تشکیل کمیته بحران برای مقابله با طاعون در پارک ملی بمو

به‌دنبال شیوع نوعی بیماری موسوم به طاعون نشخوارکنندگان کوچک در روزهای گذشته در جمعیت حیات‌وحش پارک ملی بموی شیراز، مسئولان محیط زیست و کارشناسان نهادهای مرتبط کمیته بحران تشکیل دادند.
کد خبر: ۷۴۳۴۷۶

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این بیماری مسری و ویروسی مختص علفخواران کوچک (گوسفند، بز، آهو) است و تلفاتی تا 20 درصد در دام‌های اهلی و متغیر از 50 تا 90 درصد در جمعیت‌ حیات‌وحش به‌وجود می‌آورد.

حسینعلی ابراهیمی‌کارنامی، هماهنگی با اداره کل دامپزشکی استان و دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز برای تشخیص علت تلفات اخیر پارک، گشت و کنترل روزانه محیط‌بانان و کارشناسان برای کشف لاشه‌ها و امحای بهداشتی آنها طبق دستورالعمل‌های بهداشتی موجود را از جمله اقدامات برای مقابله با این بیماری بیان کرد.

وی ضدعفونی کردن و آهک‌پاشی آبشخورها، قرنطینه محدوده پارک و کنترل ورود و خروج جهت پیشگیری از گسترش بیماری، تشکیل ستاد بحران در اداره کل محیط زیست و استفاده از ظرفیت‌های کارشناسی و فیزیکی موجود، پایش وضعیت سلامت و واکسیناسیون دام‌های اهلی حاشیه پارک بمو را از دیگر اقدامات برشمرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: انجام نشدن واکسیناسیون دام‌ها و گله‌های اطراف پارک ملی بمو و ورود غیرمجاز دام‌های آلوده به این منطقه یکی از دلایل اصلی انتقال بیماری و تلفات در حیات‌وحش منطقه است.به گفته ابراهیمی‌کارنامی، تاکنون 50 راس بز و پازن در پارک ملی بمو بر اثر این بیماری تلف شده‌اند.

دکتر قاسم رضاییان‌زاده، مدیرکل دامپزشکی استان فارس نیز دلیل بروز بیماری در حیات‌وحش پارک ملی بمو را ورود دام‌های آلوده و بیمار به مناطق تحت حفاظت محیط زیست و استفاده از آبشخور مشترک دام اهلی و حیات وحش بیان کرد.

کارشناس حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز علت شیوع بیماری در پارک ملی بمو را به طور قطع انتقال بیماری از دام اهلی حساس و واکسینه نشده به جمعیت حیات‌وحش دانست و وجود تعداد زیادی گله‌های دام سبک در حاشیه پارک و ورود و تعلیف غیرقانونی آنها در مراتع همجوار و حاشیه پارک را دلیل دیگر شیوع بیماری اعلام کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها