حمید رعناقد افزود: طرح سر شماری به مدت 24 روز همزمان با کشور و سایر کشورهای جهان در سطح 36 منطقه تالابی استان انجام گرفت. در نتیجه اجرای این طرح 40 هزار قطعه انواع پرنده در قالب 49 گونه در سطح تالابها و زیستگاههای آبی این استان سرشماری شد.
رعناقد با اشاره به برودت هوا و نیز یخ بستن تعدادی از تالابهای استان گفت: در سالهای گذشته 85 هزار قطعه انواع پرنده آبزی و کنار آبزی در قالب 65گونه به این استان مهاجرت کرده و سرشماری میشد، ولی امسال به دلیل برودت هوا این جمعیت کاهش یافته است. وی، شناسایی گونههای نادر و بررسی اندازه و جمعیت پرندگان هر یک از مناطق تالابی، مسیرهای مهاجرت آنان، بررسی سلامت و بیماریهای احتمالی و خطر انقراض گونههای مختلف پرندگان، تشریح تغییرات حاصله در تعداد و پراکنش جمعیت پرندگان، ارزیابی اهمیت هر یک از زیستگاهها، مقایسه میزان جمعیت و تنوع پرندگان موجود را از اهداف اجرای این طرح برشمرد. معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی غاز خاکستری، اردک سرسفید، اردک مرمری، قو و فلامینگو را از مهمترین گونههای شناسایی شده در سطح استان ذکر کرد و گفت: بسیاری از اینگونهها در خطر انقراض قرار دارند.
وی یادآور شد: ایران بخصوص آذربایجان غربی به علت بهرهمندی از شرایط توپوگرافی، اقلیمی و پوشش گیاهی مناسب، زیستگاههای متنوعی را برای زمستانگذرانی دهها هزار پرنده دارد و به همین علت در زمره پیشگامان اجرای طرح سرشماری پرندگان مهاجر محسوب میشود.
تالاب کانیبرازان بهعنوان اولین سایت پرندهنگری کشور، تالابهای نقده، میاندوآب، سد نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه از مهمترین تالابهای زمستانگذرانی پرندگان مهاجر در آذربایجان غربی است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد