جوراب‌بافی کردستان هم میراث فرهنگی می‌شود

مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کامیاران استان کردستان گفت: جوراب بافی سنتی از سال 90 مهر اصالت خورده و در فهرست آثار و صنایع دستی میراث فرهنگی قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۵۰۸۱۷۴

به گزارش ایسنا، نسرین احمدجمالی در رابطه با توسعه صنایع دستی در شهرستان کامیاران افزود: آموزش صنایع دستی چون گیوه‌بافی، سوزن‌دوزی و کردی‌دوزی از سال 77 در شهرستان کامیاران شروع شده و خوشبختانه پیشرفت بسیار خوبی داشته، به نحوی که استقبال گسترده‌ای از این صنایع هم به عنوان اشتغالزایی و هم به عنوان حفظ میراث فرهنگی استان صورت گرفته است. مدیر صنایع دستی کامیاران بیان کرد: جوراب بافی سنتی به این دلیل که خاص مناطق کوهستانی است و کل مواد به‌کار رفته در آن از طبیعت گرفته می‌شود در استان کردستان بسیار مورد توجه است و استفاده بسیاری دارد.

جمالی در رابطه با طرح و نقش این نوع جوراب گفت: از نقش‌های خاصی در بافت این نوع جوراب‌ها استفاده می‌شود که از انواع آن می‌توان به اشکال فرامیرزایی، شمامه، حیوانات، منطقه و اشکال هندسی مختص به قرن‌های قبل اشاره کرد. بافت این نوع جوراب‌ها از پشم گوسفند و موی بز صورت می‌گیرد. جمالی با اشاره به رشد سریع گیوه‌بافی در شهرستان کامیاران عنوان کرد: هم‌اکنون در شهرستان کامیاران دو تعاونی گیوه‌بافی تحت نظارت اداره تعاون و با اشتغالزایی 14 نفر فعال است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها