کارشناسان معتقدند برای اجرای این طرح،زیرساخت‌های لازم در کشور وجود ندارد

طرح دولت برای احراز هویت کاربران اینترنت

وزیر ارتباطات گفت: در جهت اهداف دولت برای دسترسی آزاد به اطلاعات، از این پس کاربران ایرانی در فضای اینترنت شناسنامه‌دار می‌شوند تا کسی بدون هویت مشخص از اینترنت استفاده نکند.
کد خبر: ۷۴۶۶۱۵

به گزارش خبرگزاری‌ها، محمود واعظی دیروز در یک نشست خبری اظهار کرد: هویت‌بخشی به کاربران اینترنت و شناسایی استفاده‌کنندگان از این فضا در دستور کار است تا به این ترتیب تابلویی برای کاربر تعریف شود و هویت افرادی که از اینترنت استفاده می‌کنند، نامعلوم نباشد.

وی این طرح را مانند داشتن شماره تلفن که افراد برای استفاده از آن قابل شناسایی هستند، اعلام کرد و گفت: با اجرای این طرح که هم اکنون بخش فنی آن در حال انجام است، قصد داریم جلوی استفاده غیرمجاز و کلاهبرداری را در فضای اینترنت بگیریم و با هویت بخشی به کاربران هیچ کاربری نخواهیم داشت که با هویت نامعلوم از اینترنت استفاده کند. واعظی در این باره توضیح داد: به این ترتیب کاربر با یک تابلو و هویت مشخص از اینترنت استفاده می‌کند و همانطور که شماره تلفن و موبایل به مشترکان هویت می‌بخشد، «شماره اینترنت» نیز می‌تواند به کاربری که از این فضا استفاده می‌کند، هویت بدهد.

وی تاکید کرد: ما در این طرح به هیچ وجه قصد ورود به حریم شخصی افراد را نداریم و فقط جلوی کلاهبرداری‌ها و ورود غیرمجاز در این عرصه سد می‌شود.

این درحالی است که کارشناسان معتقدند این طرح درحالت تئوری و روی کاغذ امکان پذیر است امااجرای عملی آن با توجه به وسعت کاربران اینترنتی در کشور و زیرساخت‌های موجود، دست کم درشرایط فعلی عملی نیست. به گفته آنان مقصود مشخص از زیرساخت، زیرساخت‌های سخت‌افزاری است. چراکه مثلا سروری که بخواهد نام کاربری و رمز ورود برای این تعداد کاربر را در خود حفظ کرده و ضمنا آن را مرتبا به روز کند در کشور وجود ندارد.

کارشناسان با اشاره به تجربه‌های قبل مانند ثبت نام مردم برای یارانه هابه دولت تذکر می‌دهند که حتی یک بار هجوم تمام کاربران به یک سرور، آن را از کار انداخته یا سرعت پاسخگویی آن را بشدت کند می‌کند، چه رسد به این‌که این اقدام بخواهد همیشگی وبه وسعت همه کاربران اینترنتی در کشور انجام شود. این کارشناسان می‌گویند درست است که دنیا تا ده سال آینده به سویی خواهد رفت که کاربران اینترنتی با نام حقیقی‌شان شناخته خواهند شد اما روش دنیا، دادن مثلا شماره اینترنتی نخواهد بود بلکه از طریق شخصی کردن استفاده از اینترنت مثلا به وسیله گوشی‌های تلفن همراه، این
هدف محقق خواهد شد.

شماری دیگر از کارشناسان نیز الزام و ضرورت این طرح را مورد نظر قرار داده و معتقدند این طرح امنیت کاربران داخلی را خدشه‌دار خواهد کرد.

لطف‌الله سیاهکلی، کارشناس ارشد امور فضای مجازی و سایبر دراین باره به جام‌جم گفت: من چون اظهارات آقای وزیر ارتباطات را نخوانده‌ام فقط می‌توانم بگویم با زیرساخت فنی که کشور دارد، شناسایی کاربران شدنی نیست.

وی افزود: حتی اگر شبکه ملی اطلاعات هم راه بیفتد بازهم این کار امکان‌پذیر نیست چون اینترنت خارج از کشور است.

وی تصریح کرد: لذا باید هدف از طرح چنین موضوعی را سوال کرد و البته به آن نقد وارد کرد. چراکه یک چنین طرح‌هایی از آن جهت که کاربران داخلی فضای مجازی را می‌ترساند، حتی ضد امنیتی است. وزیر اصولا باید طوری صحبت کند که کاربران فضای مجازی کشور احساس امنیت کرده و بدانند که دولت مدافع اطلاعات و اسنادشان است.

سیاهکلی اظهار کرد: اما اینکه کاربر بداند باید برای هر چیزی هویتش را مشخص بکند این ناامنی ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: امنیت خاطر کاربران فضای مجازی و اعتماد کردن آنها به دولت می‌تواند سازنده پشتوانه عظیمی برای فضای مجازی باشد. این اعتماد می‌تواند باعث رشد تولیدات مردمی در فضای مجازی باشد که ارزش افزوده بالایی خواهدداشت ویک سرمایه ملی به شمار می‌رود.

این کارشناس گفت: اما اصرار برروشن شدن هویت‌ها دراین فضا یک کار غیر کارشناسی و غیر دقیق است که باید روی آن بیشتر مطالعه شود؛ کاری که نه ممکن و نه به مصلحت است.

یک مقام شرکت مخابرات نیز به جام‌جم گفت: اصولا از نظر فنی وباامکاناتی که اکنون درکشور وجود دارد شناسایی کاربران اینترنت حدی دارد.درواقع آی پی شما مشخص،رایانه‌ای که از آن به اینترنت وصل می‌شوید مشخص، مکان قرارگیری مشخص ونوع اینترنت شما هم مشخص است. امااگر شخص دیگری مثلا با استفاده از اینترنت وای فای شما از اینترنت استفاده کرد، اکنون قابل تشخیص نیست.

وی افزود: حتی تا این حد شناسایی وجوددارد که براساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هرکس وارد کافی‌نت‌ها می‌شود، باید ساعت ورود و خروج وی به همراه هویت و رایانه‌ای که از آن استفاده کرده ثبت شده ومشخص باشد.اما این‌که دقیقا هویت تک تک استفاده‌کنندگان مشخص باشد فعلا چنین نیست.

هویت سیمکارت‌ها هم باید مشخص باشد

وزیر ارتباطات ادامه داد: در این باره همچنین علاوه بر اینترنت هویت سیمکارت‌ها باید مشخص باشد.

وزیر ارتباطات دراین راستا درباره فروش سیمکارت‌های فعال و بی‌نام و نشان گفت: در مقاطعی همه اپراتورها مبادرت به فروش فله‌ای سیمکارت کردند و حساب و کتاب از دستشان در رفته است، اما اکنون این موارد بسیار کم شده و در آینده نیز کمتر خواهد شد.

وی درباره قاچاق مکالمه برخی شرکت‌های اینترنتی اظهارکرد: هم اکنون بیش از 700 شرکت، خدمات اینترنت ارائه می‌دهند که اکثرا در سلامت فعالیت می‌کنند اما متاسفانه تعدادی از آنها قاچاق ترافیک می‌‌کنند که شناسایی شده‌اند و اگر رویه را تغییر ندهند مجوزشان را باطل می‌کنیم.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود درباره عدم ارائه برخی خدمات به دارندگان سیمکارت‌های اعتباری گفت: اساسا سیمکارت اعتباری برای این است که کسانی که در یک شهر وارد می‌شوند از این سیمکارت استفاده کنند و موضوع تمام شود اما در ایران تعداد سیمکارت‌های اعتباری زیاد است. وزیر ارتباطات همچنین درباره موضوع پیامک‌های تبلیغاتی و پیامک‌های انبوه افزود: اپراتورها بدون اخذ موافقت مشترک اجازه فعال کردن سرویس پیامک را ندارند، ما معتقدیم پیامک‌های تبلیغاتی وقت و ذهن مشترک را درگیر می‌کند، لذا در این باره آئین‌نامه‌ای تهیه شده و در دستور کار مرکز فعال فضای مجازی است.

وی درباره پیامک‌های تبلیغاتی نامناسب برای برخی سنین نیز تصریح کرد: اساسا فروش سیم‌کارت به افراد پائین‌تر از 18 سال ممنوع است و خانواده‌هایی که برای فرزندان خود سیمکارت می‌خرند، باید روش استفاده را نیز به فرزندان خود آموزش دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها