شهیدی‌فر: برای تولید برنامه‌های جذاب از روش‌های پاک استفاده می‌کنم

محمدرضا شهیدی‌فر گفت: سعی می‌کنم برنامه‌هایم بدون استفاده از شیوه‌های غیراخلاقی مثل جنجال جذاب باشد، چون برای تولید یک اثر جذاب راه‌های پاک فراوانی وجود دارد.
کد خبر: ۶۱۰۸۲۴

این مجری که آخرین برنامه‌اش در تلویزیون با نام «پارک ملت» حدود دو سال پیش از شبکه یک پخش شد، در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: به لطف خدا، برنامه‌هایی که ما طی دو دهه گذشته ساخته‌ایم، از موثرترین و پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیون بوده‌اند. برنامه «تا هشت و نیم» که آقای آتش‌افروز، تهیه‌کننده آن بود و در سال‌های اول دهه 70 پخش می‌شد و برنامه‌هایی مانند اینجا فرداست و مردم ایران سلام و پارک ملت، اما در هیچ‌کدام از این برنامه‌ها به دنبال جنجال‌سازی نبودیم.

مجری برنامه پارک ملت با ذکر این نکته، موضوعاتی که ما برای برنامه انتخاب می‌کنیم، در ذات خود برای مردم جذاب است، اما رسانه‌ها آنها را جنجالی می‌کنند، افزود: قطعا جذابیت با جنجال متفاوت است، اما متاسفانه این دو لغت منطبق بر هم شده‌اند؛ در حالی که این‌طور نیست. یک موضوع می‌تواند جذاب باشد، بدون هیچ جنجالی. سعی من هم همیشه این بوده، برنامه‌های جذابی بسازم، بدون این‌که از شیوه‌های غیراخلاقی مثل جنجال استفاده کنم یا مراقبت می‌کنم حاشیه‌ها از متن، مهم‌تر نشوند. آفت دیگر رسانه‌های امروز، توجه بیش از اندازه به حاشیه است.

وی یادآور شد: ما اگر کارمان را بلد باشیم، تولید یک اثر جذاب هنری و رسانه‌ای، راه‌های مشروع و پاک فراوانی دارد، ولی بعضی‌ از ما شیوه‌های برنامه‌سازی را بلد نیستیم و رفتارمان مثل بچه‌های شر و مزاحم است که فقط جیغ و داد می‌کنند تا دیده شوند، فقط از در و دیوار بالا می‌روند و وسایل خانه‌ را می‌شکنند، ولی اگر بچه مؤدبی باشی، همه تحسین‌ات می‌کنند. تقوای رسانه‌ای و اخلاق رسانه‌ای، مفاهیم مغفول جریان فرهنگی و سیاسی کشورند.

شهیدی‌فر یکی از مشکلات امروز تلویزیون را نداشتن نیروی متخصص ذکر کرد و گفت: ما در تلویزیون، با این ظرفیت فرهنگی که در کشور موجود است، محتاج به آدم‌هایی هستیم که رسانه‌ را بشناسند و تعدادشان ده‌ها برابر تعداد موجود باشد. درواقع ما باید برای رسانه نیرو تربیت می‌کردیم که نکردیم.

مجری برنامه پارک ملت ‌اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات رسانه‌ای در کشور ما این است که برنامه‌سازان تلویزیون، رابطه موثر و همیشگی با متفکران و اندیشمندان ندارند؛ البته به همه اینها باید این نکته را هم اضافه کرد که شناخت رسانه‌ای مردم کم است.

شهیدی‌فر یادآور شد: با همه اینها قطعا اشتباه و خطا در همه ما وجود دارد، اما برآیند صداوسیما حتما مثبت است؛ هرچند از همه ظرفیت‌های تلویزیونی استفاده نمی‌شود.

به نظر من، بخشی از معنای سواد رسانه‌ای، همین است که بدانیم چطور از تلویزیون استفاده کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها