۴ خوردنی که باعث کوتاه شدن عمر می‌شود

همه می‌خواهند راز عمر طولانی‌تر را بدانند و از آن استفاده کنند تا در کنار عمر طولانی از سلامتی نیز برخوردار باشند. اگرچه نمی‌توان به قطعیت گفت چطور بعضی از مردم ۱۰۰ سال عمر می‌کنند، اما مواردی هستند که با رعایت آن می‌توان از کوتاه شدن عمر جلوگیری کرد.
کد خبر: ۷۴۰۶۵۴
۴ خوردنی که باعث کوتاه شدن عمر می‌شود

جام جم سرا به نقل از آریا: غذا خوردن نیز یکی از مواردی است که به طور مستقیم با سلامت و طول عمر ما ارتباط دارد. بعضی از غذا‌ها با آسیب رساندن به تلومرهای سلول می‌توانند شانس عمر طولانی‌تر را در شما کاهش دهند. این کلاهک‌های کوچک در انتهای کروموزوم‌های شما کلید اصلی در محافظت از DNA در برابر آسیب هستند. بسیاری از متخصصان آن‌ها را با پلاستیک‌های انتهایی بند کفش مقایسه می‌کنند.
بنا بر گفتهٔ محققان دانشگاه علوم سلامت یوتا، به مرور زمان وقتی سلول به طور مرتب بازسازی می‌شود، تلومر‌ها کوتاه‌تر می‌گردند. با کوتاه شدن تلومر‌ها، سلول‌ها ممکن است ناکار آمد شوند و بمیرند. تلومرهای کوتاه‌تر همچنین به موقعیت‌هایی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی نیز ارتباط داده شده‌اند.
تحقیق این محققان نشان داده است که نوع و سبک زندگی، مانند رژیم غذایی می‌تواند به فرآیند کوتاه شدن سرعت ببخشد یا آن را آهسته کند. این موضوع گاهی زمانسنجی برای سالخوردگی در نظر گرفته می‌شود.
۴ مادهٔ غذایی می‌توانند سهمی در کوتاه‌تر شدن تلومر داشته باشند. پس شاید بهتر باشد برای یک عمر طولانی و زندگی سالم، مصرف آن‌ها را محدود کنید.


نوشابه

نوشابه خبر بدی برای تلومر‌ها است. اخیرا تحقیقی که روی ۵۳۰۹ بزرگسال و توسط ژورنال آمریکایی سلامت عموم انجام شد، نشان داد که مصرف روزانهٔ ۲۰ اونس نوشابه با ۴/۶ سال پیری زود‌تر در ارتباط است. این‌‌ همان مقدار مشابهی است که به سیگار کشیدن ربط داده شده است. مصرف روزانه ۸ اونس تأثیر کمتری داشت و به ۱/۹ سال پیری زود‌تر مرتبط شد. تحقیقی دیگر نشان می‌دهد که نوشیدن روزانهٔ نوشابهٔ رژیمی، ۶۷% ریسک گرفتن دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد. شیرین کننده‌های مصنوعی نیز می‌توانند تمایل شما برای مصرف مواد قندی را افزایش دهند. (اینفوگرافی عوارض نوشابه را اینجا مشاهده کنید).


گوشت‌های فرآوری شده

یکی از غذاهای بد دیگر برای تلومر‌ها، گوشت‌های فرآوری شده مانند هات داگ و پپرونی است. تحقیقی در سال ۲۰۰۸ روی ۸۴۰ نفر که توسط ژورنال آمریکایی تغذیه بالینی انجام شد، تأثیری که غذا‌های متعدد روی طول تلومر داشتند را بررسی کرد. محققان متوجه شدند کسانی که یک یا چند بار گوشت فرآوری شده را هر هفته مصرف کردند، تلومرهای کوتاهتری نسبت به افرادی داشتند که اصلا گوشت فرآوری شده نخوردند.


گوشت قرمز

مصرف بیشتر گوشت قرمز، مانند همبرگر و استیک، مدتهاست که به سرطان و بیماری قلبی ارتباط دارد و این می‌تواند به دلیل تأثیر آن روی تلومر‌ها باشد. در یک تحقیق تغذیه بالینی، موش‌ها برای ۴ هفته، غذا‌های مختلفی از گوشت گاو و مرغ را مصرف کردند. گوشت قرمز بیشتر در رژیم غذایی موش‌ها به تلومرهای کوتاه شده در سلول‌های روده بزرگ ارتباط داده شد.
نتایج مشابهی در مورد گوشت سفید نیز دیده شده، اما گوشت قرمز تأثیرگذاری بیشتری نشان داده است.
خبر خوب این است: رژیم‌هایی که شامل نشاستهٔ مقاوم بود (کربوهیدرات خوب که کمک می‌کند چربی بسوزانید)، تأثیر گوشت قرمز روی تلومر‌ها را کاهش داد. این دلیل خوبی است تا غذاهایی که غنی از نشاسته‌های مقاوم هستند را بیشتر مصرف کنید، مانند موز و عدس.


الکل

مانند گوشت قرمز، الکل نیز می‌تواند دلیلی برای بیماری‌های شایع باشد. یک تحقیق که در همایش سالانه اتحادیه آمریکا برای تحقیق در مورد سرطان در سال ۲۰۱۰ ارائه شد، نشان داد که الکل نیز می‌تواند سرعت کوتاه شدن تلومر را زیاد کند.
محققان سرم DNA افرادی که روزانه مصرف زیادی الکل داشتند را به همراه کسانی که مصرف متعادلتری داشتند، بررسی کردند. تلومر‌ها در کسانی که الکل زیادی مصرف می‌کردند، بسیار کوتاه‌تر بود. در حقیقت، طول تلومرهای آن‌هایی که زیاد مصرف می‌کردند، نصف گروه مقابل بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها