سخنگوی وزارت امور خارجه:

مذاکره با 1+5 با هماهنگی کامل مقامات عالی کشور است

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به محرمانه بودن جزئیات مذاکرات ایران و 1+5 تاکید کرد: این مذاکرات به طور کامل و دائم با مقامات عالی کشور هماهنگ می‌شود.
کد خبر: ۶۰۸۸۷۸

به گزارش ایرنا، مرضیه افخم در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران اظهار کرد: این هماهنگی از طریق رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب انجام می‌شود و همه هماهنگی‌ها و سیاستگذاری‌ها در شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود که جا دارد از زحمات و تلاش‌های این شورا قدردانی شود.

وی این مطلب را در پاسخ به پرسش خبرنگاری بیان کرد که از او پرسید: آیا رهبر معظم انقلاب پیش از مذاکرات ژنو از جزئیات طرح پیشنهادی ایران مطلع بودند؟

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به پرسشی درمورد فشارها و فضاسازی‌های سیاسی و برخی رسانه‌های داخلی علیه محرمانه بودن محتویات مذاکرات ژنو گفت: همه حرکت‌های کلان نظام موافقان و مخالفانی دارد، ولی نقدها بهتر است با هدف تامین منافع ملی کشور انجام شود. افخم افزود: دولت هم با سعه‌صدر نقدها را می‌شنود و بررسی می‌کند.

طرف مقابل اراده جدی در مصون نگاه داشتن مسیر مذاکرات داشته باشد

وی با یادآوری وجود بدخواهانی که خواهان رسیدن به این توافق نیستند، تصریح کرد: شاهد هستید که بعد از پایان مذاکرات، تبلیغات مختلفی از سوی رژیم صهیونیستی و به طور خاصی تحرکات سیاسی آنها شکل گرفته است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهارامیدواری کرد، این مسیر مذاکرات به دور از فشارهای سیاسی و به دور از تحرکات و تبلیغات منفی در یک فضای سالم به راه خود ادامه دهد.

افخم تاکید کرد: این موضوع، نیازمند اراده جدی طرف مقابل برای مصون نگاه داشتن مسیر مذاکرات از هرگونه خدشه و خللی است که می‌تواند این مسیر را تحت تاثیر خودش قرار دهد.

آزادی اموال بلوکه شده ایرانی از کانال رسمی منتقل نشده است

افخم در پاسخ به پرسشی درباره اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌های غربی درباره آزاد شدن بخشی از اموال بلوکه شده کشورمان در آمریکا اظهار کرد: بعد از مذاکرات ژنو برخی خبرها در رسانه‌های غربی و بویژه آمریکایی در این باره منتشر شد که این مطالب گمانه‌زنی رسانه‌ای است.

وی اضافه کرد: در این زمینه از کانال‌های رسمی و سیاسی مطلبی منتقل نشده است، ولی اگر در این مورد مطلبی عنوان شود به طور طبیعی اعلام نظر خواهیم کرد.

خبرنگار دیگری درمورد نحوه ورود مجلس به مذاکرات هسته‌ای پرسید که افخم پاسخ داد: تعامل بسیار خوبی بین دولت و مجلس در زمینه مذاکرات وجود دارد. سخنگوی وزارت امورخارجه گفت: رئیس مجلس شورای اسلامی به طور کامل در جریان روند مذاکرات قرار دارد و از طریق سیستم داخلی در مجلس این موضوع به نمایندگان منتقل می‌شود و در هر دوره نیز این وضع وجود داشته است. افخم درباره تصویب پروتکل الحاقی به معاهده ان‌پی‌تی نیز اظهار کرد: تصمیم‌گیری در مورد تصویب این پروتکل با مجلس شورای اسلامی است که متناسب با روند مذاکرات و پیشرفت مباحث درباره آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

رد مطالب رسانه‌های غربی درباره محتوای طرح پیشنهادی ایران

وی در پاسخ به پرسشی درباره مطالب منتشر شده در برخی از رسانه‌ها از محتوای طرح پیشنهادی جدید کشورمان به گروه 1+5 تاکید کرد، این مطالب نه در شکل و نه در محتوا با طرح ایران تطابقی ندارد. افخم خاطرنشان کرد: مردم ما مطمئن باشند که در زمان مناسب خود قطعا درباره روند و کاری که در طول مذاکرات صورت گرفته است اطلاع‌رسانی خواهد شد.

اختلافات با 1+5 در بعضی موضوعات عمیق است

سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه افزود که در هر حال اختلافات زیادی بین ایران و گروه 1+5 وجود دارد که در بعضی از موضوعات این اختلافات عمیق است. افخم درباره تاکید دو طرف بر مفید و مثبت بودن مذاکرات اخیر ژنو خاطرنشان کرد، نفس قرار گرفتن دو طرف در یک مسیر مثبت بوده است و فضا برای مذاکرات شکل جدی گرفته و فراهم شده است.

نشست‌های تخصصی ایران و 1+5؛ هفته آینده

سیدعباس عراقچی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه اعلام کرد، سه نشست تخصصی مدیران کل وزارت خارجه‌های ایران و 1+5 هفته آینده برگزار خواهد شد.

وی در گفت‌وگو با مهر اعلام کرد: مکان نشست نیز مشخص شده است؛ اما هنوز در حال بررسی‌های نهایی هستیم و احتمالا ظرف امروز و فردا اعلام می‌شود.

براساس این گزارش، ایران و گروه 1+5 در مذاکرات ژنو توافق کردند تا کمیته‌های کارشناسی در زمینه‌های هسته‌ای، علمی و تحریم‌ها تشکیل دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها