انتقاد از پرداخت مساوی یارانه‌ها به دهک‌های اقتصادی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مصاحبه با برنامه "بدون خط خوردگی" از تصمیم گیری دولت مبنی بر پرداخت مساوی یارانه های نقدی میان دهک های اقتصادی انتقاد کرد.
کد خبر: ۵۲۶۵۲۲

به گزارش جام جم آنلاین رادیو گفتگو پیشنهاد حذف پنج دهک از طرح قانون هدفمندی یارانه ها از سوی نمایندگان مجلس را پیگیری کرد.

جعفر قادری (عضو کمیسیون برنامه و بودجه) در این‌باره اظهار کرد: مجلس معتقد است که دولت در کنار افزایش تدریجی قیمت ها باید بحث سهمیه بندی را مورد توجه قرار دهد؛ بنابراین پیشنهاد دادیم که در قالب طرح حمایت از تولید ملی، یارانه دهک های بالای درآمدی جامعه را در قالب سهام طرح ها و پروژه‌های انتفاعی در اختیارشان قرار دهیم.

در ادامه این بحث ابراهیم رزاقی (کارشناس مسائل اقتصادی) ضمن درست خواندن این تصمیم مجلس گفت: این دهک ها در برخی جاها از عدم پرداخت مالیات سود می برند؛ از طرفی با تخصیص سهام در حقیقت، همان میزان یارانه را در اختیارشان قرار می دهیم؛ اما نکته مهم این است که در میان صاحبان درآمد گروهی با افزایش تورم دریافتی خود را بالا می برند، اما سایرین در موضع ضعف قرار می گیرند که باید مورد توجه باشد.

وی افزود: در اقتصاد ایران از جمله نکاتی که مورد بی توجهی قرار گرفته، این است که نمی‌دانیم چه گروهی دارای درآمد بالا هستند؛ بنابراین به دلیل کمبود اطلاعات برخی تصمیم گیری‌های این چنینی چندان کارساز نخواهد بود.

قادری در تایید صحبت های دیگر مهمان برنامه یادآور شد: اطلاعات به صورت دقیقی وجود ندارد و پایگاه های اطلاعاتی دولت با یکدیگر مرتبط نیستند. از دیگر سو کم درآمد جلوه دادن برخی افراد صورت می گیرد که کار را با مشکلاتی مواجه می سازد و دولت تاکنون در این زمینه اقدام مشخصی انجام نداده است.

وی خاطرنشان ساخت: از آغاز طرح هدفمندی دولت بهترین و راحت ترین شیوه که پرداخت مساوی یارانه هاست،انتخاب کرده؛ اما برخی قشرها ممکن است در سطح قابل توجهی از درآمد باشند ولی در مقابل عده ای نمی توانند وضعیت خود را با تغییرات قیمت و نرخ کالا و خدمات و متناسب با تورم تعدیل نمایند.

رزاقی در بخشی دیگر از این گفت و گو تصریح کرد: دو عامل ویرانگر حوزه اقتصادی مغازه داری و اجاره دهی چندین واحد مسکونی است که شامل این تصمیم مجلس هستند؛ در کنار این گروهی از حقوق بگیران که درآمد بالایی دارند، می توانند مشمول توقف یارانه ها شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها