متن کامل قطعنامه تصویب شده شورای حکام علیه برنامه های هسته ای ایران

دقایقی پیش نسخه جدید قطعنامه پیشنهادی کشورهای اروپایی علیه برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران با اندک تغییراتی و با شماره (GOV/2005/76) بدون اجماع و با 22 رای موافق ، 12 رای ممتنع و 1 رای مخالف اعضای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد.
کد خبر: ۷۵۸۰۲

به گزارش خبرگزاری مهر از وین ، متن کامل این قطعنامه که تفاوت قابل ملاحظه ای با متن تند و غیر حقوقی که عصر جمعه گذشته در دبیرخانه ثبت شده بود ندارد، چنین است:

شورای حکام؛
a) با یاد آوری قطعنامه های مصوبه شورای حکام در 11 آگوست 2005 (GOV/2005/64)، در29 نوامبر 2004 (GOV/2004/90) در 18 سپتامبر 2004 ،(GOV/2004/79)، در 18 ژوئن 2004 (GOV/2004/49) ، در 13 مارس 2004 ،(GOV/2004/21) در 26 نوامبر 2003 ،(GOV/2003/81) و در 12 سپتامبر 2003 (GOV/2003/69)، بیانیه شورای حکام در 19 ژوئن 2003 (GOV/OR.1072)، و نتیجه گیری ریاست شورای حکام در مارس 2005 ( GOV/OR.1122) و ژوئن 2005 ( GOV/OR.1130)؛
b) با یادآوری حقوق مندرج در بند چهارم ان پی تی که حقوق بدون تبعیض کشورها را در استفاده از انرژی هسته ای برای توسعه علمی، تولید و استفاده برای مقاصد صلح آمیز، ضمن رعایت بندهای اول و دوم همین پیمان به رسمیت می شناسد؛
c) از مدیر کل و دبیرخانه به خاطر تلاشهای حرفه ای و بی طرفانه اش برای انجام توافقنامه پادمانها و حل مسائل مهم پادمانها در ایران و تایید راستی آزمایی تعلیق ها از سوی این کشور ستایش و قدردانی می کنیم؛
d) با یادآوری قصور ایران در مدت زمان مدیدی برای عمل به تعهداتش نسبت به توافق پادمانی ان پی تی (INFCIRC214) در رابطه با گزارش انتقال مواد هسته ای ، بازفرآوری و کاربرد آن و همینطور اعلام تاسیساتی که چنین موادی در آنجا پردازش و ذخیره شده بود؛ همانطور که در گزارش مدیر کل (GOV/2003/75) , و در تاریخ 10 نوامبر 2003 گزارش شد و در (GOV/2005/67) به تاریخ 2 سپتامبر 2005 مورد تائید قرار گرفت؛
e) همچنین خاطرنشان می کنیم همانطور که در قطعنامه GOV/2005/81 از سوی شورای حکام مورد تاسف قرار گرفت، سیاست ایران در پنهان کاری ، سبب نقض های متعدد تعهداتش در مورد اجرای توافق نامه های پادمان شد.
f) خاطرنشان می کند که مدیر کل در گزارش خود به شورای حکام در 2 سپتامبر 2005 خاطرنشان کرد که پیشرفت خوبی در اصلاح نقض های ایران و در توانایی آژانس برای تایید برخی جنبه های اظهارات جاری ایران انجام شده است.
g) علاوه بر آنها، همانطور که مدیر کل گزارش داد آژانس هنوز در موضعی نیست که بعد از 2 سال و نیم بازرسی ها و تحقیقات فشرده ، بعضی از مسائل مهم باقیمانده را روشن کند. ضمن اینکه شفاف سازی کامل ایران اجتناب آمیز و تاخیر دار بوده است.
h) انگیزه های ایران در قصور برای صدور اظهارنامه ها در راستای تمدید دوره زمانی و تعقیب یک سیاست پنهانکاری تا اکتبر سال 2003 نامشخص است.
i) ادامه نقصان مستمر درفهم آژانس از ابعاد حساس برنامه های هسته ای ایران نگران کننده است . j) یادآوری می شود تاکیدات صورت گرفته در قطعنامه های قبلی در خصوص اهمیت تدابیر اعتماد سازی و تائید مجدد اینکه انجام کامل و دائم تعلیق که مدیر کل آن را در گزارش 14 نوامبر 2004 به عنوان اقدامی داوطلبانه و اعتماد ساز و غیر تعهد آور حقوقی از سوی آژانس مورد تائید قرار گرفته برای بحث پیرامون مسائل مهم ضروری است؛
k) با تاسف از این حقیقت که ایران تا کنون به درخواست شورای حکام در قطع نامه 11 اوت 2005 - مبنی بر برقراری دوباره تعلیق دائمی تمام فعالیت های مربوط به غنی سازی شامل تولید مواد تغذیه، تست ها و تولید در تاسیسات تبدیل اورانیوم- پاسخ نداده است.
l) همچنین این مساله که ایران تا این زمان به درخواست مکرر برای تصویب پروتکل الحاقی و بررسی و تجدید نظر در ساخت یک راکتور تحقیقاتی آب سنگین بی اعتنائی می کند ، نگران کننده است. در حالیکه این تدابیری است که به ماهیت صرفا9 صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای ایران به اعتماد سازی کمک خواهد کرد.
m) علاوه بر آن مدیر کل گزارش داد که آژانس به پیگیری اطلاعات مربوط به برنامه و فعالیت های هسته ای ایران که می تواند در رابطه با آن برنامه ها باشد ادامه خواهد داد و همچنین گزارش داد که" قدرت قانونی آژانس برای تعقیب تایید تسلیحات احتمالی هسته ای و فعالیتهای مربوطه، محدود است." (GOV/2005/67)؛
n) حمایت از اظهارات مدیر کل به عنوان یک بررسی ویژه از این موضوع،
o) خاطرنشان می کند که آژانس هنوز در شرایطی نیست که به این نتیجه گیری برسد که هیچ مواد یا فعالیت هسته ای اظهار نشده ای در ایران وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری مهر از وین در ادامه قطعنامه اروپایی ها علیه ایران آمده است:
1) نقضها و قصور های ایران از تعهداتش در راستای اطاعت از موافقنامه پادمانی NTP که جزئیات آن در (GOV/2003/75) تشریح شد ، عدم پایبندی از بند XII.C از مقررات آژانس می باشد . 2) تاریخچه فعالیت های پنهانی هسته ای ایران که در گزارش مدیر کل به آن اشاره شد ، ماهیت این فعالیت ها و مسائلی که با توجه به اعلامیه هائی که از سپتامبر سال 2002 از سوی ایران صادر گردیده از سوی آژانس روشن گردیده است. با توجه به اینکه شورای امنیت به عنوان ارگانی صلاحیت دار مسئولیت حفظ صلح و امنیت بین المللی را برعهده دارد، این مسائل نیز در صلاحیت آنجاست . 3) از مدیر کل خواسته شد به تلاشهای خود برای اجرای آن و قطعنامه های پیشین و برای گزارش دوباره ادامه دهد.
این تلاشها شامل هرگونه تحولات بیشتر در باره مسائلی که در گزارش وی به تاریخ دوم سپتامبر (67/2005 /GOV) به شورای حکام ارائه شد، از جمله زمان و محتوای گزارش مورد نیاز طبق بند XII.C و اطلاعیه مورد در خواست در بند III.B.4 از مقررات آژانس می باشد.
4) برای کمک به مدیر کل برای حل مسائل لاینحل و فراهم کردن تضمینهای لازم از ایران خواسته می شود :
(i) همانطور که در گزارش مدیر کل درخواست شده، تدابیر شفاف ورای خواسته های رسمی توافق نامه پادمان و پروتکل الحاقی شامل دسترسی به اشخاص، اسناد مربوط به اجرا، استفاده دوگانه تجهیزات، برخی کارگاههای نظامی و تحقیقات و مکان ها اجرا شود.
(ii) برقراری مجدد تعلیق دائم و کامل تمامی فعالیت های مربوط به غنی سازی و فعالیت بازفرآوری ، همانطور که در 64/2005 /GOV آمده است ؛
(iii) تجدید نظر در ساخت یک راکتور تحقیقاتی آب سنگین در اراک.
(iv) تصویب فوری و اجرای کامل پروتکل الحاقی.
(v) اجرای کامل تصویب پروتکل الحاقی بر ادامه عمل طبق شروط مندرج در پروتکل الحاقی براساس مدل اصلاحیه پروتکل الحاقی (INFCIRC/540) - که در 18 دسامبر 2003 امضا شد.
5) از ایران درخواست می کنیم تا کاملا تعهدات خود را رعایت کند و به روند گفتگوها که در دو سال گذشته پیشرفتهای خوبی داشته است بازگردد.
6 ) از مدیر کل درخواست می کنیم به تلاشهای خود برای اجرای محتاطانه پروتکل الحاقی و پیگیری اقدامات شفاف سازی بیشتر که مورد در خواست آژانس می باشد ادامه دهد.
این اقدامات آژانس را قادر می کند تاریخ و ماهیت تمامی ابعاد فعالیتهای هسته ای گذشته ایران را دوباره بسازد و کسر اعتماد بوجود آمده را جبران کند.
7) تصمیم گیری برای رسیدگی به این موضوعات همچنان در دستورکار است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها