این بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر روز گذشته در تهران دار فانی را وداع گفت

پاییز، تصویر انوشیروان ارجمند را قاب گرفت

پاییز، تصویر یک هنرمند دیگر را هم قاب گرفت، انوشیروان ارجمند بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون روز گذشته در بیمارستان پارس تهران درگذشت تا پس از حدود پنج دهه فعالیت در عرصه تئاتر با صحنه خداحافظی کند.
کد خبر: ۷۴۹۳۲۳

به گزارش جام‌جم، پاییز امسال روزهای زیادی برای خداحافظی داشت؛ خداحافظی با هنرمندانی که یکی پس از دیگری رفتند و جای خالی‌شان روی صحنه‌های مختلف هنر این سرزمین گلی سرخ به یادگار گذاشت. روز گذشته انوشیروان ارجمند هم برای همیشه خداحافظی کرد.

زنده‌یاد ارجمند از سال‌های پایانی دهه 40 تاکنون در عرصه تئاتر حضور داشت و فعالیت‌های ارزنده‌ای در عرصه تئاتر دینی و آیینی انجام داد. او هنرمندی بود که در اغلب فعالیت‌هایش سراغ کارهای دینی می‌رفت و از پس بازی در نقش چهره‌های مختلف تاریخ اسلام بخوبی برمی‌آمد، تا جایی که به مزاح در آخرین گفت‌وگویش با روزنامه جام‌جم گفت اگر نگاهی به کارنامه فعالیت‌های من بیندازید، می‌بینید هر چه آدم پلید در دنیای اسلام وجود داشته و نامش در تاریخ طبری آمده، من نقشش را بازی کرده‌ام.

ارجمند یک عمر روی صحنه و در زمینه هنر دینی و ارزشی فعالیت کرده بود و بازی خوبش در نمایش «خورشید کاروان» از جمله به یاد ماندنی‌ترین کارهای اوست. این هنرمند 11 سال متمادی در نمایش خورشید کاروان روی صحنه رفت و دو سال بود که به علت بیماری توان حضور روی صحنه تئاتر را نداشت. او در این نمایش نقش راهبی را بازی می‌کرد که به بررسی واقعه عاشورا می‌پرداخت. همچنین این هنرمند با بازی خوبش در نقش‌هایی چون اشعث سریال «امام علی (ع)» و رفاعه ابن شداد «مختارنامه» در ذهن همه ما ماندگار شده بود.

او از اواخر دهه 40 فعالیتش را با کارگردانی و بازیگری تئاتر در مشهد آغاز کرد و نمایش‌های «شگرد آخر»، «سایه ماه»، «ماه میهمان شب»، «سرشت دردناک زندگی»، «رستم و سهراب»، «سوگنامه اسفندیار»، «خورشید کاروان»، «امشب می‌خواهم بمیرم»، «هرا»، «سقوط از ارتفاع پست» و «بازی» را در پرونده کاری دارد و سال پیش هم در جریان برگزاری سی و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از او تجلیل شد. همچنین قرار بود هفتم دی در سوگواره نمایشی خمسه از این هنرمند تجلیل شود، اما او فقط یک روز پس از اربعین سیدالشهدا بدرود حیات گفت.

«شگرد آخر» نمایشی بود که این هنرمند سال 1366 روی صحنه برد و مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت. آن طور که خبرگزاری تسنیم نوشته است آیت‌الله خامنه‌ای در دوران ریاست جمهوری در سال 1366 پس از تماشای نمایش «شگرد آخر» کاری از انوشیروان ارجمند شخصا لوح سپاسی را به این هنرمند فرهیخته تقدیم می‌کنند و در آن لوح به این شرح می‌نویسند و امضا می‌کنند: « تئاتر، هنر چندین زبانه و زبان رسا و بلیغ در نمایاندن ظریف‌ترین اندیشه‌ها و عواطف بشری در میان ما قدر ناشناخته مانده و در خور توانایی آن، به خدمت آرمان‌های والا و زیبایی‌های انقلاب گرفته نشده است. «شگرد آخر» تجربه موفق و نمایشگر تلاش صمیمانه شما، از نمونه‌های نادری است که راه تازه تئاتر فارسی را روشن می‌کند و آینده مطلوبی را برای آن نوید می‌دهد. مضمون شیوا و تکنیک قوی و ارائه بلیغ، مجموعه کاملا هنرمندانه‌ای را از این اثر فراموش نشدنی پدید آورده است.»

زنده‌یاد ارجمند در مجموعه‌هایی از جمله پنجمین خورشید، مختارنامه، امام علی(ع)، عیاران، روزی روزگاری و فیلم‌های سینمایی شهر دقیانوس، دوشیزه باران، محیا، دوئل، قارچ سمی و... بازی کرده بود.

او از جمله هنرمندانی بود که در عرصه فرهنگ و هنر حساسیت‌های فوق‌العاده‌ای داشت. او عاشق ایران بود و بارها در گفت‌وگوهایش به این نکته اشاره کرده بود که نسل جوان باید مسیر خود را پیدا کند و هرگز هویت و فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را فراموش نکند.

تا زمان تنظیم گزارش جزئیاتی درباره مراسم خاکسپاری این هنرمند اعلام نشده است. روزنامه جام‌جم درگذشت این هنرمند را به جامعه هنری و مردم ایران و بخصوص فرزندان هنرمندش بهار و برزو ارجمند و برادر و برادرزاده‌اش داریوش و امیریل ارجمندتسلیت می‌گوید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

مجرمان در قاب شوک

در گفت‌وگو با تهیه‌کننده مستند معروف شبکه سه اولویت‌های موضوعی فصل جدید بررسی شد

مجرمان در قاب شوک

نیازمندی ها