براساس توافق صورت گرفته مقرر شده تروئیکای گازی با اقداماتی مانع کاهش قیمت گاز طبیعی شود

توافق ایران، روسیه و قطر برای جلوگیری از دامپینگ آمریکا در بازار جهانی گاز

همزمان با سقوط قیمت گاز در بازار جهانی، ایران، روسیه و قطر به توافقی برای تثبیت قیمت جهانی گاز و ممانعت از قیمت‌شکنی مکارانه (دامپینگ) این حامل انرژی از مسیر خط لوله و محموله‌های LNG دست یافته‌اند.
کد خبر: ۵۸۴۸۲۳

به گزارش مهر، اکنون آمریکا با تولید ذخایر نامتعارف گاز نه‌تنها دیگر نیازی به واردات گاز و محموله‌های LNG ندارد، بلکه پیش‌بینی می‌شود بزودی اولین محموله گاز مایع از این کشور به ژاپن و بازارهای آسیایی صادر شود. بنابراین نشانه‌هایی از نرخ‌شکنی آمریکا در بازار جهانی گاز به چشم می‌خورد.

به عنوان نمونه و تحت تاثیر این عامل، قیمت گاز طبیعی در اروپا، آسیا و بخصوص در آمریکای شمالی کاهش یافته است و این امر موجب شده تا سه غول گازی جهان یعنی ایران، روسیه و قطر در حاشیه اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز به توافق جدیدی برای جلوگیری از این موضوع دست یابند.

بر اساس توافق حاصل‌شده بین این تروئیکای گازی، مقرر شده است که با اقداماتی مانع کاهش قیمت گاز طبیعی شده و شرایط تثبیت قیمت این حامل انرژی پاک در بازارهای آسیایی و اروپایی از مسیر خط لوله یا صادرات LNG فراهم شود.

از این رو این سه کشور توافق کرده‌اند که قیمت‌شکنی گاز را از دستور کار خارج کنند و با توجه به این‌که تولید گاز از ذخایر شیل گس و هیدرات گازی دارای هزینه بالا و فاقد معیارهای زیست‌محیطی بوده، امکان افزایش تدریجی قیمت گاز در بلندمدت را فراهم کنند.

جواد اوجی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در گفت‌وگو با مهر درباره جزئیات بیشتر این توافق سه‌جانبه گازی، اظهار کرد: هم‌اکنون قیمت یک مترمکعب گاز طبیعی معادل یک لیتر گازوئیل است و از این رو قیمت حامل انرژی همسو با افزایش قیمت گازوئیل و حتی نفت‌خام باید افزایش یابد.

معاون وزیر نفت با اشاره به تصمیمات اخذ شده به منظور تثبیت قیمت گاز طبیعی در دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، توضیح داد: تولید گاز طبیعی از ذخایر شیل گس و دیگر ذخایر نامتعارف گاز با کاهش قیمت نفت به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد.وی با اعلام این‌که از نظر زیست محیطی هم برخی از کشورهای آسیایی و اروپایی تمایلی برای توسعه ذخایر شیل گس ندارند، بیان کرد: از این رو توسعه ذخایر شیل گس نمی‌تواند مانع و رقیبی برای کشورهای بزرگ تولید و صادرکننده گاز طبیعی جهان باشد.

این مقام مسئول از تولید گاز از ذخایر نامتعارف به عنوان یک شوی تبلیغاتی یاد کرد و افزود: ایران و دیگر کشورهای صادرکننده گاز به عنوان یک کشور بزرگ صاحب ذخایر متعارف گاز نگرانی از این بابت ندارند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها