کره شمالی اعلام کرده در صورت آغاز جنگ هسته‌ای، ژاپن و توکیو اولین هدف این کشور خواهد بود

تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران کره

مقام‌های غربی در تلاش هستند تا تنش‌های به‌وجودآمده در شبه‌جزیره کره را به روش مسالمت‌آمیزی پایان دهند. درخواست رسمی کره جنوبی از همسایه شمالی خود برای آغاز دوباره گفت‌وگوها و سفر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به سئول را می‌توان در جهت همین تلاش‌ها در نظر گرفت. در این میان، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا نیز از مقام‌های پیونگ‌یانگ خواسته در رفتار خود تغییراتی ایجاد کنند. در بحبوحه این اظهارات و درخواست‌ها، گزارش یک آژانس اطلاعاتی آمریکا از توانایی کره شمالی در حمل موشک‌هایی با کلاهک‌های هسته‌ای خبر داد. البته این گزارش با واکنش منفی مقام‌های کاخ سفید مواجه شده است.
کد خبر: ۵۵۳۵۰۲

به گزارش واحد مرکزی خبر، وزارت اتحاد کره جنوبی اعلام کرد این کشور با حفظ مواضع قبلی همچنان خواستار آن است که تنش‌ها در منطقه را از طریق مذاکره حل و فصل کند. کیم هیونگ سوک، سخنگوی وزارت اتحاد کره جنوبی روز گذشته در نشست خبری خود گفت: «حتی اگر کره شمالی با اقدامات تحریک‌آمیز بیشتر ما را تهدید کند، تغییری در موضع اصلی ما ایجاد نمی‌شود. وزیر امور خارجه کره جنوبی، تاریخی را برای دیدار با مسئولان کره شمالی تعیین نکرده است، اما می‌گوید گام‌هایی برای آغاز گفت‌وگو برداشته‌ایم، لذا علاقه داریم کره‌شمالی نیز در این تلاش‌ها به ما ملحق شود.»

سفر کری به کره‌جنوبی

به نظر می‌رسد مقام‌های آمریکایی نیز در تلاشند از طریق چین، کره شمالی را مجبور به تغییر رفتار خود کنند. بر این اساس، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته در آغاز سفر سه‌روزه خود به منطقه شرق آسیا وارد سئول شد. وی در ادامه به توکیو و پکن نیز سفر خواهد کرد. کری در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «یون بیونگ ـ سه»، همتای کره جنوبی خود اعلام کرد آمریکا و کره جنوبی با چالش‌های مشترک و متعددی روبه‌رو هستند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین به تهدیدهای اخیر کره شمالی مبنی بر آغاز جنگ هسته‌ای اشاره و تاکید کرد: آنچه را از دولت کره شمالی می‌شنویم، نمی‌پذیریم. کری افزود: اگر لازم باشد، آمریکا از هم‌پیمانان خود در منطقه دفاع می‌کند و باید بگویم که آمریکا به همکاری خود با کره جنوبی و هم‌پیمانانش برای ملزم کردن کره شمالی جهت عمل به مسئولیت‌هایش ادامه می‌دهد. این مسئول آمریکایی با تاکید بر این‌که کره شمالی باید خالی از سلاح هسته‌ای باشد، عنوان کرد: اگر رهبران کره جنوبی و شمالی مواضع مناسبی را اتخاذ کنند جهان بهتر خواهد بود. ما مطمئنیم که روابط کره جنوبی و کره شمالی می‌تواند هر چه سریع‌تر بهبود یابد.

از سوی دیگر، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار پنجشنبه شب خود با با بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در کاخ سفید گفت ایالات متحده در پی نزاع با کره شمالی نیست ولی تاکید کرد این کشور آماده است برای دفاع از خود و متحدانش به اقدامات لازم دست بزند. اوباما گفت: ما هر دو بر این باوریم زمان آن فرا رسیده است که کره شمالی دست از این رویکرد خصمانه بردارد.

انتشار یک گزارش جنجالی

در بحبوحه این اظهارات، انتشار گزارشی محرمانه در مورد توانایی هسته‌ای کره شمالی با واکنش منفی مقام‌های کاخ سفید مواجه شده است. به گزارش ایسنا، در این گزارش جدید اطلاعاتی که روز پنجشنبه در نشستی در کنگره آمریکا ارائه شد، آمده است که شاخه اطلاعات جاسوسی پنتاگون «با اطمینان نسبی» می‌گوید کره شمالی تسلیحاتی هسته‌‌ای دارد که می‌تواند توسط موشک‌های بالستیک پرتاب شود، ولی این تسلیحات قابل اعتماد نیست. داگ لامبورن، یک قانونگذار جمهوریخواه آمریکایی یک پاراگراف غیرمحرمانه از این گزارش محرمانه را روز پنجشنبه قرائت کرد.

در پی انتشار اظهارات این نماینده کنگره در مورد توانایی موشکی و هسته‌ای کره شمالی، جورج لیتل، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا ارائه چنین ارزیابی از توانایی موشکی کره شمالی را غیردقیق توصیف کرد. لیتل در این زمینه اظهار کرد: مطرح کردن این موضوع که کره شمالی چنین توانایی هسته‌ای را آزمایش کرده یا به نمایش گذاشته، غیردقیق است. جیمز کلاپر، مدیر سازمان اطلاعات جاسوسی ملی آمریکا نیز پس از آن بیانیه‌ای منتشر و در آن با اظهارات لیتل موافقت کرد. کلاپر گفت: مایلم اضافه کنم که آنچه لامبورن خواند ارزیابی جامع اطلاعاتی نیست. علاوه بر آن کره شمالی هنوز دامنه کامل توانایی‌هایی را نشان نداده که برای یک موشک مسلح به کلاهک هسته‌‌ای لازم است.

در همین حال خبرگزاری کره شمالی اعلام کرد در صورت آغاز جنگ هسته‌ای، ژاپن و توکیو اولین هدف این کشور خواهد بود. در واکنش به این خبر، دولت ژاپن روز گذشته اعلام کرد به منظور مقابله با تهدیدات کره شمالی قصد دارد یک سیستم دفاعی موشکی را به‌طور ثابت در اوکیناوا مستقر کند. آژانس خبری کیودوی ژاپن گزارش داد: وزیر دفاع ژاپن اظهار کرده که در ماه آوریل نیروهای دفاع از ژاپن، موشک‌های رهگیر پاتریوت ( 3 -PAC) را در دو پایگاه نظامی در اوکیناوا مستقر خواهند کرد. پیشتر هم این نیروها موشک‌های 3 -PAC را در همین جزیره به طور موقت مستقر کرده بودند تا به پرتاب‌های موشکی کره شمالی پاسخ دهند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها