فهرست گنجینه‌های موزه جواهرات ملی ایران

گنجینه شماره یک محتوی قطعاتی مانند قلیان، گلدان و آیینه است که همه آنها آراسته به جواهرات هستند.
کد خبر: ۵۷۵۲۷۲

گنجینه شماره 2 هم شامل تعدادی سرپوش غذا و کوزه قلیان و تنگ‌های مینا و انفیه‌دان زرین است.

گنجینه شماره 3 محتوی یک شمعدانی آراسته و سرپوش‌های آراسته غذاست.

گنجینه شماره 4 شامل قندان و قوری و سینی‌های طلاست و یک کوزه قلیان نارگیلی شکل از تخم شترمرغ است که روی آن حکاکی شده است.

گنجینه شماره 5 به فیروزه اختصاص دارد.

گنجینه شماره 6 تعدادی شمشیر و خنجر جواهرنشان است.

گنجینه شماره 7 مربوط به جقه‌ها یا پیش کلاه‌های بسیار زیباست که مرصع به جواهرات است.

گنجینه شماره 8 شامل ساعت‌ها و قلمدان‌هاست و گنجینه 9 مجموعه‌ای از شمشیر‌ها و سینه‌بند چرمی که همگی آراسته به سنگ‌های قیمتی هستند.

گنجینه شماره 10 محتوی اشیای گرانبهایی مانند سنجاق سینه، گل‌سینه و بند ساعت است.

گنجینه‌های شماره 11 و 12 شامل ظروف مختلف آراسته به یاقوت و لعل و نیم‌تاج‌های بانوان است.

گنجینه شماره 13 شامل انواع مروارید است.

گنجینه شماره 14 محتوی یک کره آراسته به یاقوت و اشیای دیگر است.

گنجینه شماره 15 شامل آیینه و تاج بالای آیینه و عصای تشریفات و جبه تاجگذاری است.

گنجینه شماره 17 شامل تختی است که به تخت نادری معروف است، اما هیچ گونه رابطه‌ای با نادر شاه ندارد و دلایل محکمی در دست است که تخت فعلی در زمان فتحعلی شاه ساخته شده است. تعداد جواهرات این تخت 26733 قطعه است. در دو مراسم تاجگذاری پهلوی، از این تخت استفاده شده است.

گنجینه‌های شماره 19، 20 و 21 هم شامل مدال‌ها، جبه و ساعت‌های مختلف هستند که قابل توجه‌ترین آنها کلاه مرواریددوزی شده عباس میرزاست.

گنجینه‌های شماره 22، 23 و 24 شامل انواع خنجر و یراق آراسته اسب و سنجاق‌های سینه مروارید و انواع گل‌ها و حشرات مزین به برلیان و الماس است که یک نمونه از آنها سه عدد سنجاق سینه درشت اردک از مروارید سیاه و قوها از مروارید سفید است.

گنجینه شماره 25 شامل قبضه تفنگ و تیرکش آراسته به انواع جواهرات است.

گنجینه شماره 26 محتوی جواهراتی است که برای استفاده خاندان پهلوی اختصاص داده شده بود. در سال 1317 در هنگام ازدواج اول محمدرضا پهلوی تصمیم گرفته شد برای خاندان وی جواهراتی ساخته شود، لذا به وسیله جواهر سازان ایرانی و فرانسوی تعدادی از جواهرات ساخته شد و مورد استفاده قرار گرفت.

گنجینه شماره 27 محتوی سنگ‌های بسیار درشت زمرد از 10 تا 320 قیراطی و نیز تعدادی اشیای آراسته به زمرد است، یکی از این اشیا انفیه‌دان زمرد بسیار اعلایی است که از 92 قطعه زمرد خوش رنگ و صاف تشکیل شده است.

گنجینه شماره 28 شامل سپر آراسته نادرشاه و همچنین تعدادی شمشیر و قمه است.

گنجینه‌های شماره 29 و 30 شامل آفتابه و لگن‌های طلای مینا و آیینه سفری فتحعلی شاه و قهوه خوری و... است.

گنجینه‌های شماره 31، 32 و 33 شامل اشیای تجملی از قبیل قلیان و سر قلیان و سینی و سرپوش‌های غذاست که همگی مزین به جواهرات هستند.

گنجینه شماره 34 تاج مورد استفاده رضاخان و محمدرضا پهلوی است. شمار گوهر‌های نشانده شده بر تاج شامل: 3380 الماس، 5 قطعه زمرد، 2 قطعه یاقوت کبود، 368 حبه مروارید غلطان جور و وزن تاج حدود 2 کیلو و 80 گرم است.

ضمنا الماس معروف به دریای نور نیز در این گنجینه قرار دارد. شاید این الماس در میان جواهرات ملی ایران مقام اول را دارا باشد. ناصرالدین شاه معتقد بود این گوهر یکی از گوهرهای تاج کوروش بوده است.

گنجینه شماره 35 شامل تاج مورد استفاده فرح پهلوی است که از میان جواهرات ملی توسط وان کلیف و آرپل ساخته شده است. سنگ‌های آن شامل: 1469 قطعه برلیان، 36 قطعه زمرد، 2 قطعه لعل، 34 قطعه یاقوت، 105 قطعه مروارید است و وزن آن 1480 گرم است.

گنجینه شماره 36 شامل تاج فتحعلیشاه معروف به تاج کیانی است که آراسته به الماس، زمرد، یاقوت و مروارید است و اولین تاجی است که پس از دوران شاهنشاهی ساسانی به این صورت ساخته شده است.

گنجینه شماره 37 شامل کره جواهر نشان است که به دستور ناصرالدین شاه از سوی گروهی از جواهرسازان ایرانی به سرپرستی ابراهیم مسیحی ساخته شده است. طلای خالص به کار رفته در این کره 34 کیلوگرم و تعداد جواهرات نصب شده روی آن 51366 قطعه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها