صالحی: اسد تا انتخابات بعدی، رئیس‌جمهور قانونی است

وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد: تا زمان انتخابات بعدی ریاست جمهوری در سوریه، بشار اسد رئیس‌جمهور قانونی این کشور است.
کد خبر: ۵۴۶۰۵۳

به گزارش ایرنا، علی اکبر صالحی دیروز در نشست خبری مشترک با ولید معلم، وزیر خارجه سوریه که به تهران آمده بود، افزود: مردم سوریه رئیس‌جمهور خود را از طریق انتخابات تعیین می‌کنند و آنها هستند که می‌گویند چه کسی باید در انتخابات بعدی رئیس‌جمهور شود.

وزیر امورخارجه گفت: همه باید آزادی داشته باشند تا براساس قانون در انتخابات ریاست جمهوری آینده در سوریه شرکت کنند، اما تا آن زمان آقای بشاراسد را رئیس‌جمهور این کشور می‌دانیم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره نشست گروه به اصطلاح دوستان سوریه در رم و همچنین اعطای 60 میلیون دلار از سوی دولت آمریکا به معارضان سوری، گفت: به‌کار بردن معیارهای دوگانه درباره سوریه باعث طولانی‌تر شدن بحران در این کشور می‌شود و این موضوع به معنای افزایش تعداد کشته‌شدگان است.

صالحی با بیان این که اگر نیت خالصانه‌ای وجود داشته باشد، باید در راستای برگزاری گفت‌وگوهای سوری ـ سوری بین دولت و معارضان سوریه به‌کار گرفته شود، ابراز امیدواری کرد برخی کشورها بعد از دو سال از آغاز بحران سوریه به این نتیجه رسیده باشند که راه حل بحران این کشور کشتار و خشونت نیست، بلکه توقف خشونت‌ها و آغاز گفت‌وگوهای ملی است.

وی تاکید کرد: هرکسی مانع گفت‌وگوهای ملی در سوریه شود، مسئول ریخته شدن خون مردم این کشور است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد: زمانی که آقای معاذ الخطیب، رئیس شورای ائتلاف ملی سوریه پیشنهاد گفت‌وگو با دولت را داد، جمهوری اسلامی ایران، روسیه، آمریکا و انگلیس و بسیاری از کشورهای دیگر از این موضوع استقبال کردند، اما چه شد که ورق برگشت؟ این موضوع محرمانه نیست و همه می‌دانند چرا ایشان در این موضوع تجدید نظرکرد.

صالحی گفت: هر گروهی بخواهد در جهت حل بحران سوریه عمل کند، ما آمادگی همکاری با آن را داریم و برای توقف خشونت‌ها در این کشور به سهم خود آماده ارائه کمک هستیم، ضمن این‌که کشورهایی که با معارضان نیز دارای ارتباطات قوی هستند، می‌توانند به حل مسالمت آمیز بحران سوریه کمک کنند.

تقاضای کنار رفتن اسد، دخالت در امور داخلی سوریه است

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: این که عده‌‌ای خارج از سوریه که سوری هم نیستند تقاضاهایی می‌کنند که رئیس‌جمهور یا دولت باید کنار برود، دخالت در امور داخلی این کشور است و از همین نقطه تناقضات آغاز می‌شود.

وی با انتقاد از کشورهایی که اصول اعلامی سیاست خارجی خود را دخالت نکردن در امور داخلی سایر کشورها اعلام می‌کنند، ولی در مورد سوریه آن را به بوته فراموشی می‌سپارند، خاطرنشان کرد: هیچ کشور و مسئولی خارج از سوریه حق ندارد برای مردم آن کشور تعیین تکلیف کند و ما این موضوع را بارها بوضوح اعلام کرده‌ایم. وزیر امورخارجه با ابراز نگرانی از عمیق‌تر شدن بحران سوریه گفت: هر روز تعداد بیشتری از مردم کشته و شهید می‌شوند و ما می‌دانیم که یکی از دلایل توسعه این بحران، حمایت از افراد غیرسوری مسلح است که وارد این کشور می‌شوند.

ولید معلم: ترکیه و قطر، قاتلان ملت سوریه هستند

در ادامه این کنفرانس خبری، خبرنگاری از ولید معلم پرسید: چند روز قبل آمریکایی‌ها اعلام کردند که نظر روسیه تغییر کرده و دچار چرخش شده است. با توجه به این‌که چند روز قبل خودتان در مسکو بودید، نظر شما در این باره چیست؟

وزیر امور خارجه سوریه در پاسخ گفت: اولا سوریه با روس‌ها روابط کهن و قدیمی دارد ثانیا دیدگاه و موضعگیری روس‌ها ثابت و مبتنی بر اصول سازمان ملل و قوانین بین‌المللی است.

ولید معلم افزود: بارزترین این قوانین بین‌المللی نپذیرفتن مداخله خارجی در امور کشورها و فشار بر کشورهاست.

وی اضافه کرد: موضع روسیه ثابت بوده و تغییری نکرده است و تلاش دوستان روس ما همانند برادران ایرانی ما در عرصه بین‌المللی ادامه دارد تا از طریق راه حل سیاسی به مساله پایان دهیم. وزیر خارجه سوریه ادامه داد: متوقف کردن خشونت با اعمال فشار بر ترکیه، قطر و دیگران که از تروریسم حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کنند، امکان‌پذیر است.

وی گفت: آنها ملت سوریه را می‌کشند و از کمک‌های غیرنظامی به مخالفان سوری سخن می‌گویند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها