انتقاد از نحوه توزیع آب کشت پاییزه در شرق اصفهان

رئیس کمیسیون کشاورزی و عمرانی شورای اسلامی شهرستان اصفهان توزیع آب کشت پاییزه شرق در مرحله اول بازگشایی زنده‌رود را عادلانه ندانست.
کد خبر: ۷۵۶۸۶۳

مجید جابر درباره مرحله اول بازگشایی زنده‌رود برای زراعت شرق افزود: حدود 150 میلیون متر مکعب آب در این مرحله رهاسازی شد که میزان آن در شرایط فعلی بارندگی و خشکسالی استان برای امر غله‌کاری کافی بود، اما نحوه توزیع برای منطقه شرق عادلانه نبوده است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان این‌که طبق توافقات،آب مرحله اول باید یکماهه باز می‌شد و به این موضوع هم عمل شد، گفت: البته مشکلی که رخ داده این است که مناطق بالادستی شرق مثل بخش مرکزی آب بیشتری برداشت کردند که متاسفانه بر اثر همین نوسانات به بخش ورزنه در انتهای رودخانه باز هم آب کمتر رسید و به دنبال آن کشت کمتری هم انجام شد.

این عضو شورای شهر ورزنه با اشاره به میزان 35 مترمکعب آب در ثانیه برای کل منطقه شرق در این مرحله، تصریح کرد: قرار بود پس از دادن حقابه شرق، آب به طور کامل از طریق کانال‌های شمالی و جنوبی به مزارع ورزنه برسد سپس برداشت‌ها شروع شود، اما متاسفانه از همان ابتدای جریان آب در زنده رود، مناطق بالاتر دریچه‌های کانال‌ها را به سمت مزارع خود گشودند.

جابر ادامه داد: این برداشت مغایر توافقات، موجب دیررسیدن آب به ورزنه شد و عده‌ای در مرحله اول نتوانستند حتی آب اول به زمین زراعی خود بدهند. به عبارت بهتر فقط 30 درصد زمین‌های این بخش زیر کشت رفته حال آن‌که در اراضی بخش مرکزی مثل براآن، کرارج و... حدود 50 درصد غله کشت شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و عمرانی شورای اسلامی شهرستان اصفهان با بیان این‌که البته مطالبات قانونی خسارات دوره خشکسالی کشاورزان در خصوص 60 درصد اراضی رها شده بخش ورزنه از دولت همچنان پا برجاست، یادآور شد: حدود 250 میلیون متر مکعب آب برای مرحله دوم یعنی در اسفند امسال باید رهاسازی شود تا غله کاشته شده در شرق اصفهان دچار خسران و تباهی نشود.‌‌ زاینده رود حدود دوماهی است که آب را در خود دیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها