ترکان:

مردم برای سپردن پس اندازهای ارزی به بانک‌ها اعتماد ندارند

مشاور ارشد رئیس‌جمهور گفت: بانک‌های داخلی چندبار کوشیدند سپرده‌های ارزی مردم را جمع کنند. اما به دلیل بدعهدی‌ که با مردم انجام دادند فعلا در موقعیت جلب اعتماد برای نگهداری پس‌اندازهای ارزی مردم نیستند.
کد خبر: ۷۳۸۳۲۴

به گزارش مهر، اکبر ترکان در حاشیه بازدید از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها با اشاره به راه‌اندازی شعب بانک‌های خارجی در مناطق آزاد اظهار کرد: در مناطق آزاد پنج‌قانون شامل قانون گمرکی، قانون مالیات، قانون کار، ویزا و قانون پول و بانک مستثناست و چون مناطق آزاد از قوانین پولی و بانک مستثنا هستند تابع دستورالعمل‌هایی اند که بانک مرکزی به طور جداگانه ابلاغ می‌کند.

وی اضافه کرد: قرار است بانک مرکزی دستورالعمل خود را ابلاغ کند که براساس آن، ایجاد بانک‌های ارزی در مناطق آزاد و همچنین فعالیت‌های بانکی مستقل از سرزمین اصلی شکل بگیرد.

این کار ضوابطی دارد که آنها دارند به دقت روی این ضوابط کار می‌کنند تا بتوانند بازارهای پولی کشور را نیز مدیریت کنند؛ زیرا بازارهای پولی با یکدیگر پیوند دارد. به عنوان مثال اگر تصمیم بگیریم نرخ سود بانکی را در مناطق آزاد کاهش دهیم و سرمایه‌گذاری در آنجا افزایش یابد، این مساله روی جغرافیای کشور تاثیرگذار خواهد بود و بالعکس.

مشاور ارشد رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌که ما بجد دنبال این کار هستیم، گفت: اگر این کار انجام شود بانک‌های ارزی به نام آف شوربنک می‌توانند در مناطق آزاد ایجاد شوند که این بانک‌ها پس‌اندازهای ارزی مردم را نگهداری می‌کنند و سود ارزی می‌دهند.

ترکان ادامه داد: بانک‌های داخلی چند بار کوشش کردند این کار را انجام دهند، اما به دلیل بدعهدی‌ که با مردم انجام دادند، نتوانستند. آنها پس اندازهای ارزی مردم را گرفتند و سپس اعلام کردند بیایید معادل ریالی آن را به شما پرداخت کنیم یا این‌که به تعهد سود سپرده‌ای که داده بودند به درستی عمل نکردند.

وی با بیان این‌که ما در مناطق آزاد درپی ایجاد یک بنای قابل اعتماد برای پس‌اندازهای ارزی مردم هستیم، افزود: این بانک‌های «آف شور» صرفا عملیات ارزی خواهند کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها