اطلاعات الواح هخامنشی در اختیار موزه ملی

رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از ارسال اطلاعات الواح هخامنشی به موزه ملی ایران خبر داد.
کد خبر: ۶۱۲۷۰۱

به گزارش ایسنا، پروفسور گیل استاین، رئیس مرکز شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو در سفری که بتازگی به‌دعوت برگزارکنندگان همایش باستان‌شناسان به ایران داشت‌، اطلاعات به‌دست آمده از این 5000 لوح خوانده ‌شده را به مسئولان پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تحویل داد.

الواح هخامنشی کشف‌ شده در تخت‌جمشید حدود 70سال پیش برای مطالعه و بررسی به دانشگاه شیکاگو در آمریکا فرستاده شدند؛ هرچند اکنون این الواح در توقیف دادگاه آن کشور هستند و امکان بازگرداندن آنها وجود ندارد، اما کارشناسان مرکز شرق دانشگاه شیکاگو در حال مطالعه‌ آنها هستند و تاکنون 5000 لوح را مطالعه و اطلاعاتشان را استخراج کرده‌اند.

جلیل گلشن، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی درباره‌ اطلاعاتی که از این الواح استخراج و به پژوهشگاه داده شده است، گفت: چیزی که از سوی رئیس مرکز شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو به پژوهشگاه داده شد، شامل دو جلد کتاب حاوی اطلاعات به‌دست آمده از الواح و دو فلش حاوی عکس‌های سه‌بعدی از 5000 لوح خوانده‌شده از سوی کارشناسان این مرکز است که ما آنها را به موزه‌ ملی ایران تحویل دادیم.

او با بیان این‌که اطلاعات مربوط به الواح به زبان فرانسه است،‌ افزود: این اطلاعات نخست باید به فارسی ترجمه تا سپس درباره‌ دیگر اقداماتی که می‌توان روی این الواح انجام داد، برنامه‌ریزی شود و این، کاری است که از سوی موزه‌ ملی ایران انجام خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها