سلامت سفره
حفظ سلامت دستگاه گوارش با لازانیای بادمجان
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر بادمجان: یک عدد متوسط (500 گرم) روغن زیتون: 2 قاشق سوپخوری
قارچ (ورقه شده): 300 گرم
هویج: یک عدد بزرگ
آویشن تازه: یک قاشق چایخوری
ربگوجهفرنگی: 4 قاشق سوپخوری
لازانیا (خشک): 500 گرم
پنیر پارمزان: یک پیمانه
نمک و فلفل: به مقدار لازم
غذایی مناسب برای بیماران دیابتی و موثر در کاهش وزن
طرز تهیه: بادمجان را به صورت نگینی خرد کنید. به آنها نمک بزنید و 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس آنها را خشک کنید و در یک کاسه بریزید. 2 قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. سپس درون ظرف فر که آن را با کاغذ روغنی پوشاندهاید، بگذارید و حدود 20 دقیقه درون فر با حرارت 450 درجه فارنهایت قرار دهید. درون یک تابه باقی روغن را بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. قارچ ورقه شده و هویج را که نگینی خرد کردهاید، درون روغن بریزید. کمی آنها را تفت دهید. سپس آویشن و ادویه غذا را اضافه کنید. وقتی قارچ و هویج کمی نرم شد، آنها را از روی حرارت بردارید.
این غذا برای افراد مبتلا به نقرس مناسب نیست
ظرف فر را چرب کنید. کمی رب به ته ظرف بمالید و یک ورقه لازانیا ته ظرف بگذارید. سپس یک لایه قارچ و هویج روی لازانیا بریزید و بعد کمی رب روی آنها بریزید. یک ورقه لازانیا روی آنها بگذارید و این بار یک لایه بادمجان روی آن بچینید. بعد روی آن رب و پنیر پارمزان بریزید. این لایهها را تکرار کنید. روی آخرین لازانیا فقط رب و پنیر بریزید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و آن را حدود 40 دقیقه در فر بگذارید. وقتی کاملا پخته شد. ظرف را از فر بیرون بیاورید. فویل روی ظرف را بردارید و 10 دقیقه دیگر آن را درون فر بگذارید تا طلایی شود. ظرف را از فر بیرون بیاورید و حدود 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا کمی سرد شود. سپس با تزئین دلخواه خود سرو کنید.
نقش بادمجان بر سلامت بدن
1 ـ فیبر موجود در آن به هضم غذا و حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
2 ـ کالری اندک و فاقد چربی، آن را به غذایی مناسب برای کاهش وزن تبدیل کرده است.
3 ـ مصرف بادمجان در افراد دیابتی به علت محتوای فیبر بالا و کربوهیدرات محلول اندک توصیه میشود.
4 ـ مصرف بادمجان در افراد مبتلا به نقرس توصیه نمیشود.