رویارویی بازی‌های رایانه‌ای با 4 غول مشکل‌ساز

سومین نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای روز گذشته به کار خود پایان داد، اما تولیدکنندگان و فعالان حاضر در این رویداد معتقدند این نمایشگاه هنوز نتوانسته از حالت صرف نمایشگاهی فاصله بگیرد و به یک فرصت برای صنعتی مهم تبدیل شود.
کد خبر: ۵۸۹۰۳۹

به گزارش جام‌جم، فعالان صنعت بازی‌های رایانه‌‌ای معتقدند بی‌قانونی، پایین بودن سرعت اینترنت، فقدان پخش‌کننده تخصصی و جهانی و بی‌توجهی به ظرفیت سینما و تلویزیون مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت بازی‌های رایانه‌ای در ایران است.

فرزام ملک‌آرا، مدیرعامل شرکت توسعه‌گر شبیه‌ساز درباره این موضوع می‌گوید: نمایشگاه فرصت خوبی است برای تولیدکنندگان تا با مخاطبان محصولاتشان برخورد مستقیم داشته باشند و بتوانند نیازهای آنها را بشناسند و دست به تولید آثار بهتری بزنند. ملک‌آرا می‌افزاید: بنیاد بازی‌های رایانه‌ای در این سال‌ها نقش مثبتی در رشد و شکل‌گیری این صنعت در کشورمان داشته است. اما به نظرم با یک برنامه‌ریزی دقیق‌تری می‌تواند نمایشگاه‌های این عرصه را تبدیل به نمایشگاه‌های تخصصی کند که صرفا محلی برای نمایش آثار نباشد و صاحبان ایده‌های بکر در این عرصه را به سرمایه‌گذاران معرفی کند و آن را علاوه بر نمایش آثار به یک فرصت تجاری بدل کند.

گلایه از بی‌قانونی

مدیرعامل شرکت توسعه‌گر شبیه‌ساز یکی دیگر از مشکلاتی را که مانع تبدیل بازی‌های رایانه‌ای در ایران به یک‌صنعت است، ضعف قانون کپی‌رایت دانسته و می‌گوید: به نظر من بزرگ‌ترین مانعی که ما بر سر راه داریم نبود قانونی در عرصه کپی‌رایت است. تا زمانی که این قانون رعایت نشود نمی‌توان بازی‌ها را با قیمتی واقعی روانه بازار کرد و صنعت بازی‌های رایانه‌ای هم به تبع این موضوع نمی‌تواند گسترش یابد.

او ادامه می‌دهد: در کل تا زمانی که لوح‌های فشرده این بازی به شکل غیرقانونی تکثیر و پخش می‌شود معضل ما ادامه خواهد داشت. این مشکل در فضای مجازی و بازی‌های آنلاین هم وجود دارد و فکر می‌کنم اولین و اساسی‌ترین مشکل ما بی‌قانونی‌های این عرصه است.

پایین بودن سرعت اینترنت

یکی دیگر از انواع بازی‌ها که در جهان هم طرفداران بسیاری دارد، بازی‌های آنلاین است. ملک آرا درباره این بازی‌ها می‌گوید: شرکت ما بیشتر روی بازی‌های آنلاین کار می‌کند، مساله اصلی ما در پایین بودن سرعت اینترنت است. این موضوع لطمه زیادی به کار ما می‌زند. همان طور که می‌دانید طبق آماری که اعلام شده است ایران در رتبه آخر اینترنت در جهان قرار دارد و این موضوع علاوه بر این‌که داخل کشور به کار ما لطمه می‌زند در سطح جهانی هم مشکلاتی را برایمان ایجاد کرده است.

فقدان پخش‌کننده تخصصی

سید محمدعلی وزیری مدیرعامل شرکت پویا رایانه اما برگزاری نمایشگاه را حلقه، اتصالی بین تولیدکننده، مخاطب و سرمایه‌گذار می‌داند و می‌گوید: در این چرخه تولیدکننده و سرمایه‌گذار می‌توانند نظرات مردم را بررسی کرده و به این نتیجه برسند که مردم چه چیزی را می‌خواهند و با شناخت درست از سلیقه بازار محصولاتی را تولید کنند.

او کمبود تجهیزات در شرکت‌های ایرانی را چالشی پیش‌روی توسعه این بازی‌ها معرفی و تاکید می‌کند: ما اکنون با کمترین امکانات در حال کار هستیم و اگر شرایطمان را با کشورهای فعال در این عرصه مقایسه کنیم می‌بینیم آنها شرایط کاری بسیار خوبی دارند و با سیستم‌های پیشرفته کار می‌کنند. در حالی که ما با سیستم‌های معمولی که در هر خانه‌ای هست و کارهای ساده و پیش پا افتاده با آن انجام می‌شود، کار‌می‌کنیم.

وزیری ادامه می‌دهد: فکر می‌کنم اساسی‌ترین چالش‌های ما در این عرصه کمبود بودجه و نبود پخش‌کننده تخصصی برای بازی‌های رایانه‌ای است. اگر این بازی‌ها یک پخش‌کننده تخصصی داشته باشد که همزمان در همه کشور آن را پخش کند و به دست همه مخاطبان برسد. قطعا شرکت‌های خصوصی هم می‌توانند انگیزه بیشتری برای کار داشته باشند.

بی‌توجهی به ظرفیت سینما و تلویزیون

یکی دیگر از نکاتی که در حوزه بازی‌های رایانه‌ای در جهان بسیار مطرح است اقتباس‌های سینمایی و تبدیل فیلم‌ها و سریال‌های مشهور به بازی است که در ایران بندرت مورد توجه قرار می‌گیرد. مصطفی کیایی، کارگردان فیلم سینمایی «ضدگلوله» که از این نمایشگاه بازدید کرده است، در این رابطه می‌گوید: برخی از سریال‌ها ظرفیت آن را دارد که به یک بازی تبدیل شود و بدون شک بازخوردهای خوبی به دنبال خواهد داشت.

به گفته او، پیشرفت در بازی‌های رایانه‌ای بدون توجه، تعامل و همکاری با سینما و تلویزیون چندان امکان‌پذیر نخواهد بود و دنیا نیز این تجربه را داشته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها