برنامه دیروز امروز فردا با موضوع فساد

مسئولین در برابر پیام رهبری باید اظهار شرمندگی کنند

دستگیری 12 نفر از متهمان اصلی پرونده 12 هزار میلیاردی

رئیس کل دادگستری کرمان با تشریح جزئیات پرونده فساد 12 هزار میلیاردی در کرمان عنوان کرد: این پرونده مربوط به یکی از شعب بانک تجارت است که به عنوان فساد بانکی 12 هزار میلیاردی مطرح شده است.
کد خبر: ۷۴۸۲۷۲

یدالله موحد در گفت‌وگو با میزان با تشریح جزئیات این پرونده اظهار کرد: با احتساب صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی بدون پشتوانه به مبلغ 571 میلیارد تومان و همچنین صدور چک‌هایی بدون پشتوانه به مبلغ 12 هزار و 700 میلیارد تومان فساد مالی بانک تجارت شعبه تختی کرمان، مبلغ کلی این فساد به 13 هزار و 271 میلیارد تومان رسید.

وی افزود: اوایل دی ماه سال 92 گزارشی دریافت شد که از صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی بدون پشتوانه و خارج از ضوابط بانکی در شعبه تختی بانک تجارت کرمان حکایت داشت و این پرونده در شعبه اول دادسرای انقلاب تشکیل و پیگیری شد.

موحد تصریح کرد: با پیشرفت تحقیقات متوجه شدیم بحث بیش از چند ضمانت‌نامه بانکی است، لذا تیم اقتصادی متشکل از کارشناسان اداره کل اطلاعات و بازپرس ویژه، بررسی موضوع را به عهده گرفتند.

وی ادامه داد: در روند تحقیقات مشخص شد تعداد زیادی ضمانت‌نامه بانکی ظرف مدت پنج سال در این شعبه خارج از موازین، ضوابط و مجوزهایی که باید اخذ می‌شد، صادر شده و مبلغ ضمانت نامه‌ها به 571 میلیارد تومان رسیده است.

موحد با بیان این‌که 12 نفر متهم در این رابطه دستگیر و هشت نفر روانه زندان شده‌اند، گفت: اغلب این ضمانت‌نامه‌ها به بانک برگشت داده شده بود و فقط چهار فقره از آنها هنوز به بانک مسترد نشده و بازپرس در حال پیگیری است.

وی افزود: در اثنای رسیدگی به این ضمانت‌نامه‌ها به موضوع دیگری برخورد کردیم که تعداد زیادی چک‌ بین بانکی بدون پشتوانه صادر شده و مبلغ آن به 12 هزار و 700 میلیارد تومان رسید.

رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: کار به این روال بوده که بانک یا صندوقی به مبلغی پول نیاز داشته و از بانک تجارت درخواست می‌کرده و آن مبلغ از طریق چک بین بانکی واریز و بعد از چند روز برگشت داده می‌شده است.

وی تصریح کرد: گردش مالی 670 فقره چک به این شکل صادر شده و جمع مبالغ 12 هزار میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است.

موحد بیان کرد: خساراتی که از ناحیه این سوء جریان به بانک وارد شده، مبلغی معادل 230 میلیارد تومان بوده و هم‌اکنون اصل وجه برگشت داده و خسارت وارده به بانک نیز به موجب توافق‌نامه به بانک پرداخت و آخرین قسط خسارت‌ها دی امسال باید به بانک برگشت داده شود.

رئیس دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: دو نفر از متهمان پرونده فساد بانکی 12 هزار میلیاردی، مسئول شعبه بوده، بخشی از کارکنان شعب بانک‌ها و مشتریانی که این ضمانت نامه‌ها را دریافت کرده اند نیز در این پرونده متهم هستند.

موحد افزود: چهار نفر از متهمان با قرارهای تامین آزاد شده‌اند و پرونده تکمیل شده و مراحل نهایی را طی می‌کند و بزودی دادگاه برگزار خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات

نیازمندی ها