
به گزارش ایرنا، هدایت حسینی افزود: در اجرای این طرح، پروانه بهداشتی ورود برای برنجهای وارداتی الزامی میشود و پروانه ساخت برای برنجهای داخلی در مرحله اولیه از تولیدکنندگان درخواست میشود، زیرا در اجرای این مرحله برای واردات، تولید و بستهبندی برنجها کد رهگیری صادر میشود.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف برنج برای هر نفر روزانه یکصد گرم است، عنوان کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برای ساماندهی جدی این محصول پرمصرف خانوارها از مهر سال 92 وارد عمل شد، زیرا مشکل اصلی برنجهای وارداتی و داخلی در کشور، نداشتن شناسنامه است.
حسینی اظهار کرد: در اجرای شناسنامهدار کردن بستههای برنجها، کد 16 رقمی رهگیری که تائیدیه وزارت بهداشت است، بر برنجها درج میشود و با اجرای این طرح، ثبت منابع واردات برنجها و صادرات نیز کنترل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: دو رقم اول کدهای رهگیری مربوط به کشور، دو رقم بعدی کد استان و رقمهای بعدی کدهای تائید صلاحیت آزمایشگاههای مرجع و کد مربوط به مرزهایی است که از طریق آنها برنج وارد کشور شده است.
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه نظارت بر برنجهای وارداتی در سه سطح انجام خواهد شد، تصریح کرد: برنجهای وارداتی قبل از بارگیری توسط بازرسان بینالمللی کنترل، سپس توسط گمرک و در آخر نیز در مرحله عرضه، کنترل و نظارت میشود.حسینی تاکید کرد: با اعلام وجود برنجهای آلوده در کشور، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بیش از یکصد محموله برنج را مورد آزمایش جدی قرار داد که طبق اعلام آزمایشگاه غذا و دارو، صدها تن برنج آلوده در حال توقیف است، زیرا با معیارها منطبق نبوده و عمدتا از نوع برنجهای خارجی است.
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شرایط نگهداری نامناسب برنج و قرار دادن برنجهای نامرغوب خارجی در کیسههای با مارکهای ایرانی، مشکلاتی را برای وزارت بهداشت ایجاد کرده است، یادآور شد: با شناسنامهدار شدن برنجها و بستهبندی مناسب آنها، شأن برنج ایرانی حفظ خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد