زردچوبه از ساقه زیرزمینی گیاه به دست میآید و سمزدایی و ضد سرطان بودن، جزو مهمترین خاصیتهای آن است.
آزمایشها نشان داده رنگ زردچوبه عامل ضد آلزایمر است و خواص ضددرد، ضدگرفتگی، ضد نفخ و ضد تورم آن نیز مشهود است.
به گفته متخصصان استفاده از زردچوبه در غذا، به دلیل خاصیت سمزدایی، به مرور زمان باعث تقویت کبد و التیام کبد چرب میشود البته زردچوبه از نظر طب سنتی گرم و خشک است و زیادهروی در مصرف آن برای مبتلایان به نارسایی قلبی مضر است.
روند تولید زردچوبه در کارخانه
ابتدا لازم است بدانید بیشتر کارخانجات، زردچوبه را به صورت پودر خریداری میکنند و مراحل رشد گیاه آن در کارخانههای داخلی انجام نمیشود و بستهبندی و استریل با اشعه ازجمله اقدامات کارخانه بر پودر زردچوبه است البته برخی کارگاههای غیرمتعهد از همین ضدعفونی کردن هم شانه خالی کرده و فقط بستهبندی میکنند، اما شاید بپرسید که پودر زردچوبه را چگونه تهیه میکنند؟ پس از آن که مدت معینی از کاشت زرد چوبه میگذرد ساقه زیرزمینی آن را از خاک بیرون آورده، میشویند و پولیش میکنند.
در مرحله بعد برای آن که رنگ و طعم زردچوبه بهتر شود ساقه زیرزمینی را مدتی در آب جوش حاوی مواد قلیایی قرار داده و سپس ساقهها با دستگاه یا زیر نور خورشید خشک و آسیاب میشود.
زردچوبه هم تحملی دارد
زردچوبه در حین پخت و پز مهمترین خواص خود را از دست میدهد به گونهای که در اواخر پخت بجز رنگ دیگر اثری از مواد موثره زردچوبه وجود ندارد. به همین دلیل ادویهجات را در اواخر پخت به غذا اضافه کنید.
به گفته متخصصان اگر از زودپز برای پخت غذای حاوی زردچوبه استفاده شود، میزان تخریب بیشتر خواهد شد.
دلیل چسبندگی زردچوبه
زردچوبه به دلیل آن که رطوبت کمی دارد و قسمت بیشتر آن را مواد نشاستهای تشکیل میدهد، مستعد جذب رطوبت است و بلافاصله کلوخه و حالت چسبندگی پیدا کرده و به جداره داخلی ظرف میچسبد و این خصوصیت نشاندهنده تقلبی بودن یا فساد زردچوبه نیست و راه پیشگیری آن است که زردچوبه را در محیطی خشک نگهداری و از قرار دادن آن در یخچال خودداری کنید.
مدت زمان ماندگاری ادویهها بویژه زردچوبه به دلیل خاصیت ضدمیکروبی و خشک بودن حدود دو سال است.
اما در زردچوبه تقلبی چه موادی میریزند و چگونه باید زردچوبه اصل را تشخیص داد؟ لازم است بدانید زردچوبه تقلبی از سوی افراد عادی قابل شناسایی نیست.
آرد، نان خشک، گیاهان زرد رنگ و پوست پسته آسیاب شده از موادی است که در زردچوبه تقلبی وجود دارد و پررنگ یا کمرنگ بودن زردچوبه نشاندهنده کیفیت آن نیست.
فاخره بهبهانی - گروه سلامت
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«جامجم» در گفتوگو با عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به بررسی اثرات منفی حفر چاههای عمیق میپردازد
سخنگوی صنعت آب در گفتوگو با جامجم: