ایران: وظیفه‌ای برای تامین مالی ساخت خط لوله صلح نداریم

در حالی مقام‌های پاکستانی خواستار کمک دو میلیارد دلاری ایران برای ساخت خط لوله IP در خاک این کشور هستند که به گفته معاون بازرگانی و امور بین‌الملل وزارت نفت، ایران وظیفه‌ای در قبال تامین مالی ساخت خط لوله در پاکستان ندارد.
کد خبر: ۶۷۶۲۷۷

علی ماجدی در گفت‌وگو با شانا با اشاره به این که پاکستانی‌ها خودشان باید مشکل تامین مالی ساخت لوله صلح را حل کنند، افزود: پاکستانی‌ها اذعان داشتند به دلیل تحریم نمی‌توانند فاینانس برای ساخت خط لوله جذب کنند در حالی که ما اعتقادی به موضوع تحریم نداریم، چون در سال‌های گذشته تحریم زیاد نبوده است.

وی درباره این که رسانه‌های پاکستانی مدعی‌اند ایران از جریمه ماهانه ٢٠٠ میلیون دلار تاخیر تکمیل خط لوله IP صرف‌نظر می‌کند، گفت: «اظهار نظر در این زمینه هنوز زود است.» وی همچنین از پیشنهاد جدید پاکستانی‌ها برای فعال شدن خط لوله IP خبر داد و گفت: اکنون ایران منتظر دریافت محتوای این پیشنهاد از سوی پاکستان است.

ماجدی افزود: قرار است نامه خاقان عباسی، وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان از کانال رسمی به دست بیژن زنگنه برسد. معاون بازرگانی و امور بین‌الملل وزارت نفت با اشاره به سفر اخیر نواز شریف، نخست وزیر پاکستان به ایران گفت: از نظر سیاسی هر دو کشور به دنبال اجرایی کردن این خط لوله هستند و بر ضرورت انتقال گاز ایران به پاکستان تاکید دارند.

عراق بزرگ‌ترین خریدار گاز ایران می‌شود

معاون وزیر نفت همچنین گفت: با صدور روزانه 40 میلیون مترمکعب گاز ایران به عراق، بغداد با پشت سرگذاشتن ترکیه، بزرگ‌ترین خریدار گاز ایران می‌شود.

مــــاجدی با بیان این‌که براساس قرارداد اولیه روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز از ایران به عراق صادر می‌شود، اظهار کرد: پس از تکمیل تاسیسات و تجهیزات خط لوله انتقال، صادرات گاز ایران به عراق با انتقال روزانه پنج تا هفت میلیون مترمکعب آغاز می‌شود.

وی درباره مدت زمان صادرات گاز ایران به عراق نیز گفت: قرارداد صادرات گاز ایران به عراق چهار ساله منعقد شده بود، ولی در توافقی که بتازگی بین وزیران انرژی دو کشور حاصل شد، زمان آن به ده سال افزایش یافت.

وی با اشاره به این‌که مدت زمان کوتاه قرارداد مشکل عراقی‌هاست، افزود: طرف عراقی اعلام کرد باید قرارداد همزمان با تغییر دولت در این کشور تغییر کند و از نظر مقررات مشکل دارند؛ البته آنها موافق این زمان هستند.

ماجدی اظهار کرد: پس از تکمیل تاسیسات، تست خط لوله و نصب دستگاه‌های اندازه‌گیری گاز ایران، قطعا تا پایان امسال یا اوایل سال آینده گاز به عراق صادر می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها