تحقیق و تفحص از قوه قضاییه قوای مقننه و قضاییه هر دو موافقند

تحقیق و تفحص از قوه قضاییه درخواستی بود که هفته گذشته 120 نفر از نمایندگان مجلس با تهیه و امضای طرحی تقدیم هیات رئیسه مجلس کردند.
کد خبر: ۵۱۴۱۵

یک هفته قبل از ارائه این درخواست رئیس قوه قضاییه ، نمایندگان خود را برای هماهنگی در طرحها و لوایح به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. اکنون نمایندگان هاشمی شاهرودی ، پس از معرفی به مجلس به اولین طرحی که مواجه شده اند، درخواست تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه است . محورهای تحقیق و تفحص نمایندگان شامل 7 بند است که در میان این موارد ، تحقیق و تفحص از سازمانهای 4 گانه تحت نظر قوه قضاییه (سازمان بازرسی کل کشور ، سازمان ثبت اسناد ، سازمان زندانها ، سازمان حفاظت اطلاعات) نحوه رسیدگی به پرونده های مفاسد اقتصادی ، بررسی نحوه اصلاح ساختاری قوه قضاییه و عزل و نصبهای مربوط و بررسی نحوه هماهنگی با نیروی انتظامی درباره برخورد با ناهنجاری های اجتماعی به چشم می خورد.

استقبال از تحقیق و تفحص در مسائل بودجه ای

روز سه شنبه همزمان اعلام تقدیم طرح تحقیق و تفحص از قوه قضاییه به هیات رئیسه مجلس ، سخنگوی قوه قضاییه ، موضع این قوه را در قبال تحقیق و تفحص مجلس اعلام کرد. جمال کریمی راد گفت : این قوه از تحقیق و تفحص نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره مسائل مالی و بودجه ای قوه قضاییه استقبال می کند. وی در عین حال گفت : نمایندگان مجلس شورای اسلامی نمی توانند درخصوص نحوه عملکرد رئیس قوه قضاییه در انتصابها و پرونده های قضایی تحقیق و تفحص کنند. رئیس قوه قضاییه در جلسه مسوولان عالی با تاکید بر بی طرفی قضات و دستگاه قضایی ، گفت که تسلیم تحمیل و خواسته غیرقانونی هیچ شخص یا گروهی نمی شوم . هاشمی شاهرودی به این نکته نیز تصریح کرد که عزل و نصبها در دستگاه قضایی براساس مبانی استقلال و بی طرفی قضات انجام می شود و قوه قضاییه در این زمینه مستقل است و دخالت دیگران در این امر را خلاف شان ذاتی قضا و قانون اساسی و شرع می داند. سخنگوی قوه قضاییه در نشست مطبوعاتی خود تاکید کرد که مصادیق موردنظر نمایندگان در تحقیق و تفحص از دستگاه قضایی مشخص نیست . وی افزود: مصادیق و مواردی موردنظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تحقیق و تفحص موارد اختلافی است . سخنگوی قوه قضاییه در عین حال تحقیق و تفحص را حق مجلس دانست و گفت : اگر تحقیق و تفحص در امور غیرقضایی باشد ، قوه قضاییه باید پاسخگو باشد. کریمی راد با تاکید بر این که تلاش قوه قضاییه بر تعامل با مجلس شورای اسلامی استوار است ، اظهار امیدواری کرد که مجلس هفتم بتواند مشکلات قوه قضاییه را حل کند.

نظرات متفاوت

اگرچه طرح تحقیق و تفحص با امضای بیش از 120 نماینده تقدیم هیات رئیسه مجلس شده است اما نمایندگان مجلس در این باره نظرات متفاوتی دارند. نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تحقیق و تفحص از قوه قضاییه قابل اجراست ، اما نمی توان از اختیارات قوه قضاییه تحقیق و تفحص کرد. عزت الله یوسفیان گفت : یکسری تصمیمات یا از جانب قوای سه گانه و یا شخصی در یک قوه گرفته می شود که البته در قوه مقننه و مجریه این موضوع کمتر ، اما در قوه قضاییه پررنگ تر است . این تصمیمات در صورت اتخاذ در هیچ مرجعی قابل تجدیدنظر نیست و به عنوان امر محتوم محسوب می شود ، چنانچه تشخیص صلاحیت قاضی در قانون اساسی تنها به رئیس قوه قضاییه محول شده است و کسی نمی تواند دخالتی در این مساله داشته باشد. محمدحسین استکی ، نماینده مردم اصفهان گفت : مجلس برای برطرف کردن نواقص و مشکلات قوه قضاییه تحقیق و تفحص از قوه قضاییه را انجام خواهد داد و سعی در برآورده کردن خواسته های مردم دارد. وی افزود: اشکالات و انتقاداتی که به عملکرد قوه قضاییه وارد است باعث شد که نمایندگان مجلس برای روشن شدن مشکلات و کمک به مسوولان قوه در جهت حل مشکلات موجود و روشن شدن ابهامات در نزد مردم این طرح را تقدیم مجلس کنند. حسن کامران یکی از طراحان و امضاکنندگان این طرح با اشاره به این که در ادوار گذشته مجلس به غیر از نیروهای مسلح مقام معظم رهبری اجازه تحقیق و تفحص از سایر نهادهای تحت نظارت خود را به مجلس داده اند ، می گوید: نظر رهبری در این زمینه مافوق همه قوای سه گانه است .
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها