انفجار شدیدی صبح روز گذشته در حومه درعا، در جنوب سوریه رخ داد که بر اثر ‌آن 22 نفر کشته و 15 نفر دیگر زخمی شدند

حضور بشار‌اسد و ‌همسرش در ‌میان مردم و پایان شایعات

بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه روز سه‌شنبه برای شرکت در مراسم نماز عید قربان در مسجد حسیبه در دمشق حاضر شد. به گزارش منابع خبری، تلویزیون دولتی سوریه تصاویری را از ورود بشار اسد به مسجد «حسیبه» و دست تکان دادن وی برای طرفدارانش پیش از شروع نماز منتشر کرد.
کد خبر: ۶۰۷۰۰۴

آن‌گونه که تصاویر تلویزیونی نشان دادند وائل الحلقی نخست‌وزیر سوریه، جهاد اللحام رئیس‌ پارلمان این کشور و احمد بدرالدین حسون، مفتی سوریه در کنار اسد حضور داشتند. به گزارش فارس، نماز عید فطر در این مسجد به امامت توفیق البوتی پسر محمد البوتی برگزار شد. محمد البوتی چندی پیش طی بمبگذاری که در یکی از مساجد روی داد، کشته شد.

توفیق البوطی، خطیب این مسجد در خطبه‌های خود عنوان کرد: در دین اسلام تاکید شده است که تمام پیروان ادیان مختلف باید بتوانند آیین‌های خود را برگزار کنند و هیچ عقیده‌ای با اکراه و زور تحمیل نمی‌شود. وی افزود: نتیجه تندروی چیزی جز افراط‌گرایی نیست و در سوریه هرگونه افراط‌گرایی را محکوم می‌کنیم. البوطی همچنین عنوان کرد: ما تندروی‌های تکفیری‌ها را که به اسم ارزش‌های دینی صورت می‌گیرد، محکوم می‌کنیم و امیدواریم برای تمام مسلمانان جهان خیر و برای ساکنان سوریه صلح به ارمغان آورده شود تا بتوانیم در امنیت کامل در این کشور زندگی کنیم. بشار اسد همچنین پس از پایان نماز عید قربان و خطبه‌های آن با حاضران و نمازگزاران دیدار کرد و عید قربان را به آنها تبریک گفت و به ابراز احساسات آنها پاسخ داد.

از سوی دیگر، اسما اسد، همسر رئیس‌جمهور سوریه نیز برای بزرگداشت افرادی که برای دفاع از کشور جان خود را فدا کردند، در مراسم ریشه‌های ما در زمین است، شرکت کرد و در یکی از مدارس دمشق به همراه فرزندان قربانیان درگیری‌های سوریه نهال‌های درخت زیتون کاشت.

وی تاکید کرد: باید فرزندان ما از آموزش برخوردار باشند تا ما آینده‌مان را تضمین کنیم، ما نوادگان کسانی هستیم که علم را به جهان آموزش دادند، ما فرزندان کسانی هستیم که تجارت، پزشکی و سازندگی را به جهان آموختند.

وی با تکذیب اخباری مبنی بر این‌که بتازگی وی در خارج از سوریه بوده است، تاکید کرد: من، همسر و فرزندانم اینجا در سوریه هستیم و من به نیابت از تمام مردم سوریه می‌گویم که با عشق به وطن بزرگ شده‌ام. من مادر سه فرزند هستم و مسئولیت من در مقابل آنها این است که ‌آنها را با این دید و نگرش تربیت کنم. اسما اسد خاطرنشان کرد: اگر فرزندان من در سوریه زندگی نکنند، چگونه می‌توانند آن را دوست داشته باشند؟ اگر با مردم سوریه معاشرت نداشته باشند و وارد خانه‌هایشان نشوند و از غذایشان نخورند، چگونه تاریخ، فرهنگ و تمدن کشورمان را می‌آموزند؟ آنها اگر با مشکلات کشورشان زندگی نکنند، نخواهند توانست این مشکلات را حل و فصل کنند.

تلاش آمریکا برای حضور مخالفان در ژنو 2

این اتفاقات در حالی است که تلاش‌ها برای برگزاری نشست ژنو 2 در حال انجام است. بر این اساس، آمریکا اعلام کرد در تلاش است تا گروه‌های مخالف مهم سوری را متقاعد کند که به گفت‌وگوهای صلح که برای ماه آینده در ژنو برنامه‌ریزی شده، بپیوندند.

به گزارش فارس، جن ساکی، سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا گفت: فراز و نشیب‌های زیادی در این روند وجود دارد و مشخص نیست که چه چالش‌هایی در این زمینه ایجاد می‌شود. وی افزود: البته ما به فشارها بر مخالفان برای شرکت در کنفرانس ژنو ادامه می‌دهیم.

این خبر پس از آن مطرح شد که شورای ملی سوریه که بزرگ‌ترین گروه مخالف دولت سوریه به شمار می‌آید، هفته پیش اعلام کرد در کنفرانس ژنو 2 مشارکت نمی‌کند و در صورتی که ائتلاف مخالفان در این کنفرانس شرکت کند، از این ائتلاف کناره‌گیری می‌کند.

از سوی دیگر گفته می‌شود که اختلاف میان گروه‌های دولت سوریه همچنان رو به افزایش است و آنها دائما در مناطق مختلف در حال درگیری با یکدیگر هستند. در همین زمینه گزارش شد گروه‌های وابسته به سازمان القاعده و دسته‌هایی از گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه در مناطق حلب ومرز ترکیه با یکدیگر درگیر شدند. به گزارش شبکه المنار، درگیری میان این گروه‌ها زمانی آغاز شد که عناصر وابسته به القاعده تلاش کردند ارتفاعات بورسایه و گذرگاه باب السلام در مرز ترکیه را از چنگ نیروهای ارتش آزاد بیرون آورند و تصرف کنند.

در خبر دیگری درباره اوضاع داخلی سوریه منابع خبری گزارش دادند که صبح روز گذشته انفجار شدیدی در حومه درعا، در جنوب سوریه رخ داد که بر اثر ‌آن 22 نفر کشته و 15 نفر دیگر زخمی شدند. دیده‌بان حقوق بشر سوریه با بیان این که چهار کودک نیز در میان کشته‌های این انفجار بودند، اعلام کرد: این انفجار در هنگام عبور یک خودرو که سرنشینانش غیرنظامی بودند، رخ داد. سایت اینترنتی النشره نیز گزارش داد در این انفجار 15 نفر زخمی شدند. در همین حال، منابع خبری گزارش دادند که حومه دمشق نیز در روز عید قربان شاهد درگیری‌هایی بود که تا شب ادامه داشت.

این اتفاقات در حالی است که سازمان منع تسلیحات شیمیایی همچنان به ماموریت خود برای امحای تسلیحات شیمیایی سوریه ادامه می‌دهد. در همین زمینه این سازمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد تعداد اعضای تیم پیشرفته این سازمان و سازمان ملل متحد با ورود گروهی دیگر از بازرسان و نیروهای پشتیبانی تقویت شده به 60 نفر رسیده است.

در بیانیه این سازمان آمده است که این تیم پیشرفته، در تحقیق و بازبینی اطلاعاتی که از دولت سوریه درباره برنامه تسلیحات شیمیایی‌ دریافت کرده، پیشرفت خوبی داشته است. بر اساس این بیانیه، در پایان ده روز اول عملیات این تیم، از سه سایت بازرسی به عمل آمده و بر اقدامات سوریه در امحای برخی تسلیحات و تجهیزات تولید سلاح شیمیایی نظارت شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها