نشست روز سه‌شنبه شورای امنیت برای توافق درباره پیش نویس قطعنامه درباره سوریه با مخالفت روسیه و چین شکست خورد

مدارک تازه مسکو مبنی بر استفاده مخالفان سوری از سلاح شیمیایی

پس از آن‌که گزارش بازرسان سازمان ملل در سوریه به عاملان حمله شیمیایی اخیر در این کشور اشاره‌ای نکرد، مقامات روس اعلام کردند به مدارکی تازه دست یافته‌اند که نشان می‌دهد گروه‌های مخالف در سوریه عاملان حمله شیمیایی بوده‌اند.
کد خبر: ۵۹۸۵۲۶

به گزارش ایسنا، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو از سوی دمشق به شواهدی دست یافته که نشان می‌دهد مخالفان مسلح در سوریه در حمله ماه گذشته به حومه دمشق از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده‌اند. خبرنگار شبکه روسیه‌الیوم نیز گزارش داد که فیصل المقداد، معاون وزیر امور خارجه سوریه، این پرونده‌ها و مدارک تازه را در اختیار ریابکوف قرار داده است. ریابکوف نیز ضمن تائید دریافت این مدارک اعلام کرد مقامات مسکو طی روزهای آینده به دقت این مدارک را مورد بررسی قرار می‌دهند.

در همین خصوص، ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه روز سه‌شنبه با سرگئی ریابکوف دیدار کرد. معاون وزیر امور خارجه روسیه در این دیدار اظهار کرد، مسکو قطعنامه‌ای الزام‌آور علیه سوریه را نمی‌پذیرد.

وی دوباره تاکید کرد که موضع مسکو برای حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران سوریه ثابت بوده و روسیه تهدیدهایی مبنی بر استفاده از زور در قبال این کشور را نمی‌پذیرد. ولید المعلم نیز خاطرنشان کرد: اعتماد متقابلی میان دو طرف روسی و سوری وجود دارد و تلاش‌ها جهت مقابله با توطئه‌ها علیه سوریه و مردم آن ادامه خواهد یافت.

در همین رابطه اعلام شد نشست شورای امنیت که روز سه‌شنبه با حضور پنج عضو دائم این شورا برای توافق درباره پیش‌نویس قطعنامه درخصوص سوریه برگزار شده بود، به دلیل مخالفت روسیه و چین با هرگونه دخالت نظامی در سوریه براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل به شکست انجامید.

از سوی دیگر بشار الجعفری، سخنگوی دائم سوریه در سازمان ملل در بیانیه‌ای که در مجمع عمومی این سازمان قرائت شد، تاکید کرد: دولت سوریه بارها نسبت به خطر استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه از سوی گروه‌های تروریستی مرتبط با القاعده هشدار داده و اعلام کرده بود که بشدت نسبت به حمایت‌های مالی و تسلیحاتی برخی کشورها از گروه‌های تروریستی در سوریه نگران است.

وی افزود: دولت سوریه پیش از آغاز عملکرد کمیته تحقیقات سازمان ملل نیز نسبت به این خطر هشدار داده و اعلام کرده بود، گزارش‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد گروه‌های تروریستی در سوریه از گاز سارین استفاده کرده‌اند.این درحالی است که طرف‌های غربی همچنان بر مواضع خود اصرار داشته و به‌دنبال تغییر نظام در سوریه هستند.

در همین جهت، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا باردیگر با تاکید بر این‌که بشار اسد در آینده سیاسی سوریه جایی ندارد، اعلام کرد: جنگ در سوریه جز با رفتن اسد پایان نمی‌یابد.

وی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی تلموندو که به زبان اسپانیایی پخش می‌شود، گفت: ما همچنان به دنبال تحولی در سوریه هستیم که براساس آن بشار اسد از قدرت کنار برود به‌گونه‌ای که از اقلیت‌های دینی در این کشور نیز حمایت شود. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین تاکید کرد هرگونه اقدامی برای بیرون راندن اسد از قدرت باید این اصل را نیز مدنظر داشته باشد که گروه‌های تندرو قدرت را در دست نگیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها