال است. وی افزود که هر چند مدیریت تازه را رئیس‌جمهور انتخاب خواهد کرد، اما باید به تائید سنا برسد.

جسد نیسمان روز هجدهم ژانویه در آپارتمانش در بوئنوس آیرس پیدا شد. سلاحی دستی در کنار جسد او وجود داشت. محققان ابتدا گفتند که تصور می‌شود او خودکشی کرده باشد، اما بعدا گفتند که نمی‌توانند احتمال قتل یا قرار دادن نیسمان را در حالتی که به سر خود شلیک کرده باشد، مردود بدانند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها