جام جم سرا:
حسین رستگار افزود: اسانس فرآوردهای است که برای بسیاری از فرآوردههای غذایی استفاده میشود اما برخی از آنها مجاز و برخی غیرمجازند. استفاده از اسانسهای مجاز نیز حد و حدودی دارد که از یک حدی بیشتر نمیتوان استفاده کرد چرا که برای بدن مضر است.
رستگار گفت: در حال حاضر در کارنجات چایسازی وقتی که چای به صورت خام از خارج وارد میشود بر روی آن اسانس میپاشند و در بستهبندی میگذارند و توزیع میکنند. این اسانسی که بر چای پاشیده میشود باید مجاز و در حد استاندارد باشد. آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو در حال حاضر بسیاری از چایهای مجاز را اعلام و بسیاری را نیز رد کرده.
وی در مورد عوارض استفاده از اسانسهای غیرمجاز گفت: اسانسهای غیرمجاز عوارض بسیار خطرناکی دارند و از اسانسهای مجاز نیز تا جایی که میشود نباید استفاده کرد. این اسانسها معمولاً برای طعم دهندگی استفاده میشوند که در چای و شربت نمونههای آن را میبینیم. معمولاً ذائقه ایرانیها به طعم و اسانسهای شدید علاقه مند است به همین علت نمک و شکر بالایی مصرف میشود در نتیجه ذائقه کودکان به این صورت شکل گرفته و در بزرگسالی آنان را با مشکلاتی مواجه میکند.
به نقل از فارس، مدیر کل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو در رابطه با استفاده از جوش شیرین در نان مصرفی نیز گفت: جوش شیرین بر روی معده اثر منفی میگذارد و در جذب برخی عناصر در معده کارایی را پایین میآورد بنابراین نباید از جوش شیرین در نان استفاده کرد. نانی که به صورت سنتی تهیه میشود باید خمیر آن به مدت یک شبانهروز آماده و سپس پخت شود اما در کشور میبینیم سریعاً خمیر را آماده پخت میکنند و برای اینکه پف کند به آن جوش شیرین میزنند. اما با اینکه نانواییها کنترل میشوند، نظارت دقیقی بر روی پخت نان انجام نمیشود به همین دلیل نان صنعتی به مراتب بهتر از نان سنتی است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد