علت اصلی ابتلا به 8 بیماری شایع، مصرف مواد دخانی است

قانون جامع کنترل دخانیات در بن‌بست

رئیس مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: با وجود این‌که قانون جامع کنترل دخانیات از سال 85 در مجلس تصویب شده، اما به دلیل ضعف همکاری‌های بین‌بخشی در دولت نتوانستیم آن طور که باید شیوع مصرف دخانیات را کنترل و این قانون را اجرا کنیم.
کد خبر: ۵۶۷۱۸۳

به گزارش فارس، کاظم ندافی، دخانیات را یکی از بزرگ‌ترین تهدید‌های قرن گذشته و حاضر برای سلامت انسان‌ها عنوان کرد و افزود: در دنیا یک میلیارد نفر مواد دخانی مصرف می‌کنند و همچنان مصرف آن رو به افزایش است، این روند در کشورهای در حال توسعه افزایش چشمگیر‌تری دارد و از آن طرف کشورهای پیشرفته توانسته‌اند مصرف آن را کنترل و نسبت افزایش آن را متوقف کنند.

به گفته رئیس مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت، نیمی از کودکان در معرض خطر دود دست دوم مواد دخانی قرار دارند و اپیدمی دخانیات به سمت کشورهای در حال توسعه در حال گسترش است.

ندافی با اشاره به این‌که دشمنان ما با وجود تمام تحریم‌ها راه ورود سیگار را به کشور را باز گذاشته‌اند، افزود: در شرایطی که حتی برای بسیاری از داروهای ضروری و مواد اولیه دارویی با تحریم و مشکل مواجهه هستیم، اما انواع و اقسام سیگار با برند‌های مختلف در کشور ما فراوان است و هیچ محدودیتی برای واردات سیگار خارجی وجود ندارد که این امر نشان دهنده توان زیاد شرکت‌های تولید‌کننده مواد دخانی است.

وی با بیان این‌که 80 درصد افرادی که مواد دخانی مصرف می‌کنند در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند، افزود: در هر شش ثانیه یک نفر بر اثر مصرف مواد دخانی می‌میرد و نیمی از افراد سیگاری به همین دلیل جان خود را از دست می‌دهند و علت اصلی ابتلا به هشت بیماری شایع، مصرف مواد دخانی است.

ندافی بی‌توجهی و گاهی همکاری نکردن سازمان‌ها را در پیشرفت مصرف دخانیات مؤثر دانست و تصریح کرد: قانون جامع کنترل دخانیات را در مجلس تصویب کرده‌ایم و ضوابط زیادی بر اساس این آیین‌نامه ابلاغ شده است که نصب تصاویر هشدار‌دهنده روی پاکت‌های مواد دخانی از‌جمله آن است.

استعمال سیگار و قلیان در ۱۱درصد جمعیت بزرگسال

به گفته قائم‌مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت، 10.8 درصد جمعیت بین 15 تا 64 سال کشور، مواد دخانی(سیگار و قلیان) مصرف می‌کنند و هر کدام از این تعداد به طور متوسط روزانه 13.5 نخ سیگار می‌کشد.

به گزارش فارس، مهدی شادنوش در همایش روز جهانی بدون دخانیات که در وزارت بهداشت برگزار شد به گردش اقتصادی این تجارت اشاره کرد و گفت: مواد دخانی سالانه شش میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشد و حدود 600 هزار نفر در سال در مواجهه با دود دست دوم از بین می‌روند؛ از طرفی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی و غیر‌واگیری که از استعمال دخانیات نشأت گرفته قابل ارزیابی نیست.

شادنوش با اشاره به این‌که کشورهای توسعه یافته سیاست‌های کلانی را در این زمینه در نظر گرفته‌اند، تصریح کرد: افزایش مالیات و قیمت مواد دخانی در این کشورها به‌حدی بوده که توانسته‌اند گسترش و استفاده از این مواد را کنترل کنند.

به گفته قائم‌مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت، کشورهای در حال توسعه به دلیل زیرساخت‌های ضعیف اقتصادی مورد سوءاستفاده تاجران این حوزه قرار گرفته‌اند، تا حدی که سالانه 3.4 درصد افزایش مصرف مواد دخانی را در کشورهای در حال توسعه شاهدیم.

وی به تلاش‌های کشورمان برای مبارزه با استعمال دخانیات اشاره کرد و افزود: برای جلوگیری از توسعه و ترویج چنین ماده‌ مرگ‌آوری وزارت بهداشت از سال 73 فعالیت‌های خوبی داشته است. گر چه این فعالیت‌ها کافی نیست ولی در مقایسه با دیگر بخش‌ها قابل قبول است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها