داورزنی: ولاسکو دودل است و ما نمی‌خواهیم یک مربی‌ را به زور در ایران نگه داریم

روزهای خوش والیبال با ولاسکو به پایان می‌رسد؟

رئیس فدراسیون والیبال آرژانتین در نامه‌ای به محمدرضا داورزنی، خواهان بازگشت ولاسکو به تیم ملی این کشور شد تا روزهای خوب والیبال ایران با این مربی صاحب سبک به پایان خود نزدیک شود.
کد خبر: ۶۴۲۱۴۰

این دومین باری است که آرژانتینی‌ها از فدراسیون والیبال ایران درخواست می‌کنند تا رضایت نامه خولیو ولاسکو را برای بازگشت به کشورش صادر کنند. چندی پیش پس از کناره‌گیری خاویر وبر از هدایت تیم ملی آرژانتین با درخواست مردم و رئیس‌جمهور این کشور از رئیس فدراسیون والیبال این کشور برای نجات والیبال آرژانتین و درخواست حضور ولاسکو به‌عنوان سرمربی تیم ملی آرژانتین، فدراسیون والیبال این کشور با ارسال نامه‌ای از فدراسیون والیبال ایران درخواست کرد تا اجازه حضور ولاسکو برای حضور در تیم ملی این کشور را صادر کند که مسئولان فدراسیون والیبال ایران به این درخواست پاسخ مثبت ندادند.

پس از آن، حضور ولاسکو در مراسم قرعه‌کشی مسابقات قهرمانی جهان و مصاحبه‌هایی که در مورد رویارویی ایران با حریفانش در لهستان انجام داد،‌ همه را امیدوار کرد که باز هم شاهد حضور موفق ایران در یک میدان بزرگ دیگر و شاید اولین صعود تیم ملی به مرحله دوم مسابقات قهرمانی جهان با ولاسکو باشیم. با این حال آرژانتینی‌ها دست از اصرار خود برنداشتند و رئیس فدراسیون والیبال آرژانتین دوباره از داورزنی، همتای ایرانی خود خواست تا اجازه دهد ولاسکو سکان هدایت تیم ملی این کشور را برعهده بگیرد.

این بار ظاهرا قضیه کمی جدی‌تر است. هرچند محمدرضا داورزنی در جواب نامه همتای آرژانتینی خود نوشته است؛ فدراسیون والیبال ایران این موضوع را مجددا بررسی می‌کند، اما تا یک مربی بهتر از ولاسکو یا همتراز با وی پیدا نشود، با این موضوع موافقت نخواهد شد از صحبت‌های رئیس فدراسیون والیبال کشورمان اینطور برمی‌آید که خود ولاسکو هم برای ترک ایران و حضور در آرژانتین دودل شده است. داورزنی که چندی پیش شایعه جدایی ولاسکو از را قویا تکذیب کرده بود، در واکنش به جدی شدن این موضوع به تسنیم گفت: آرژانتینی‌ها مدتی است  دنبال ولاسکو هستند. ما هم در حال بررسی همه جوانب هستیم و نمی‌خواهیم او یا هیچ فرد دیگری را به زور در ایران نگه داریم. ما به مربیان خارجی پول پرداخت می‌کنیم و انتظار داریم مربی هم با جان و دل در ایران کار کند و انگیزه لازم را داشته باشد. ولاسکو قصد جدایی از تیم ملی ایران را ندارد. بحث بازگشت ولاسکو به کشورش، درخواست مردم، فدراسیون والیبال و رئیس جمهور آرژانتین است که اولین بار حدود 20 روز پیش مطرح شد. وی افزود: ولاسکو 30 سال است به آرژانتین نرفته، ولی وقتی هموطنانش دیدند او نتایج خوبی با تیم ملی ایران در لیگ جهانی گرفته، خواستند که به زادگاهش برگردد. آنها می‌گویند چطور تیم ملی ایران با سرمربی آرژانتینی در گروه اول لیگ جهانی باشد ولی خودشان در گروه دوم؟! به همین خاطر از ما تقاضا کردند با توجه به اهمیت المپیک 2016 برزیل، اجازه دهیم ولاسکو به آمریکای جنوبی برگردد.

داورزنی با بیان این‌که اگر یک مربی در حد ولاسکو پیدا کنیم، رضایت‌نامه ولاسکو را می‎دهیم، گفت: ما با ولاسکو مرتب در ارتباطیم. او عاشق ایران است. از طرفی به کشورش هم علاقه‌مند است. من در ورشو هم جلسه‌ای دو، سه ساعته‌ با ولاسکو داشتم و او را از شرایط موجود آگاه کردم. خود ولاسکو هم در این بین مردد است. او با درخواست‌های جدی هموطنانش مواجه شده است. بنابراین یا آرژانتینی‌ها باید گزینه دیگری پیدا کنند یا ما مربی بزرگ دیگری به خدمت بگیریم. چیزی که واضح است این‌که ما نمی‌خواهیم یک مربی‌ را به زور در ایران نگه داریم.

امیر خوش‌خبر، سرپرست چندین ساله تیم ملی و از صمیمی‌ترین دوستان سرمربی آرژانتینی هم به‌طور تلویحی با تائید خداحافظی احتمالی ولاسکو، پرده از تلاش‌های پشت پرده فدراسیون برای پیداکردن گزینه‌‌ای مناسب برای جانشینی سرمربی موفق و نامدار تیم ملی برداشت.

گزینه‌های جانشینی ولاسکو

با وجود قطعی نشدن جدایی ولاسکو از تیم ملی، فدراسیون والیبال از چند روز پیش بررسی رزومه برخی مربیان سرشناس دنیا را آغاز کرده تا بهترین جایگزین را برای سرمربی آرژانتینی پیدا کند. براساس اطلاعات به‌دست آمده تمایل فدراسیون اکنون بیشتر روی دوگزینه ایتالیایی به نام‌های آندریا آناستازی و لورنزوبرناردی دور می‌زند که اتفاقا هردوی آنان از نسل دهه پیشین تیم ملی ایتالیا و از جمله شاگردان ولاسکو محسوب می‌شوند.

آناستازی که پیش از توافق چند سال پیش فدراسیون والیبال با ولاسکو از گزینه‌های جدی سرمربیگری تیم ایران بود، بتازگی از تیم ملی لهستان کناره‌گیری کرده و قبل از آن‌که سرمربی تیم ملی ایتالیا شود با اسپانیا قهرمان اروپا  و با تیم ملی لهستان، قهرمان لیگ جهانی سال 2012 شد، اما ناکامی در لیگ جهانی سال قبل باعث جدایی او در آستانه مسابقات قهرمانی جهان از تیم لهستان شده است.

لورنزو برناردی هم که یک‌بار به‌عنوان بازیکن قرن شناخته شد، گرچه کارنامه پررنگی در عرصه مربیگری مانند آناستازی ندارد، اما در حال حاضر به‌عنوان سرمربی تیم جاستربسکی لهستان  از تیم‌های مطرح لیگ قهرمانان اروپا به شمار می‌رود.

دیگر گزینه‌های احتمالی، دانیله بانیولی، سرمربی پیشین تیم ملی روسیه و سرمربی فعلی تیم متین ورامین و خوان مانوئل سیچلو، دستیار کنونی ولاسکو در تیم ملی ایران هستند.

ایتالیا، نخستین حریف والیبال ایران

فدراسیون جهانی والیبال برنامه و فرمول مسابقات والیبال قهرمانی جهان در لهستان را اعلام کرد. براساس اعلام FIVB رقابت‌های والیبال قهرمانی جهان در سال 2014 در لهستان از  سی ام  آگوست (هشتم شهریور 1393) با دیدار تیم‌های لهستان و صربستان در استادیوم 58 هزار نفری شهر وروکلا آغاز می‌شود و تیم ملی ایران که در گروه چهارم قرار دارد، در نخستین بازی خود روز نهم شهریور به مصاف ایتالیا می‌رود.

ماجرا از کجا کلید خورد؟

ماجرای هوایی شدن ولاسکو چگونه کلید خورد؟ ماجرا از این قرار بود که خاویر وبر، کاپیتان سابق تیم ملی آرژانتین پس از سه سال هدایت تیم ملی این کشور و در حالی که قراردادش تا المپیک 2016 ریودوژانیرو بود، پس از کسب نتایج ضعیف در مرحله مقدماتی و نهایی مسابقات لیگ جهانی دوره بیست و چهارم، درخواست کناره گیری زود هنگام از سمت خود کرد؛ درخواستی که خیلی زودتر از آنچه  پیش‌بینی می‌شد، پذیرفته شد و فدراسیون والیبال آرژانتین با آن موافقت کرد. با توجه به این‌که آرژانتین خود از بزرگ‌ترین کشورهای صادرکننده مربی والیبال در جهان است، مسئولان فدراسیون والیبال این کشور با بررسی و جمع‌بندی عملکرد همه مربیان بزرگ آرژانتینی مثل رائول لوزانو سرمربی اسبق لهستان و آلمان، کاستیلو سرمربی سابق آرژانتین، لهستان و فنلاند و همچنین جان اوراتی سرمربی پیشین آرژانتین و استرالیا به ولاسکو رسیدند. مردی که در عرصه مربیگری با والیبال ایتالیا و نزدیک به یک دهه افتخارآفرینی در دهه 90، لقب مربی افسانه‌ای گرفت و در دو سال اخیر هم با والیبال رو به رشد ایران و کسب نتایج غرور آفرین نشان داد  هنوز با گذشت چند دهه، تمام نشده است. رفتن «وبر» جوان بهترین فرصت ممکن برای فدراسیون والیبال آرژانتین و ولاسکو بود تا با پایان دادن به انتظار طولانی دو طرف، برای همکاری با هم به توافق اولیه برسند.
پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی آرژانتین به ولاسکو واقعیت یافتن رویای دیرین و قدیمی او پس از سال‌ها انتظار بود. او سال گذشته نیز هنگام تمدید قراردادش با فدراسیون والیبال ایران گفته بود که قصد داشته سرمربی تیم ملی بانوان آرژانتین شود که همسرش مانع شده و او را ترغیب کرده که با والیبال ایران به‌کارش ادامه دهد. به این ترتیب حضور در آرژانتین می‌تواند نقطه پایانی بر بیش از سه دهه تلاش‌ مرد افسانه‌ای والیبال جهان باشد که در عرصه مربیگری به بالاترین افتخارات ممکن رسید و شهرت و آوازه‌اش دنیا را در نوردید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها