افخم: بنیاد علوی هیچ ارتباطی با ایران ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان دعوای حقوقی شش ساله علیه بنیاد خیریه علوی و حکم اخیر مصادره اموال متعلق به آن توسط دادگاهی درنیویورک را فاقد اعتبار و وجاهت قانونی دانست.
کد خبر: ۶۶۴۷۷۰

به گزارش مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه، مرضیه افخم با بیان این‌که حکم اخیر، نقض تعهدات آمریکا برای تضمین آزادی مذهب شهروندانش محسوب می‌شود، تاکید کرد: بر خلاف ادعاهای بی‌پایه و اساس دادستان و تصمیم کاملا سیاسی و تبلیغاتی دادگاه، بنیاد علوی نیویورک یک موسسه مستقل خیریه در آمریکاست که هیچ ارتباطی با ایران ندارد.

افخم اضافه کرد: علاوه بر این‌که این بنیاد هیچ ارتباطی با ایران ندارد، ادعای دادستان و تصمیم دادگاه علیه ایران هم فاقد هرگونه مبنا و مستند حقوقی است، بنابر این ادعاهای مربوط به دخالت ایران در تروریسم تکراری و قدیمی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین یادآور شد: ایران خود قربانی تروریسم بوده و اتهامات واهی مبنی بر دست داشتن ایران در اقدامات تروریستی، ساختگی و بی‌ارزش است؛ حتی در مواردی دادگاه‌های آمریکایی، با زیر پاگذاشتن مسلمات حقوق بین‌الملل، دولت ایران را به واقعه 11 سپتامبر و گروه القاعده مرتبط دانسته‌اند که نه‌تنها مضحک است بلکه نشان‌دهنده بی‌توجهی کامل دادگاه‌های آمریکایی به ابتدایی‌ترین موازین آیین دادرسی و واقعیات بدیهی است که کم سوادترین افراد نیز بر آن واقفند.

وی اظهار کرد: صدور حکم براساس تبلیغات سیاسی علیه ایران آن هم با مصادره اموال یک موسسه مستقل خیریه که هیچ ارتباطی با ایران ندارد، اعتبار نظام قضایی آمریکا را زیر سوال می‌برد.

افخم خاطرنشان کرد: با توجه به ماهیت این پرونده‌ها که صرفا برای ایجاد فشار طراحی شده‌اند و اهداف سیاسی را تعقیب می‌کنند، اعتبار محاکم قضایی آمریکا به بازی گرفته شده است. ضمن آن‌که این‌گونه احکام سیاسی قضایی تازگی ندارد.

وی به مصوبه دوره چهارم مجلس اشاره کرد که در عمل متقابل به اتباع ایرانی اجازه داده شده علیه جنایات آمریکا در دادگاه‌های ایران اقامه دعوی کنند و گفت: دعاوی ایرانیان علیه آمریکا از این تفاوت اساسی برخوردار است که بر پایه جنایات واقعی آمریکا و نه ادعاهای بی‌اساس و غیرمستند استوار شده است.

به گفته منابع آگاه، براساس اطلاعات رسانه‌ها، چندبار در 30 سال گذشته علیه بنیاد علوی نیویورک و دیگر مراکز مشابه ادعاهای مشابهی مطرح شده و در مورد اخیر هم در سال 1387 اتهامات و دعوی حقوقی اخیر، علیه بنیاد علوی نیویورک مجددا مطرح شد و با استفاده از فضاسازی رسانه‌ای و تبلیغاتی به پیش رفت و حکم اولیه در شهریور سال 92 صادر شد. در موارد قبلی هم بعضا ادعاها و احکام مشابهی صادر شده ولی در مرحله تجدیدنظر مردود شناخته شدند.

واکنش وزارت امور خارجه ایران به خبر فرود یک هواپیمای آمریکایی در تهران

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر فرود یک فروند هواپیمای آمریکایی در فرودگاه مهرآباد گفت: این هواپیما حامل یک هیات عالی رتبه از غنا بوده که براساس اعلام دولت این کشور، هواپیمای یادشده در مالکیت آمریکا و در اجاره ریاست‌جمهوری غنا است.

افخم افزود: مسافران این هواپیما شامل هیاتی از مقام‌های غنایی بودند که ریاست آن را برادر رئیس‌جمهور این کشور به عهده داشت و هیچ یک از خدمه آن آمریکایی نبودند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها