عبدالله انوار نسخه‌شناس برجسته کشورمان تجلیل شد

بزرگداشت عضو فرهیخته لغت‌نامه دهخدا

مراسم بزرگداشت «سیدعبدالله انوار» نسخه‌شناس برجسته کشورمان شامگاه دوشنبه در کتابخانه ملی برگزار و تالاری در این کتابخانه به نام این استاد ثبت شد.
کد خبر: ۷۳۹۹۱۸

به گزارش جام‌جم، این مراسم که نخستین برنامه از سلسه‌آیین بزرگداشت فرهیختگان سازمان اسناد و کتابخانه ملی محسوب می‌شد، با پنجاهمین سالگرد انتشار نخستین فهرست نسخه‌های خطی کتابخانه ملی و نودمین سالگرد تولد عبدالله انوار همزمان بود. در این مراسم مهدی محقق، کامران فانی، احمد مسجدجامعی و غلامرضا امیرخانی درباره جایگاه فرهنگی و علمی استاد انوار سخن گفتند.

کامران فانی از سخنرانان این مراسم، با بیان این‌که آثار انوار کمتر در معرض دید قرار گرفته است، گفت: با وجود تلاش‌های علمی بسیار در زمینه‌های نسخه پژوهی، آثار اندکی از استاد انوار در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد. نام استاد انوار به عنوان نسخه‌شناس مطرح است و بیشترین فعالیت او در کتابخانه ملی به این حوزه برمی‌گردد. این استاد گرانقدر 20 جلد کتاب فهرست نویسی نسخه خطی تالیف کرده است که اثر ماندگاری برای کشور محسوب می‌شود.

در بخش دیگری از این مراسم، مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، درباره شأن علمی عبدالله انوار سخن گفت. محقق به سابقه آشنای‌اش با انوار اشاره و بیان کرد: من سال 1330 که از دانشگاه علوم معقول و منقول فارغ‌التحصیل شدم، به علت معمم بودن در میان جمع فارغ‌التحصیلان غریب بودم، اما استاد انوار به دلیل مطالعات گسترده حوزوی به من توجه بسیار کرد و از همان زمان با وی معاشرت داشته‌ام.

پس از آن نوبت به احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران رسید تا علاوه بر نسخه‌شناسی، به اشراف کامل انوار بر تحولات تاریخی، معماری و شهرسازی چند دهه اخیر تهران اشاره کند. به گفته او، انوار به تاریخچه دقیق سیر خانه‌های تاریخی تهران اشراف کامل دارد.

غلامرضا امیرخانی، معاون سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز در سخنانی گفت: استاد انوار جوان‌ترین عضو لغت‌نامه دهخدا بود که تصحیح متن جهانگشای نادری و مطالعاتی درباره شیخ انصاری و آخوند خراسانی از جمله فعالیت‌های او به شمار می‌رود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها