لاریجانی: تحول در منابع علوم انسانی بخشنامه‌ای نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که تحول در علوم انسانی، موضوعی شعاری و مقطعی نیست، گفت: تغییر و تامین منابع علوم انسانی دانشگاه‌ها به صورت بخشنامه‌ای امکان‌پذیر نیست، بلکه این اقدام مستلزم کار مستمر و کمک افراد دانشمند است تا مساله بخوبی شکافته شود.
کد خبر: ۶۱۶۸۶۳

به گزارش واحد مرکزی خبر، علی لاریجانی در مراسم گشایش دومین همایش بین‌المللی علوم انسانی ‌ـ‌ اسلامی که در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد، با بیان این‌که در کشور تحقیقات بسیاری در علوم مختلف بویژه علوم انسانی انجام شده است، گفت: باید این تحقیقات و فعالیت‌های علمی در مجرای تحقیقات بین‌المللی قرار گیرد، تا ضمن مطلع شدن دیگر محققان و پژوهشگران جهان، این آثار و پژوهش‌ها نقد و بررسی شود.

لاریجانی گفت: شهید مطهری بر پرهیز از به‌کارگیری پسوند اسلامی در علوم و تقسیم‌بندی این موضوع تاکید می‌کرد و باید به جای پسوندها محتوا قوی شود.

وی افزود: طرح مساله اسلامیت نوعی کمال دربردارد و اندیشمندان و فیلسوفان اسلامی در به‌کارگیری این واژه ملاحظاتی داشتند.

لاریجانی گفت: باید در به‌کارگیری کلمه اسلام برای فلسفه مسامحه داشت.وی افزود: در درون همه علوم انسانی باید این ملاحظه را داشت، زیرا علوم و نظریه‌ها کامل و جامع و متکی بر مکتب اسلام نیست، برای مثال اقتصاد اسلامی به معنای خاتمه کار نیست و نباید چنین تلقی‌ای داشت، زیرا این تفکر نه معقول و نه امکان‌پذیر است.

برای بحث درباره علوم انسانی نیازمند قانونگذاری نیستیم

لاریجانی در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران افزود: متفکران اسلامی در زمینه علوم انسانی بسیار کار کرده‌اند و ممکن است تحقیقاتشان عنوان علوم انسانی نداشته باشد، اما درباره این موضوعات فعالیت کرده‌اند و باید در این زمینه کاوش شود.لاریجانی با بیان این‌که بحث درباره علوم انسانی نیازمند قانونگذاری و عجله نیست، افزود: در این زمینه باید آرام‌آرام و به صورت آراسته و زماندار کار دنبال شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره این‌که سال‌هاست مساله تامین منابع علوم انسانی مطرح است، اما اتفاق جدی صورت نگرفته است، گفت: نباید در این زمینه مانند کارهای اجرایی به صورت بخشنامه‌ای تغییرات انجام شود، بلکه باید میان علما به فکر نو تبدیل و عرضه شود.

لاریجانی افزود: این موضوع باید با حوصله بررسی شود و به صورت فاضلانه کار پیش برود.

اختتامیه دومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی ‌ـ ‌اسلامی امروز در قم برگزار می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها