رئیس جمهور:

حق‌تقدم در طرح‌‌های اقتصادی با نیروهای محلی است

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت به‌کارگیری نیروهای محلی در طرح‌های اقتصادی استان‌ها گفت: در دولت تاکید خواهم کرد که در شرایط امتیاز مساوی حق‌تقدم با نیروهای محلی است.
کد خبر: ۶۳۶۲۱۶

به گزارش ایرنا، حسن روحانی که در دومین روز از سفر استانی خود به خوزستان در جمع سران عشایر این استان صحبت می‌کرد، عنوان کرد: برای من شنیدن این حرف سنگین است که در طرح‌های اقتصادی در این استان از نیروی محلی استفاده نشده است.

روحانی خطاب به استاندار خوزستان گفت: این نه‌فقط خواست عشایر و مردم خوزستان بلکه خواست ملی و دولت است که می‌خواهند هیچ تبعیضی نباشد.

وی اظهار کرد: اگر هم در جایی تبعیضی هست باید از این‌سو باشد یعنی از نیروی محلی بیشتر استفاده شود. رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌ که باید کشور توسعه یابد، گفت: امروز ساختن کشور مبارزه با قدرت‌های بزرگ است. به گفته وی، تنها با شعار و فریاد مساله حل نمی‌شود، بلکه باید برنامه‌ریزی کنیم زیرا دشمن با برنامه‌ریزی روبه‌روی ما ایستاده و ما باید با برنامه مقابل آن بایستیم و کشور را بسازیم.

رئیس‌جمهور با بیان این ‌که دولت، عشایر و اقوام را فرصت می‌داند، گفت: تبعیض در حقوق شهروندی نسبت به عشایر و اقوام را نمی‌پذیریم. وی اظهار کرد: ما باید امروز از عشایر به عنوان یک فرصت بزرگ برای حضور در میدان توسعه ایران دعوت کنیم. رئیس‌جمهور با اشاره به نقش تاریخی عشایر، گفت: آنها در تحولات سیاسی، مبارزه با استعمار، استقرار آزادی و مشروطیت، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، حراست از محیط‌زیست، آبادانی و سربلندی کشور نقش اساسی داشته‌اند.

وی ادامه داد: ما یک فرهنگ ملی داریم، اما تنوع فرهنگی، خرده فرهنگ‌ها، لباس، رنگ، شکل، اختلاف گونه‌ها و لهجه‌ها یکی از نعمت‌هاست.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود خوزستان را نگین ایران توصیف و اضافه کرد: ملت ایران عشق به اهل بیت دارد، سنت پیامبری و سیره علوی، اساس حرکت این مردم است.

وی ادامه داد: برادران اهل سنت ما هم عاشق اهل‌بیت هستند و اگر دو یا سه نفر اغفال شده وجود دارد نباید آنها را به حساب بیاوریم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر حضور عشایر در کشاورزی، دامپروری و همچنین صنعت گفت: لازم نیست شیوه صنعتی ما سنتی باشد. ما باید اخلاق، فرهنگ و غیرت سنتی را نگه داریم، اما شیوه‌های سنتی اقتصاد را به روز کنیم و دولت هم باید کمک کند.

وی به مثالی اشاره کرد و ادامه داد: به عنوان نمونه ممکن است دامداری سنتی صرفه اقتصادی نداشته باشد بنابراین اگر در اقتصاد سود نباشد، اصلاح نخواهد شد.

روحانی همچنین در صبحگاه مشترک نیروهای مسلح در ستاد فرماندهی لشگر 92 زرهی اهواز گفت: ما می‌گوییم به دنبال فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم، نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر.وی افزود: در زمینه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیستیم و این فتوای رهبر ما و تعهد کشور ماست.

رئیس‌جمهور با تاکید بر این که ما بر حقوق خود ایستاده‌ایم اظهار کرد: برای دستیابی به حقوقمان نیاز به وحدت، یکپارچگی، آمادگی، تیزبینی، دقت و همچنین مراقبت از مرزها و منافع ملی کشورمان داریم.

روحانی تصریح کرد: ما به عنوان کشوری هستیم که در دفاع از حقوقمان بشدت اصرار داریم. همان‌طور که حاضر نیستیم یک میلی‌متر از سرزمین ما مورد تجاوز قرار گیرد، حاضر هم نیستیم به یک میلی‌متر از حقوق ما تجاوز شود.

رئیس‌جمهور با تاکید مجدد بر این که ما به دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم، یادآور شد: ما به همه کنوانسیون‌های بین‌المللی درباره منع استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی پیوسته‌ایم، اما در عین حال از فناوری‌های صلح‌آمیز نیز کوتاه نخواهیم آمد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر این که باید دست به دست هم دهیم، یادآور شد: کشور و ملت ایران صلح‌دوست است. ما هرگز به کشوری تجاوز نکرده‌ایم و هرگز نیز قصد تجاوز به کشوری را نداریم.رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: ما حتی در جنگ از منافع خود دفاع کردیم، جنگ به ما تحمیل شد و ما مدافع، شجاع و توانمند بودیم.

 

نیازمند نیروی مسلح قوی هستیم

روحانی با بیان این که نیروی مسلح ما بر مبنای انرژی بازدارنده دفاع همواره آماده است، گفت: نیروی مسلح ما هیچ‌گاه جنگ‌طلب نبوده و به دنبال استقرار صلح است.

رئیس دولت با بیان این که ما در دنیای سیاست طرفدار صلح هستیم، اظهار کرد: اما برای استقرار صلح نیازمند نیروی مسلح توانمند، آموزش‌دیده، قدرتمند و قوی هستیم.

وی ادامه داد: نیروی مسلح قوی می‌تواند کشور را از جنگ و تجاوز دیگران بازدارد. ما به کشوری تجاوز نمی‌کنیم، اما در برابر تجاوز با همه توان و قدرت از منافع خود و انقلابمان دفاع می‌کنیم و دشمن را از تجاوزش پشیمان خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور با تاکید بر این که به توسعه کشور از جمله خوزستان مصمم است، گفت: نیروهای مسلح همان‌طور که پاسدار مرزهای این سرزمین هستند برای دفاع از سرزمین‌شان تحت فرامین و ولایت ولی امر نگاهشان به بیرون از مرزهاست و با چشم تیزبین خود تحرکات دشمنان و رقیبان را بدقت نظاره می‌کنند، نگاه دیگری هم به دیگر دشمنان یعنی توسعه‌نیافتگی، حاشیه‌نشینی، بیکاری و مشکلات اقتصادی داشته باشند.

روحانی با بیان این که بیکاری، فقر و توسعه‌نیافتگی همه، دشمنان ملت ما هستند، تصریح کرد: با این دشمنان مقابله کنیم.وی تصریح کرد: دولت به همان اندازه که مصمم است از مرزهای سرزمین به کمک نیروهای جان‌برکف و مسلح دفاع کند باید از توسعه، پیشرفت و آبادانی ایران نیز دفاع کند. ما در این راه دست نیاز به سمت نیروهای مسلح دراز می‌کنیم.

روحانی با بیان این که نیروهای مسلح می‌توانند کشور، استان، مرزها و سرزمین امن را برای توسعه بسازند، تاکید کرد: بدون زیربنای امن و امنیت هیچ‌گونه توسعه و پیشرفتی امکان‌پذیر نیست.

 

وظیفه نیروهای مسلح، پیچیده تر می شود

وی خطاب به نیروهای مسلح گفت: شاید برخی تصمیمات دولت بار شما را برای دفاع از سرزمین سخت‌تر و پیچیده‌تر کند، پس ممکن است نیاز باشد حضور ظاهری نیروهای مسلح کمرنگ، اما حضور باطنی، هوشیاری و تیزبینی آنها نسبت به گذشته به مراتب بیشتر شود.

رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: باید سرزمین‌های بیشتری را در اختیار مردم قرار دهیم تا برای آبادانی این استان تلاش کنند.به گفته وی این به معنای آن است که رسالت و وظیفه نیروهای مسلح برای دفاع کمی پیچیده‌تر می‌شود.

وی در ادامه خطاب به نیروهای مسلح کشورمان اظهار کرد: دولت مصمم است کل آبادان و خرمشهر را منطقه آزاد اعلام کند که نوع حراست و حفاظت شما از مرزهای این سرزمین کمی سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌شود، اما نباید به امنیت ملی و داخلی ما و استان استراتژیک خوزستان لطمه‌ای وارد شود و اینجاست که همکاری دولت و نیروهای مسلح را بیشتر از گذشته می‌طلبد.

 

لزوم رعایت چارچوب های مورد نظر رهبری

همچنین رئیس‌جمهور در نشست ظرفیت‌های توسعه خوزستان با تاکید بر این‌که سیاست خارجی به عهده دولت است، بر لزوم رعایت چارچوب‌های مورد نظر رهبری تاکید کرد و یادآور شد: کسی نمی‌تواند دخالتی در این
زمینه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، روحانی با اشاره به بحث‌هایی که در حوزه فعالیت‌های سیاست خارجی دولت مطرح می‌شود و بر مبنای آن عنوان می‌کنند که چرا دولت با خارجی‌ها در حال مذاکره است، تصریح کرد: ما بر اصول خود محکم ایستاده‌ایم. دولت یک ذره از مواضع اصولی این کشور و ملت کوتاه نمی‌آید.

وی با تاکید بر این‌که لازمه ایستادگی،‌ درگیر شدن با این و آن نیست، گفت: برخی فکر می‌کنند ما خوشمان می‌آید با خارجی‌ها بنشینیم، لبخند بزنیم و قهوه بخوریم و می‌گویند لبخند اعتمادسازی و تعامل سازنده برای چیست؛ برای این است که کشور پیشرفت کند. تمام تلاش برای این است که کارآفرینان اگر چیزی می‌خواهند آسان‌تر، ارزان‌تر و در شرایط رقابتی تهیه کنند.

روحانی همچنین با تاکید بر این‌که تنش‌های سیاسی جامعه بسیار کاهش پیدا کرده است، تصریح کرد: انتقاد و نقد باید باشد، نباید نگران باشیم. انتقاد جزو لوازم نشاط سیاسی و مردم‌سالاری دینی است. مردم باید عقاید و نظرات خود را بگویند. ما دلمان می‌خواهد همه بخش‌های جامعه پرنشاط باشد و نقد کنند.

وی در ادامه با بر شمردن اقدامات پنج ماه اخیر دولت در حوزه‌های سیاست داخلی، خارجی، ثبات اقتصادی و امور زیربنایی اعلام کرد: شبکه ملی اطلاعات با پهنای باند بسیار مطلوب را در دستور کار داریم. فعلاً برنامه‌ریزی ما در این حوزه برای سال آینده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها