البته اگر گرسنهاید و یک کاسه عدسی پاسخگوی نیازتان نیست برای شکمتان ارزش قائل باشید و این غذا را با نان بربری یا سنگک دو رو کنجد بخورید. اگر هم صبح است و نیاز به انرژی بیشتری دارید میتوانید دومین کاسه عدسی را سفارش دهید.
عدسی اگر همراه با نانهای سبوسدار مصرف شود، ارزش پروتئینی فوقالعادهای پیدا میکند و فیبر دریافتیتان افزایش خواهد یافت.
برخی افراد عدسی را با گوشت و بعضیها با گندم تهیه میکنند، اما اصل عدسی از عدس، کمی سیبزمینی نگینی، پیاز سرخ شده، نمک و زردچوبه تهیه میشود. با وجود این که نفاخی عدس در مقایسه با حبوباتی چون نخود و لوبیا کمتر است، اما باید خیلی خوب بپزد یا آنکه قبل از طبخ آن را به مدت 24 ساعت در آب خیس کرده و دقت کنید این زمان بیشتر نشود، چرا که عدس پس از حرارت دیدن له و پوستش جدا میشود.
لازم است بدانید اگر ادویه و چاشنیهای این غذا را همان ابتدای طبخ به عدسی بیفزایید سبب دیرپز شدن عدس شده و عطر و بوی ادویهها از بین خواهد رفت. بهترین چاشنی عدسی، سرکه و گلپر است و برای خوشمزه و اشتها برانگیزتر شدنش میتوانید آن را با پیاز داغ تزئین کنید البته اگر عدسی را با آبلیموی تازه میل کنید و آن را با آبگوشت یا قلم بپزید میزان جذب آهن دریافتیتان بیشتر خواهد شد و برای خانمها در دوران عادت ماهانه، کودکان و سالمندان غذایی مغذی محسوب میشود.
سعی کنید عدسی را با مقدار کمی روغن زیتون میل کنید و اگر اضافهوزن دارید در این غذا از سیبزمینی استفاده نکنید.
همچنین برای جلوگیری از ترشکردن و سوزش معده نیم تا یکساعت پس از صرف عدسی از مصرف آب و چای اجتناب کنید.
ارزش تغذیهای گوشت فقرا
خوب است بدانید عدس انواع مختلف و رنگهای متفاوتی دارد و طیف رنگ آن قهوهای مایل به قرمز، قهوهای مایل به خاکستری و سبز است البته نوعی عدس به رنگ قرمز است که به آن دال عدس گفته میشود.
فیبر و پروتئین موجود در این عدس تقریبا با عدس معمولی برابری میکند و تنها تفاوت آن رنگ قرمزش است که در نتیجه رنگدانههایی است که موجب افزایش خاصیت آنتیاکسیدانی دال عدس میشود.
عدس حاوی ویتامینهای گروه B، A و املاح معدنی، آهن، کلسیم، فسفر و منبع غنی پروتئین گیاهی است و به همین دلیل به آن گوشت فقرا میگویند.
در نتیجه کسانی که بنا به توصیه متخصص مصرف زیاد گوشت برایشان مجاز نیست، میتوانند از حبوبات بویژه عدس استفاده کنند، اما آگاه باشید که عدس بیش از دیگر حبوبات افزایشدهنده اسیداوریک خون بوده و افراط در آن موجب بروز خوابهای پریشان و کاهش میل جنسی میشود و به صلاحتان است که در مصرف آن زیادهروی نکنید.
فاخره بهبهانی - جامجم
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد