نوری مالکی مخالفانش را به مذاکره فراخواند

در پی تظاهرات صدها هزارنفری مردم عراق که روز جمعه بعد از نماز در سه استان این کشور علیه سیاست‌های دولت نوری مالکی برگزار شده بود، نخست‌وزیر عراق مخالفانش را برای حل و فصل مسائل به مذاکره فراخواند.
کد خبر: ۵۲۶۹۶۶

به گزارش ایسنا، نوری مالکی، نخست وزیر عراق در مراسمی با عنوان آشتی و حاکمیت ملی گفت، هیچ‌گاه قصد نداشته بخشی از ملت و جامعه سیاسی را به حاشیه براند و چنین قصدی نیز نخواهد داشت. وی گفت: برای ما بهتر است که با همدیگر گفت‌وگو کنیم و در جوی دوستانه و برادرانه برای حل و فصل مشکلات و اختلافاتمان با یکدیگر مذاکره کنیم تا از شرایط کنونی خارج شویم.

مالکی افزود: عراق امروز نیاز دارد تا یک یک شهروندانش برای جلوگیری از اختلافات طایفه‌ای دست‌ به‌کار شوند و ما هم‌اکنون نیازمند آن هستیم تا جلوی کسانی را که در شیپور تفرقه می‌دمند، بگیریم.

اظهارات مالکی پس از آن ایراد شد که هزاران نفر از مردم استان الانبار با تظاهرات در شهر الرمادی و جاده سراسری عراق به اردن نسبت به سیاست‌های نوری مالکی اعتراض کردند. تظاهرات مشابهی نیز در شهر موصل واقع در شمال عراق برگزار شد و تظاهرکنندگان، آزادی هرچه سریع‌تر محافظان وزیر دارایی این کشور را خواستار شدند. در استان صلاح‌الدین نیز هزاران نفر از مردم شهر سامرا به خیابان‌ها آمدند و آزادی هرچه سریع‌تر زندانیان سیاسی از زندان به‌ویژه زنان را خواستار شدند.

در همین حال، صلاح‌ العبیدی، سخنگوی رسمی مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق اعلام کرد: جریان صدر از تمامی زندانیان مظلوم دفاع خواهد کرد، اما در تظاهرات روز جمعه مشارکت نداشته است. وی گفت: بسیاری از شیعیان نیز از فشارهایی که شهروندان سنی از آن می‌نالند، رنج می‌برند و جریان صدر خواستار توقف هرچه سریع‌تر آن است.

منطقه کردستان عراق نیز اعلام کرد، کردها در کنار تظاهرات مسالمت‌آمیز برادران سنی خود ایستاده‌اند و تاکید دارند که باید به تمامی قوانین عراق و نهادهای حکومتی احترام گذاشته شود و به توافق‌نامه‌هایی که پیشتر برای پایان دادن به اختلافات امضا شده، عمل شود. برخی از ناظران تحرکات تازه مخالفان علیه دولت نوری مالکی را طرحی از پیش تعیین شده و به تحریک ترکیه می‌دانند. طی روزهای اخیر روابط دولت عراق و ترکیه دستخوش تنش‌هایی چند بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها