زل زدگی شایع ترین اختلال چشمی ناشی ازبیماریهای تیروئید
عضو کمیته علمی چهاردهمین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران گفت: زل زدگی یا خیرگی و بیرون زدن چشم ، شایع ترین تظاهر اختلالات چشمی ناشی از تیروئید است.
کد خبر: ۵۱۹۴۴
دکتر محسن بهمنی کشکولی که در آستانه برپایی چهاردهمین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران (24 تا 27 آذرماه) سخن می گفت ، با بیان این مطلب گفت: براساس یافته های یک پژوهش ، درگیری عصب بینایی چشم در بیماران دچار اختلالات چشمی ناشی از تیروئید به دلیل مراجعه نکردن بموقع به چشم پزشک در ایران بیش از کشورهای امریکا و اروپاست.
وی افزود: در طرحی که با عنوان بررسی میزان شیوع درگیری کلینیکی بیماری چشمی وابسته به تیروئید در میان بیماران دارای بیماری تیروئید» انجام شد از بررسی وضعیت 248 بیمار مراجعه کننده به انستیتو غدد ایران مشخص شد، بیماری چشمی ناشی از تیروئید در ارتباط با تمامی اختلالات تیروئید از قبیل پرکاری ، کم کاری و... بروز می کند.
وی افزود: یافته های این پژوهش همچنین بیانگر این امر بود که بیماری چشمی ناشی از تیروئید، می تواند قبل ، بعد یا همزمان با اختلال غدد تیروئید تظاهر کند.
دکتر بهمنی کشکولی یادآور شد: در راستای مطالعات قبلی ، پژوهش انجام شده نشان داد کشیدن سیگار یک ریسک فاکتور عمده در بیماران چشمی وابسته به تیروئید در ایران است.
مجری طرح مذکور اضافه کرد: بررسی های انجام شده همچنین بیانگر این امر بود که زنان 2برابر مردان به این بیماری مبتلا بودند.
وی تصریح کرد: فاز اول این طرح که از سوی مرکز تحقیقات چشم بیمارستان رسول اکرم (ص) در حال انجام است ، به اتمام رسیده و فاز بعدی آن در حال انجام بوده و تا سال 1384به اتمام خواهد رسید.
گفتنی است : چهاردهمین کنگره سراسری چشم پزشکی ایران به همت انجمن چشم پزشکی ایران و با همکاری مرکز تحقیقات چشم و دانشگاه علوم پزشکی ایران 24 تا 27 آذرماه امسال در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.