سوءظن خیانت در وایبر جنایت آفرید

قتل نوعروس به خاطر چت کردن در وایبر

تکنولوژی های جدید ارتباطی نهاد خانواده را نشانه گرفته اند(3)

دردسرهای عکس‌های وایبری

خیلی وقت نبود او را می‌شناختم، در یک شبکه اجتماعی با هم آشنا شدیم. او طراح میز و صندلی بود و از من خواست کارهایش را ببینم و نظر بدهم. به خاطر سرعت پایین اینترنت و حجم بالای عکس‌ها شماره تلفنم را گرفت تا در وایبر آنها را بفرستد.
کد خبر: ۷۱۲۳۶۵
دردسرهای عکس‌های وایبری
جام جم سرا: شب اول فقط عکس کارهای شرکتش را فرستاد و کمی در این باره با هم حرف زدیم. چند روزی از او خبری نبود. بعد از چند روز از اتاقش عکسی فرستاد و خواست تا نظرم را به او بگویم. بعد از من خواست عکس اتاقم را برای او بفرستم تا ببیند سلیقه‌ام چطور است. حرف‌هایمان کم‌کم از میز و صندلی و اتاق و سلیقه به سمت خودمان کشیده شد. عکس‌هایمان هم همین‌طور.
بار اول گفت عکس واضح‌تری از آنچه در آن شبکه اجتماعی گذاشته‌ای برایم بفرست. می‌خواهم ببینم بانوی به این خوش سلیقگی چه چهره‌ای دارد، بعد گفت می‌خواهم ببینم موهایت چه رنگی است و.... نمی‌دانم چرا اما در این مدت با این که خیلی او را نمی‌شناختم، به‌خاطر حجم بالای مکالمه‌مان، با او احساس نزدیکی می‌کردم. از صبح تا شب جملات زیبایی برایم می‌فرستاد و کم‌کم به من ابراز علاقه کرد. گفت قصدش ازدواج است و خیلی زود کارهایش را جمع و جور می‌کند تا با خانواده‌اش به خواستگاری بیاید. از من خواست به کارگاهش بروم و کارهایش را از نزدیک ببینم. من رفتم، آنجا تنها بودیم و... وقتی به خانه برگشتم، تلفنش در دسترس نبود. دیگر از او خبری نشد تا این که یک بار پیامکی برایم فرستاد که اگر از رابطه‌مان به کسی حرفی بزند، تمام عکس‌هایی که برایش فرستاده بودم را در اینترنت منتشر خواهد کرد. باورم نمی‌شد تمام حرف‌های عاشقانه‌اش دروغ بود. همین‌طور باورم نمی‌شد که من این عکس‌ها را از خصوصی‌ترین لحظاتم برای کسی فرستادم که نمی‌شناختم. دلم می‌خواهد سرم را روی زانوان مادرم بگذارم و با او درد دل کنم، کاش می‌دانست... .

خوش به ‌حال پدر و مادرهای قدیم. امروز هر چند امکانات زندگی بیشتر شده و خیلی کارها با راحتی بیشتری انجام می‌شود اما مدیریت رابطه با همسر، تسلط بر روابط خارج از خانه فرزندان و در یک کلام کنترل فرزندان کار سخت‌تری شده است. این روزها بزرگراه‌هایی که پایشان به خانه ما باز شده، در کنار خدماتی که می‌دهند، بر نگرانی‌هایمان افزوده‌اند.

زمان‌های قدیم، پدر خانواده قانونی وضع می‌کرد که بعد از فلان ساعت، نباید فرزندان بیرون از خانه باشند. همه چیز معلوم بود. اگر فرزندی قرار بود سرپیچی کند، اگر قرار بود جایی بماند، رابطه‌ای برقرار کند و هر کار دیگر، والدین او اولین افرادی بودند که می‌فهمیدند، او را مواخذه می‌کردند یا برای رفتار خارج از محدوده اش تصمیمی می‌گرفتند. هر چند گاهی سبک تربیتی سختگیرانه وجود داشت، اما زندگی‌ها قانون و قرار خودش را داشت.

این روزها اگر همه خانواده از صبح تا شب هم در خانه باشند و بیرون از منزل نروند، باز هم می‌توانند جایی دیگر باشند و مشغول کاری دیگر.

دیگر کسی را نمی‌بینی که موبایل نداشته باشد. حتی در مهمانی‌ها خیلی از افراد، خودشان اینجا و دلشان در دنیای مجازی یا گروه‌های وایبری است.

نظارت والدین بر روابط فرزندان بسیار کم شده است. آنها نمی‌دانند فرزندشان با چه افرادی دوست می‌شود، چه چیزهایی بین شان رد و بدل می‌شود و می‌تواند چقدر در آینده آنها تاثیر بگذارد.

واقعیت این است که باید تغییر را قبول کرد. دنیای واقعی ما با دنیای مجازی در هم تنیده شده پس باید خودمان و فرزندان‌مان برای استفاده صحیح از این دنیا آماده باشیم.

با توجه به این که هر روز سر و کله یک امکان ارتباطی جدید پیدا می‌شود، بهتر است به جای دادن ماهی، به فرزندمان ماهیگیری بیاموزیم. یعنی او را آماده بکنیم تا بتواند روابط بی‌حد و مرز دنیای جدید را مدیریت صحیح کند. به او بیاموزیم خطوط قرمزی که در زندگی واقعی وجود دارد، در اینترنت و موبایل هم باید رعایت شود. فرزند ما از همان ابتدای نوجوانی باید بداند وقتی دکمه ارسال را زد و چیزی را فرستاد در حقیقت هیچ‌گونه تملکی روی آن نخواهد داشت.

باید برای او توضیح دهیم اگر نسل ما مزاحم تلفنی داشت یا در مسیر مدرسه کسی ممکن بود با حرف‌ها و نقش بازی‌کردن، هوایی مان کند، او و هم نسلانش هر لحظه با وصل‌شدن به دنیای اطراف می‌توانند در معرض یک مزاحمت و تباه کردن آینده قرار بگیرند.

البته او هم مثل ما دوست ندارد مدام در حال نصیحت شنیدن باشد و این نکات را به او یادآوری کنیم. بهتر است از همان کودکی، با برقراری ارتباط صمیمانه و دوستی با فرزندمان، راهی برای روزهای نوجوانی، جوانی و حرف‌های نگفته‌اش باز کنیم.

بهترین واکسینه‌کردن فرزندان، داشتن خانه‌ای گرم و والدینی مهربان است که آنها را از لغزش مصون می‌دارد و حتی اگر اشتباهی به حکم انسان بودن از آنها سر بزند، خیلی راحت‌‌تر با والدین‌شان در میان می‌گذارند، قبل از آن که دیر شود.

این قانون فقط درباره فرزندان خانه صدق نمی‌کند. نمی‌توانیم مدام همسرمان را در همه فضاهای مجازی چک کنیم و نمی‌توانیم همیشه نگران این باشیم که ممکن است سرو کله یک رقیب از راه‌دور در زندگی ما پیدا شود، اما می‌توانیم جایگاه خودمان و زندگی مشترکمان را برای او تثبیت کنیم.بهتر است به نقش‌های خانوادگی‌مان بیشتر توجه کنیم. وقتی والدین خودشان هم درگیر آسیب‌های دنیای جدید شده‌اند، نمی‌توان از فرزندان آنها توقع داشت حد و مرزها را بخوبی بشناسند. کمی واقع بین بودن کمک می‌کند اگر از هر وسیله ارتباطی استفاده می‌کنیم، وقتی را برای آن در نظر بگیریم و قوانینی را هنگام استفاده رعایت کنیم تا زندگی‌مان دستخوش خطا نشود. (ضمیمه چاردیواری/ندا داوودی)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۳
دریا
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
ادم باید جنبه داشته باشه جنبه!!!!!
یك مادر
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
واقعا ممنون كه این خطرات رو گوشزد می كنید
مژده
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
آخه این چه زندگی برا خودمون درست كردیم با این تكنولوژی ها.... دلم تنگه برا اون خونه مادر بزرگ و حوض ماهی هاش و اون همه رفاقت و صمیمیت
محمد مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
واقعا مطلب خوبی بود از نویسنده محترم تشكر می كنم
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
حالا شما هی تیتر بزنید وایبر فلان وایبر چنان تا فیلترش كنن
آقا جان استفاده از هر چیزی شعور و فرهنگ میخواد
بنا به شما باشه همه چیز و خصوصا جام جم آنلاین و فیلتر كن!!!!!!
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
فرهنگ بی فرهنگی ....
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
به نظر من وایبر و هر محیط مجازی دیگه و یا هر تكنولوژی جدید جنبه مثبت و البته منفی خودش را داره و جلوی این چیزا را هم نمیشه و نباید گرفت. آدم باید رگ و ریشه خودش را قوی كنه نه اینكه مثل همیشه صورت مسئله را پاك كنه.وقتی جونها سرگرمی ندارن، وایبر میاد و این خلا را پر میكنه. ریشه مسئله جای دیگست...
mahmood
United Kingdom
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
من ازطریق همین وایبرتوانستم جلوی یك طلاق صددرصد رابگیرم.
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
یعنی اگه وایبر نبود،عكس از طریق دیگه نمیشد فرستاد كه انقد رو وایبر تاكید میكنید؟!!!
سپهر
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
۰
۰
به نظر من بزرگترین مشكلی كه وجود داره اینه كه ما همیشه به دنبال یه مقصر خارجی, برای رفتار و كردار اشتباه مون میگردیم .كسی من و امثال من رو مجاب به استفاده از این اپلیكیشن نكرده من كاملا به صورت اختیاری كه دارم از وایبر استفاده میكنم,این شخص بنده هستم كه بصورت كاملا اختیاری تصمیم میگیرم كه در وایبر با فلان شخص ارتباط برقرار كنم باز هم این منم كه بصورت كاملا اگاهانه عكسام رو رد و بدل میكنم .من نمیدونم نقش این وایبر بعنوان مقصری كه نهاد خانواده ها رو سست میكنه این وسط كجاست ؟ چرا خیلی راحت گفته نمیشه كه شخص بنده به خاطر مشكلات شخصیتی كه دارم مقصرم ؟
-
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
۰
۰
ببین كارشناس محترم چرا وایبر را زیر سئوال می بری . شما بادقت گزارش رابخوان (( به كارگاهش رفتم ما تنها بودیم و........)) این یعنی چه با یه بار رفتن یه بار دیدن . طرف خودشو در اختیار یكی دیگه میزاره . مسخره س . بچه های این دوره اللخصوصص دهه هفتادی دها نیازی به وایبر و تانگو ندارن . همینجوری هم ......................... ای بابا چی میگم . همه چی قاطی پاطیه
نیكو
United States
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۳
۰
۰
عیب از وایبر و امثال ان نیست عیب از خودمون و جامعه مونه عیب از هوسبازیها و فیل یاد هندستون كردن متاهلهامونه وگرنه استفاده درست از این امكانات نه تنها بد نیست بلكه از عالی هم عالیتره
یك شهروند
Iran, Islamic Republic of
۰۶:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۳
۰
۰
بسیار هم مفید، موفق باشید

نیازمندی ها