بانک مرکزی: راهکارهای تامین مالی مسکن‌ مهر در حال بررسی است

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی گفت: این بانک با وزارت راه و شهرسازی مذاکراتی را درجریان دارد تا راهکارهای مناسب تأمین مالی مسکن مهر را طراحی کند.
کد خبر: ۶۲۴۶۸۷

به گزارش فارس، پیمان قربانی در نشست خبری افزود: در طرح مسکن مهر، آثار نامطلوب تأمین مالی این طرح بررسی شد که براساس آن 43 درصد از رشد پایه پولی ناشی از تأمین مالی مسکن مهر بوده است. وی ادامه داد: آنچه که برای بانک مرکزی مهم است ثبات قیمت‌هاست، به همین دلیل باید متغیرهای پولی مورد توجه قرار گیرد؛ بانک مرکزی درباره مسکن مهر هیچ‌گونه مخالفتی ندارد و تنها شیوه تأمین مالی آن محل اشکال بوده است. وی اظهار کرد: همان‌طور که رئیس‌جمهور بر مهار تورم تأکید دارد، تأمین مالی طرح مسکن مهر از طریق اضافه ‌برداشت بانک مسکن از منابع این بانک نباید صورت گیرد و این شیوه ناسالم تأمین مالی به همین‌دلیل ادامه نخواهد یافت. مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی با وزارت راه و شهرسازی مذاکراتی را در حال انجام دارد تا راهکارهای مناسب تأمین مالی مسکن مهر را طراحی کند.قربانی با اشاره به ثبات نرخ ارز و آغاز کاهش نرخ تورم افزود: نرخ تورم از 40.4 در مهر به 40‌درصد در آبان رسید و همچنین تورم نقطه به نقطه از 41.1 درصد در شهریور به 36.6 در مهر و 31.9 در آبان ماه رسید که نشان‌دهنده روند نزولی تورم‌نقطه‌به‌نقطه است.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود نرخ تورم میانگین تا پایان سال به 35 درصد نزدیک شود.

قربانی بااشاره به تدوین بسته‌های سیاستی بانک مرکزی درسال‌های اخیر تأکید کرد: نگاه بانک مرکزی به سیاست‌های پولی متفاوت از سال‌های گذشته است. در گذشته بانک مرکزی بسته‌هایی را تحت عنوان بسته‌های سیاستی ـ نظارتی ارائه می‌کرد، اما در دوره جدید، بانک مرکزی متناسب با تحولات اقتصادی و شرایط روز درباره سیاست‌های پولی بازنگری خواهد کرد.

وی تأکید کرد: هدف در بانک مرکزی اتخاذ چارچوب سیاستی منعطف است، به طوری که با رصد دقیق تحولات اقتصاد کلان در هر زمان که احساس شود، پیشنهادهایی را به شورای پول و اعتبار ارائه خواهد کرد. وی تصریح کرد: با این حال، بخشی از احکام بسته‌های سیاستی دوره قبل به قوت خود باقی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها