شهرهای اصلی مصر به‌دلیل حضور گسترده نیروهای انتظامی به پادگان تبدیل شد

موج تازه اعتراضات خیابانی در‌ مصر

به دنبال فراخوان اخوان المسلمین و برخی گروه های سلفی برای برگزاری تظاهرات، میادین اصلی شهرهای مصر دیروز شاهد حضور گسترده نیروهای امنیتی و خودروهای زرهی برای جلوگیری از برگزاری هرگونه تجمعی بود.
کد خبر: ۷۴۳۴۶۴

با این حال هیچ یک از جریان‌های یاد شده حاضر به لغو تظاهرات نشدند و برخی خبرهای رسیده از مصر (تا لحظه تنظیم این گزارش) حکایت از برگزاری تظاهرات در کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی و درگیری‌های پراکنده معترضان با نیروهای پلیس داشت.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، در تعدادی از استان‌های مصر روز گذشته تظاهراتی شکل گرفت و نیروهای امنیتی اقدام به متفرق کردن شرکت‌کنندگان کردند. در استان کفرالشیخ، نیروهای امنیتی با گلوله‌های پلاستیکی و گاز اشک‌آور به تظاهر‌کنندگان حمله‌ور شدند. تظاهرات دیروز تحت عنوان «انتفاضه جوان مسلمان» برگزار شد و قرار بر این بود که شرکت‌کنندگان قرآن به‌دست در آن شرکت کنند.

به گفته شاهدان عینی تظاهر‌کنندگان در برخی از خیابان‌ها اقدام به آتش زدن لاستیک خودروها کردند تا مانع حرکت نیروهای امنیتی شوند. در استان‌های البحیره نیز تظاهرات مردم برگزار شد. همچنین استان المنیا شاهد حضور گروه زیادی از مردم بخصوص بعد از برگزاری نماز جمعه بود. شبکه الجزیره از تعداد نامعلومی کشته و زخمی خبر می دهد که به گفته این شبکه حاصل درگیری‌ها در شرق قاهره است. پنجشنبه شب نیز شهرهای اسکندریه و جیزه و شرقیه شاهد برگزاری تظاهراتی علیه نظامیان حاکم بود.

هدف از برگزاری تظاهرات دیروز سرنگونی کودتای نظامی در مصر و تحقق اهداف انقلاب ژانویه اعلام شده بود. به گزارش فارس، جماعت اخوان المسلمین در بیانیه خود هدف اصلی از تظاهرات را بازیابی هویت اسلامی مصر توصیف کرد. این در حالی است که برخی جریان‌های اسلامگرا در مصر ، خروش دیروز مردم مصر را جرقه قیام برای انقلاب مسلحانه در این کشور عنوان کردند.

بازداشت‌های گسترده

به‌دنبال فراخوان گروه‌های اسلامی برای برگزاری تظاهرات ، محمد ابراهیم، وزیر کشور مصر دستور افزایش تدابیر امنیتی در قاهره، پایتخت و شهرهای بزرگ را صادر کرد و به این ترتیب هزاران نیروی نظامی و امنیتی در اطراف مراکز حساس مستقر شدند. ارتش مصر در محوطه ساختمان وزارت دفاع و کاخ اتحادیه (کاخ ریاست جمهوری مصر) با ادوات نظامی و خودروهای زرهی مستقر شد و راه‌های منتهی به این دو مرکز حساس را بست. ارتش مصر برخی از یگان‌های خود را در نزدیکی تاسیسات مهم قاهره در مسیرهای اصلی و میدان التحریر مستقر کرد. صبح دیروز میدان‌های «التحریر»، «رابعه عدویه» و همه ورودی‌های قاهره شاهد حضور گسترده نیروهای ارتش و نیروهای پلیس مصر بود. گفته می شود نیروهای امنیتی مصر طی دو روز گذشته ۱۸۰ نفر از مخالفان را دستگیر کردند. «هانی عبدالطیف» سخنگوی وزارت کشور مصر نیز گفت، هفت بمب کار گذاشته شده در چند نقطه مختلف این کشور، کشف و خنثی شده است.

نیروهای امنیتی همچنین اعلام کردند 89 نفر از اعضای اخوان المسلمین را به اتهام دست داشتن در درگیری‌ها دستگیر کردند. در همین حال در تیراندازی افراد ناشناس به سوی خودروی نیروهای ارتش مصر در استان سوئز، یک سرتیپ ارتش کشته و دو نظامی دیگر زخمی شدند.

هشدار به اتباع آمریکایی

در یک خبر دیگر اعلام شد آمریکا یک روز پیش از برگزاری تظاهرات سراسری سلفی‌های مصر، به اتباع خود در این کشور هشدار داده بود. به گزارش ایرنا ، در اطلاعیه سفارت آمریکا آمده است: شهروندان آمریکایی روز جمعه بیست و هشتم نوامبر هنگام حضور در سطح شهرها از خود مراقبت کنند.

براساس این اطلاعیه، شهروندان آمریکایی باید شیوه‌های حفظ امنیت خود را بار دیگر مرور کرده، در آماده باش کامل باشند و برای دریافت آخرین توصیه‌ها به پایگاه اینترنتی وزارت امورخارجه آمریکا مراجعه کنند.

در واکنش به فراخوان گروه‌های سلفی، دانشگاه الازهر با صدور بیانیه‌ای درباره فتنه جدید در مصر و فراخوان عده‌ای به بالا بردن قرآن‌ها در تظاهرات معترضان هشدار داد و این اقدام را تکرار فتنه خوارج صدر اسلام خواند.

شیخ احمد الطیب، رئیس این دانشگاه گفت: این یک حیله است و هدفی غیر از برهم زدن ثبات کشور ندارد ولی ملت مصر هوشیارند و فریب آنها را نمی خورند. ابراهیم محلب، نخست‌وزیر مصر نیز در واکنش به تظاهرات اخوان المسلمین گفت: مصر به یاری خدا امن است و حمل قرآن در تظاهرات باطل و تجارت به نام دین است. وی افزود: تروریسم، دین و تابعیت ندارد و نمی‌تواند وارد کشور شود، زیرا مصر ارتش و پلیس قوی دارد.

محکومیت دیوار حائل

روز گذشته در یک خبر دیگر اعلام شد سازمان عفو بین‌الملل با غیرقانونی خواندن و محکوم کردن اقدام دولت مصر در تخریب صدها خانه در مرز با نوار غزه به بهانه ایجاد منطقه حائل، خواستار توقف آن شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، دولت مصر کار ایجاد منطقه حائل را در پایان ماه اکتبر به بهانه جلوگیری از نفوذ گروه‌های شبه نظامی مخالف دولت مصر به شبه جزیره سینا از مرز غزه، شروع کرد. عفو بین‌الملل در بیانیه خود خطاب به مقام‌های مصر خواستار توقف تخریب ستمگرانه صدها خانه و وادار کردن گروه زیادی از مردم ساکن رفح در استان شمال سینا به ترک خانه‌هایشان، به منظور ایجاد منطقه حائل در امتداد مرز با نوار غزه شد. نیروهای دولتی مصر تاکنون بیش از 800 خانه را در این منطقه تخریب کرده و یک هزار و صد خانوار را آواره کرده‌اند تا منطقه حائلی به پهنای 500 متر و طول 5/13کیلومتر ایجاد کنند. ارتش مصر تخریب خانه‌های مسکونی را در امتداد مرز غزه پس از حمله بیست و چهارم اکتبر (دوم آبان) تروریست‌ها به پاسگاه ایست و بازرسی ارتش در استان شمال سینا آغاز کرد که منجر به کشته شدن دست‌کم 30 نظامی مصری شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها